Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2014-01-28

Hårdaste landsvägs-SM på länge?

Att varvet skulle gå runt Kinnekulle, det "visste" jag. Så jag har ganska länge haft ett riktigt tufft SM 2014 i tankarna. Jag tänkte att det nog skulle bli runt 14 varv, men det blev tydligen 15. Det kommer att göra ont, mycket ont. Så här skriver arrangören CKU6 i ett pressmeddelande idag:
"Det blir hårda tävlingar vid årets Cykel-SM på Kinnekulle. Tävlingen går på och runt Kinnekulle i Götene Kommun. Det är samma bana som används vid Kinnekulleloppet som arrangeras årligen i slutet av maj och som av många anses vara Sveriges hårdaste cykeltävling.

Varvet mäter 13,4 km per varv, de sista 2,5 km är det konstant uppförbacke och vi hoppas på storpublik som hejar fram våra cyklister.
Damerna kör sin tävling på lördag eftermiddag den 28 juni och kör 9 varv vilket ger en distans av 121 km. Herrarna som avslutar SM-veckan på söndagen den 29 juni kör hela 15 varv.
Cykel-SM i Götene/Kinnekulle arrangeras den 25-29 juni-14.
Distanserna är:
Damer Juniorer: 5 varv; 67 km
Herrar Juniorer: 9 varv ; 121 km
Damer Seniorer: 9 varv ; 121 km
Herrar Seniorer: 15 varv ; 201 km"
Foto: Conti Test Team

Det där ser ju ut att bli skitkul. Har aldrig kört Kinnekulle så det kommer att bli en ny bekantskap. Backar har jag ju genom åren älskat men inte alltid varit så speciellt bra på. Meeeen, på Tour of Jämtland blev jag ju 17:e totalt och därmed elfte bäste svensk och nu kör jag ju på fler watt än förra vintern och väger dessutom något mindre. Bara att bita ihop och palla upp Monarken för att få lite mer "backträning". Det finns ju några ganska så elaka backar här kring Falun att träna i på vårkanten också. Jag ser fram emot en fest i lidande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar