2014-01-01

2013 -> 2014 + Sven Nys nya TREK + Team SKY's fula tempodräkt + Petter Persson naken

Så här ser standardrapporten från Garmin Connect ut för mitt 2013:
Lite kommentarer:
- Antalet aktiviteter ska ni inte hänga upp er på. Många gånger kör jag till exempel uppvärmningen som en separat aktivitet och sedan tävlingen som en egen. Likaså kan jag ibland köra uppvärmning/Åstrand innan testcykelpassen som får varsin träningsfil. Det skulle vara mer intressant att se antal träningsdagar.
- Medelpulsen skulle jag ju kunna höja genom att köra kortare vila mellan intervallerna, ta i mer under vilan och göra uppvärmning/nedvarvning mer effektivt. Värt att notera är dock att snittpulsen sjunkit ett slag / år dom senaste tre åren. Dags för trendbrott?

I lite drygt tre år har jag loggat all träning i Garmin Connect och då har det sett ut så här:
2011: 292 timmar 52 minuter
2012: 376 timmar 20 minuter
2013: 403 timmar 42 minuter
Från 2011 till 2012 så gjorde jag ett medvetet val att träna mer då jag under åren 2010 och 2011 inte trivdes med den träningsmängd jag hade efter att jag la av 2009. 2012 tränade jag ganska mycket, satte upp "En timme om dagen" som träningsmål samt cykelpendlade en hel del till jobbet. Att jag skaffade testcykel 2013 har gett mig ytterligare några träningstimmar som annars inte hade blivit av. Nu har jag tänkt att ta nästa steg, ett slags sista chansen.

2014 har jag tänkt att bli lite bättre än jag varit dom senaste åren. Det har varit kul att tävla i år, men det är ju som allra roligast när man är med i tävlingen, så att säga. Så genom att träna lite mer och lite hårdare så hoppas jag ta ett kliv uppåt igen. Om jag kan slipa fysiken till att närma sig mina bästa år 2007-2008 och ha den rutin och trygghet som jag har nu så skulle jag faktiskt kunna göra mina bästa landsvägsresultat någonsin under 2014.

Jag satte igång vinterträningen redan den 9:e oktober, för att jag är så himla taggad för säsongen 2014. Eftersom jag har lätt att hålla hög motivation och pepp-nivå så har jag medvetet låtit bli att sätta upp några specifika mål. Med specifika mål så hade jag antagligen tagit i ännu mer än jag gjort under hösten och då har jag ändå tagit i nästan onödigt mycket många gånger. Jag gillar ju siffror, att förbättra siffror och att hela tiden sträva mot nya nivåer. I varje intervall. Kan bli ganska så tröttsamt i längden.
Men nu är vi inne i 2014 och säsongen är faktiskt inte alls långt borta, dags för mig att sätta målen för året på pränt och öppna spjällen. Återkommer inom kort med detta, då jag givetvis är öppen även med mina målsättningar.

Klockan 15:00 idag kör man Sven Nys egna CX-tävling i hembyn Baal. Live stream till Bpost Bank trofee - GP Sven Nys 2014 kan ni se här: http://www.sport.be/trofeeveldrijden/2013/nl/stream/
Sven Nys har kört för Colnago i 15 år, sett till att lagen han kört för alltid haft Colnago och varit märket troget genom högt och lågt. Men nu är det alltså dags för byte för Sven och det blir till skivbromsar dessutom, något som han inte direkt hyllat än så länge. Så här ser Svens nya Trek-cykel ut och fler bilder hittar ni här.

Chris Froome la ut denna bild på vad som påstås vara Team SKY's nya tempodräkt för 2014. Jag hoppas ju att dom skämtar, men med tanke på att dom hade en genomskinlig tröja även 2013 så är jag tyvärr inte förvånad. Jag hoppas att man hos Rapha och Team SKY tänker om och tänker rätt, så här ska det inte behöva se ut.

Igår dök denna bild upp i mitt flöde, det är ingen annan än SM-tvåan Petter Persson som fotats naken på en (sin?) tempocykel. Foto: Jim Berg

2 kommentarer:

  1. tur persiennerna var nere!

    SvaraRadera
  2. Är det inte lite spooky att Jim Berg har fotat Petter naken…..

    SvaraRadera