Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-07-31

Gott pass

Startade GPS:en 04:57 och rullade iväg från vändplan fem. Morgonpiggt hjärta inledningsvis men efter en halvtimme ungefär så behövde jag åka lite fortare för att inte släpa mig runt med gubbpuls. Inte helt oväntat så blev det en smått fantastisk tur på bitvis riktigt stökiga stigar och ganska stora portioner med endurospår. Tre timmar och 40 minuter tog det från dörr till dörr och jag hittade en ganska lång stig som jag aldrig cyklat på innan, jag kunde med andra ord inte ha börjat dagen så mycket bättre.



Ni får bilder(na) i färg också, bara för att det är onsdag idag:



God MTB-morgon!

Alla arbetsdagar borde börja med en upplyftande MTB-tur. En riktigt bra start på denna onsdagsmorgon!

2013-07-30

Resultat och bilder från Dalacupen i Sundborn

Detta blev nog första dalacupdeltävlingen i år som kördes i regn. Rätt bra sommar måste jag ändå säga. Senast vi var i Sundborn så regnade det inför loppet men slutade lagom till vi skulle tävla. Nu är det bara två deltävlingar kvar, nästa är i Svärdsjö om två veckor, hoppas att ni kommer dit då!?

I tävlingen så gick Magnus Darvell loss på andra varvet av fem och höll undan i lite drygt två varv. I slutet av fjärde så blev han inhämtad av gruppen och ut på femte och sista varvet så attackerade Johan Landström i motlutet förbi varvningen. Han fick med sig Christoffer Kvist, och Magnus Darvell lyckades också han slita sig med. Klungan som hade jagat Darvell var nog lite mosiga i benen för denna trio fick snabbt en lucka och det skulle stå mellan dessa snabbingar. Lite drygt halvvägs ut på det åtta kilometer långa varvet så fick Landström punktering. Med en eller två kilometer kvar till mål så lyckades Darvell stöta av Kvist i ett motlut och kunde vinna solo efter en hård timme i sadeln. När Landstöm var borta ur matchen så knep istället Jens Westergren tredjeplatsen före Erik Wallén.

Från ledarbilen kunde jag räkna in fem tappra åskådare som trotsade regnet. Totalt var det tio cyklister med i tävlingen och familjen Kvist ska ha ett stort tack för flaggvakteriet! 

Resultat Dalacupen Sundborn:
1. Magnus Darvell
2. Christoffer Kvist
3. Jens Westergren
4. Erik Wallén
5. Emil Gabrils
6. Johan Svensson
7. Per Wallin
8. Tommy Gabrielsson
9. Sten Nerell
10. Johan Landström

I början av andra varvet

I början av tredje varvet och Magnus har skaffat sig en skaplig lucka

Ute på fjärde varvet och luckan minskar. Klungan anslöt senare på varvet.

Magnus Darvell var mest offensiv idag och gick också segrande ur tävlingen

Efteråt ska cyklisterna skryta lite om hur starka dom varit

Jens Westergren kollar cykeldatorn innan han tar tredjeplatsen före junioren Erik Wallén. Ungarna står och beundrar Lupinerna...

Tätaste kampen var om sjundeplatsen där Per Wallin gick segrande ur den duellen mot Tommy Gabrielsson

Eftersnack

Jag minns när cykel var en stilfull sport

Vad hände sen?
Källa


2013-07-29

Snabba tjugor

Bild från vilan mellan intervallerna

Stack iväg och körde två tjugor på min MTB idag. Hade dagen till ära pimpat den med landsvägspedaler, jag har nämligen bestämt mig för att köra med det på Cykelvasan. Körde en tjuga bort, trampade ur benen en stund och vände sedan hemåt för den andra tjugan. Det mesta av intervalltiden spenderades på grusväg (ca: 65%) och resten på asfalt. Lägger man ihop snitthastigheterna för mina två tjugor och delar det på två så får man ett totalt snitt på 35.8 km/h. Riktigt nöjd med det faktiskt och känslan var helt okej om man bortser från att jag tyckte det var stundtals svårt att hitta en lämplig växel.

Bäst idag var nog ändå att jag såg en liten skogsödla!

Vad har ni tränat idag och ska ni köra Cykelvasan?

Garmin-data:

Dalacupen i Sundborn imorgon!

Lite kort info inför tisdagens Dalacup i landsväg, denna gång i Sundborn:

När: Från ca: 18:10 kan man anmäla sig vid start/mål
Var: Parkeringen vid SportEwa, Karlborn 70
Hur: Vi kör 5 varv på en 7.85 km lång bana. Totalt 39.25 km. Resultaten för damer och ungdomar fastställs efter 3 varv/23.55 km.
Start / Mål: Starten går ca: 18:30 vid SportEwa och målgång ca: 1 timme senare
Ledarbil: Vi kommer ha en ledarbil som åker före cyklisterna hela tävlingen.
Speciella regler: Alla kör mot alla, oavsett klubbtillhörighet
Efter loppet: Fyll i din placering i mållistan om du vet var du hamnade, fyll annars i att om fullföljt eller brutit loppet.

Kolla in banan här: http://connect.garmin.com/course/3198447

Fyra backar

Eller egentligen var det två kullar, tre backar och fyra backintervaller. Men det var väl inte så noga egentligen, det viktigaste är ju att jag fick bli riktigt stumtrött fyra gånger om. Funderade lite på vad jag skulle köra igår kväll. Kände att jag behövde typ asfaltsbacke med racern, men ville också rulla lite MTB för att se om jag kunde få bakdäcket tätt med ny tätningsvätska efter pyspunktering i förrgår. Kom till slut på den briljanta idén att kombinera backintervaller med MTB-cykling. Så jag tog sikte mot Norlingberg som är en riktigt elak backe. Jag har "bevisligen" åkt på 3:45.7 år 2009, men nu är det nytt och grovt grus på samt lite tvättbrädstuk på backen då man kört med avverkningsmaskiner där. Det känns därför som om gårdagens tider där är hyfsat kompetenta, om än betydligt långsammare än mitt personbästa från 2009.

Eftersom det finns STRAVA-segement där så passade jag på att trycka på även efter krönet för att plocka ett bonus-KOM. Sedan så körde jag även baksidan av Norlingberg, alltså från Grycksbo-hållet, för att även svepa med det STRAVA-segmentet. Kom hem tre KOM rikare.

Körde Norlingberg åt rätt håll en gång till och fortsatte ner mot Grycksbo och körde Gamla Fruns väg hem. Även där fanns ett STRAVA-segment som jag försökte sno men den där Fredrik Ericsson kan bevisligen köra MTB i motlut han också...
Knölig banprofil igår

Klara, fäääärdiga...

Kör!

På väg mot Norlingberg, stannade jag för att pumpa mer luft i bakdäcket och passade då på att ta en bild också.

Inte för att jag vill slita sommarglädjen ur era arma själar, men hösten är snart här!

Stannade även för en bild halvvägs utför Norlingberg. Backen är brantare än det ser ut här på bilden, ca: 18%.

Viktigt KOM:


Visst att jag hade rätt stumma ben och lite motvind, men vafan. 25 sekunder!?

Garmin-datat

2013-07-26

Bilder från i morse

Hittade inte kameran i morse när jag skulle ut, men det gick ju att ta rätt stämningsfulla bilder med mobilen också.

Detour till jobbet

3:11 minuter från dörr till dörr. Fick mig ett härligt morgonpass på MTB-hojen denna morgon. Riktigt härligt faktiskt!

Bloggtips: Team Detour

För er som gillar bilar (nåja), äventyr och snygga bilder så tycker jag att ni ska kolla in www.teamdetour.com. Det är två svenskar och en skåning som deltar i The Mongol Rally, alla är fotografer... Rallyt går ut på att man ska ta sig från Storbritannien till Mongoliet och det finns bara en regel: motorn på bilen får inte vara större än en 1.2 liters. I bloggen bjuds det givetvis på en massa läckra bilder då "tävlingen" mer är att se som ett äventyr där Oskar Bakke, Marcus Olsson och Fabian Wester givetvis stannar bilen direkt de ser ett stort rapsfält eller något annat som kan bli en bra bild.

Här är tre bilder som jag stulit från deras blogg:

2013-07-25

Älskar att cykla

Cyklade hem från jobbet, hämtade barnen och bara kände hur jag älskar att cykla. Även när det är skitvarmt ute. Speciellt när det är skitvarmt. Eller kallt. Eller lagom. Älskar att cykla.

Nu ska jag kolla på världscupen i MTB-sprint och laga ugnspannkaka, ni borde göra detsamma. Heja Jenny!
http://live.redbull.tv/events/224/uci-mtb-world-cup-2013-vallnord-crosscountry-eliminator/

En ovanlig pendling

Tog min MTB idag av två anledningar. Den ena och viktigaste var för att jag skulle fotas och intervjuas för en grej inför Cykelvasan. Den andra är att jag vill sitta lite mer på den cykeln inför just Cykelvasan. Den cykeln ska kännas lite som mitt andra hem när loppet går, så det är bäst art lägga någon timme i MTB-sadeln för att få in vanan och den rätta känslan.

Utöver det faktum att jag körde MTB, så gick det ju fort också, över förväntan till och med. Vilopausen gav väl lite extra skjuts på slutet, men det hade gått fort även utan den pausen. 34.4 km/h med MTB skiter man ju inte ur sig varje dag!

2013-07-24

Cruisingen i Falun

Var där en liten stund med barnen. Sonen hade plockat med sitt allra sämsta humör så det var väl inte som en smekning direkt. Hade varit gött med Langos, men jag tappade aptiten. Avgaserna hjälpte inte direkt aptiten heller.
I Falun brukar det vara cruising två gånger per år och det här var den andra. I samband med Falukalaset och årets första cruising borde man kunna klämma in ett GP-lopp tycker jag. Centrum är ändå mer eller mindre avstängt och man skulle slippa "störa" för en helt egen dag. Skulle kunna bli en kul tävling med mycket publik. Och langos. Förr kördes Falu Ring Race i centrala Falun, börjar bli dags för en comeback.

Cyklat å så

Hämtat ungarna på dagis, varmt idag. Härligt!

På väg från jobbet så var benen fortfarande sega. Hade tänkt köra hårt hela vägen hem men funderade istället på att bara köra hårt i backarna. Kände mig lite för sliten ändå så jag bestämde mig för att köra på från det att jag kommit ut till 293:an till toppen vid tallen, innan det går utför ner till Falun. Det blev ca: 20 minuter halvhårt med hög intensitet sista backen. Inget riktigt bra träningspass, men skönt att cykla ändå.
Barnen hade cyklat till dagis idag så det var bara att svänga förbi och hämta upp dom små liven.
Hade gärna bjudit på Garmin-rutor, men sidan fungerar inte så bra nu. Här är dock cyklingen till jobbet och här är cyklingen hem från jobbet.

Som jag skrev tidigare idag så fanns det kanske fler anledningar till att O'Grady plötsligt beslutade sig för att avsluta karriären. Nu har Stuart O'Grady erkänt EPO-dopning. Men givetvis bara en gång i karriären och detta inför gången då han lämnade det urinprov där man nu hittat EPO.

Nu ska barnen och jag ner till stan för att kolla på cruisingen. Häpp!

EPO-dopade cyklister under 1998 års Tour

I frankrike har man ägnat sig åt att göra nya tester på gamla urinprover. 1998 kunde man inte se om idrottare hade EPO i sig, men nu har man kört gamla dopingprover i nya test.
Eftersom det inte är någon antidoping-byrå eller polisen som gjort detta, eller ens gjort det på det tillvägagångssätt som krävs så kommer ingen av följande att fällas för några dopingbrott. Men namnen hängs ändå ut och jag hoppas dom skäms.

Mer kan ni läsa på http://www.cyclingnews.com/news/french-senate-releases-positive-epo-cases-from-1998-tour-de-france, där jag också hittade följande namn:
"Positive:
Andrea Tafi, Erik Zabel, Bo Hamburger (twice), Laurent Jalabert, Marcos Serrano, Jens Heppner, Jeroen Blijlevens, Nicola Minali, Mario Cipollini, Fabio Sacchi, Eddy Mazzoleni, Jacky Durand, Abraham Olano, Laurent Desbiens, Marco Pantani, Manuel Beltran, Jan Ullrich (twice), Kevin Livingston (twice)

Suspicious:
Ermanno Brignoli, Alain Turicchia, Pascal Chanteur, Frederic Moncassin, Bobby Julich, Roland Meier, Giuseppe Calcaterra, Stefano Zanini, Eddy Mazzoleni, Stephane Barthe, Stuart O'Grady, Axel Merckx"

Några av dessa har ju redan fällts för doping i andra fall, men många nya namn att svartlista blev det ju. Att Stuart O'Grady här om dagen annonserade att han lägger av istället för att sätta rekordet i fullföljda Tourer kanske har fler anledningar än att det gick bra för laget i år?
Eftersom Magnus Bäckstedt vann den19:e etappen under touren 1998 så har jag faktiskt varit rätt orolig inför släppet av dessa namn. Och jag lovar att det var en lättnad att inte hitta Magnus bland dessa fuskare.

En helt vanlig pendlarmorgon


Önskar att jag tog mig tid till detta lite oftare

Cyklade till jobbet idag, skönt med medvind för mina ben var tydligen inte på sitt allra skojfriskaste partyhumör. Med motvind hade jag väl kommit fram till eftermiddagsfikat. Men nu är jag här, nycyklad och glad.

2013-07-22

Några bilder från damernas race igår och pulsfiler från helgen

Bilderna: Sara Olsson drar i klungan, Christina Siggaard och Emma Ahlstrand i utbrytning samt avslutningsvis: Sara Olsson drar i klungan.

Snabbaste varvet på Ringenloppet (av dom 10 som jag var med) var tredje varvet när jag var med och hamnade i utbrytning. Då snittade vi 45.3 km/h.

Elisedals GP var en riktigt snabb historia med 45.9 km/h i snitt. Snabbaste varvet var det sista, då höll vi 49.5 km/h.

Tycker ni det är kul med dom här Garmin-rutorna och vill att jag ska fortsätta? Är det någon som någonsin klickar sig in och kollar på dom?

Tillbaka till jobbet

Två veckor går fort när man har roligt och nu står jag på parkeringen utanför jobbet igen. Givetvis trött efter två tävlingar och bilresan från Malmö igår, men jag överlever nog.