2013-12-15

Lucka 15: Skandis Bike Weekend

"Skandis Bike Weekend – Proffs, motionärer och barn i en härlig blandning.

Skandisloppet (numera Scandinavian Race) är världens äldsta sammanhängande tävling, loppet har körts oavbrutet sedan 1908. Det är många av de stora svenska stjärnorna som har kört detta lopp och det är ett självklart mål för många cyklister att genomföra tävlingen då det är den enda UCI klassade tävlingen för herrar i Sverige. Från och med 2012 lades det till ett motionslopp och cykelhelgen döptes till Skandis Bike Weekend.

Det finns tre bansträckningar, 30km, 85km och 167km. I startpriset ingår, master-mc ut genom Uppsala, tidtagning, depåer ut efter banan, varav en matdepå. Efter målgång så delas det ut en medalj till varje deltagare och man kan sedan mingla och ha en trevlig stund med andra deltagare i tältet där mat och kaffe serveras (vilket ingår i startavgiften). Efter att man kört Skandisloppet så kan man ju passa på och se målgången av Scandinavian Race eller varför inte besöka mässan som vi inför nästa år kommer att ordna på borggården.

Nytt för i år är att Skandis Bike Weekend även kommer att arrangera ett barnlopp. Målet är att utbilda barnen i trafiksäkerhet och att de ska få en positiv bild av cykeln som sport och färdmedel

Väl mött i Uppsala i maj 2014

www.skandisloppet.se"


Idag tävlar ni om en av två fristarter till Skandisloppet, värda 595:-/start

Dagens frågor följer nedan, du skickar in ditt svar till henrikoijer@gmail.com och glöm inte att ange din hemadress:
1. När öppnar anmälan till motionsloppen i Skandis Bike Weekend?
2. En väldigt duktig cyklist kommer att dela med sig av träningstips inför loppen, vad heter den cyklisten?
3. För vilken tur i ordningen arrangeras Scandinavian race?

Bästa stället för att leta efter svaren är hos Skandisloppet.

"Regler och villkor för denna tävling:
Glöm inte att ange din adress när du svarat, så att vi kan skicka din vinst.
Varje dag från första december till och med den 24:e december kommer en tävling där vinnare utses och offentliggörs dagen efter. Om jag har fått förhinder så förbehåller jag mig rätten att skjuta fram offentliggörandet.
Man får bara skicka in ett tävlingsbidrag/tävlingsdag och svaren skickas till henrikoijer@gmail.com
Tävlingen är öppen till 23:59 under tävlingsdagen, alla svar som kommer in efter den tidpunkten ogillas.
Vinnaren betalar eventuell vinstskatt.
Din e-postadress kommer att sparas av mig och kan sedan användas av mig för utskick gällande projekt jag gör eller information angående bloggen. Din e-postadress kommer inte lämnas vidare till någon annan."