Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-07-30

Resultat och bilder från Dalacupen i Sundborn

Detta blev nog första dalacupdeltävlingen i år som kördes i regn. Rätt bra sommar måste jag ändå säga. Senast vi var i Sundborn så regnade det inför loppet men slutade lagom till vi skulle tävla. Nu är det bara två deltävlingar kvar, nästa är i Svärdsjö om två veckor, hoppas att ni kommer dit då!?

I tävlingen så gick Magnus Darvell loss på andra varvet av fem och höll undan i lite drygt två varv. I slutet av fjärde så blev han inhämtad av gruppen och ut på femte och sista varvet så attackerade Johan Landström i motlutet förbi varvningen. Han fick med sig Christoffer Kvist, och Magnus Darvell lyckades också han slita sig med. Klungan som hade jagat Darvell var nog lite mosiga i benen för denna trio fick snabbt en lucka och det skulle stå mellan dessa snabbingar. Lite drygt halvvägs ut på det åtta kilometer långa varvet så fick Landström punktering. Med en eller två kilometer kvar till mål så lyckades Darvell stöta av Kvist i ett motlut och kunde vinna solo efter en hård timme i sadeln. När Landstöm var borta ur matchen så knep istället Jens Westergren tredjeplatsen före Erik Wallén.

Från ledarbilen kunde jag räkna in fem tappra åskådare som trotsade regnet. Totalt var det tio cyklister med i tävlingen och familjen Kvist ska ha ett stort tack för flaggvakteriet! 

Resultat Dalacupen Sundborn:
1. Magnus Darvell
2. Christoffer Kvist
3. Jens Westergren
4. Erik Wallén
5. Emil Gabrils
6. Johan Svensson
7. Per Wallin
8. Tommy Gabrielsson
9. Sten Nerell
10. Johan Landström

I början av andra varvet

I början av tredje varvet och Magnus har skaffat sig en skaplig lucka

Ute på fjärde varvet och luckan minskar. Klungan anslöt senare på varvet.

Magnus Darvell var mest offensiv idag och gick också segrande ur tävlingen

Efteråt ska cyklisterna skryta lite om hur starka dom varit

Jens Westergren kollar cykeldatorn innan han tar tredjeplatsen före junioren Erik Wallén. Ungarna står och beundrar Lupinerna...

Tätaste kampen var om sjundeplatsen där Per Wallin gick segrande ur den duellen mot Tommy Gabrielsson

Eftersnack

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar