2013-07-12

Distanspass med backintervaller

Det blev ju en sjukt fin dag det här. Började med pigga ben efter två raka vilodagar, köttade på lite backintervaller under rundan och blev väl lite krokigare i benen efter ungefär tre timmar när jag kört igenom Tällberg och Plintsberg. Då hade jag fyra fina backintervaller i benen. Kunde ändå mata på rätt bra hela vägen hem och prickade in ett snitt över 30. Körde inte raka vägen mellan orterna utan tog lite kringelkrokar för att få fina vägar och bra backar. I Tällberg ville jag köra som vi gjorde på Solleröloppet, så då tog jag en omväg bara för det. Sedan så ville jag undvika stora vägen, så jag åkte ner till Tällberg igen. Istället för att åka raka vägen till Rättvik sedan så tog jag svängen upp till Söderås för att få ännu en backe. När jag kom till Bjursås gjorde jag en loop och fick på så vis in Baggbo som sista kulle för dagen. Hutlöst fint väder och ni som har följt mig på Instagram har ju full koll då jag uppdaterade där lite då och då under rundan.

Övre Valsan

Hittade några cyklister i gräset uppe i Rexbo. De väntade in sina tre kamrater som dom hade sällskap med under Örebros 100-milare. Hårda gubbar.

Älskar alla dessa röda stugor med vita knutar som vi har här i Dalarna

På väg ner mot Ullvi

Majstången i Torrberg

Jag har kanske aldrig cyklat denna väg förr, och det var ju dumt eftersom den visade sig vara en mycket användbar och mysig liten asfaltsväg.

På väg ner från Plintsberg, här jag har jagat Daniel Rytz rulle på Solleröloppet för typ 100 år sedan.

Den här vägen har jag nog inte heller åkt på förut, tror jag. Går typ från Tällbergs skola och landar nere mellan Laknäs och Östanhol.

En KitKat (eller tre...) får man ta!

Bakvägen upp till Söderås var nyasfalterad, med riktig asfalt. Sånt gillar vi, till skillnad mot det där oljegruset som dom sprider ut på länets alla vägar just nu...

Övre Gärdsjö. Från typ Övre Gärdsjö och upp nästan hela vägen till Sörskog så var det oljegrus.

Mellan Sörskog och Bjursås var det nylagd asfalt, som ett svart salsgolv. Gissar att denna sträcka kan bli riktigt populär bland rullskidåkare.

Slutet på Baggbobacken

Lite snabba siffror

Pulskurva och banprofil. Det som ser ut som en monsterbacke vid 120 km är egentligen bara slakmotorna på bägge sidor om Sörskog. Jobbigt, men inte speciellt brant.

Strava:


Garmin:


Segment där jag gasade idag:

Min tid idag: 4:11, tangerat rekord som jag och Hannes Bergström Frisk delar på. Denna var jag mest nöjd och tiden visar att jag är bra med igen. Hade sidvind hela vägen upp så vid vindstilla kanske det hade gått att vara en sekund snabbare!?


KOM på denna före den före detta hockeyspelaren Niklas Eriksson. Niklas är en stark cyklist och han syns i toppen på nästan alla segment i närheten av Leksand. Skapade detta segment idag.


Klassisk Solleröloppsbacke från förr. Niklas är med här också. Jag skapade även detta segment idag.


Plintsberg, kördes också förr på Solleröloppet när vi åkte varvet runt Siljan.


Baggbobacken. Körde också i backen upp till Söderås men där skapade jag inget segment. I Baggbo hade jag fem backintervaller och 4:40 i benen, släpade mig upp på 5:38 vilket jag ändå anser som helt okej. Körde ju på 5:09 med pigga ben för inte allt för länge sedan. Darvell har egentligen rekordet i Baggbo, men han har inte lagt ut sin 4:14-tid på Strava.

3 kommentarer:

 1. Herregud vad vackert! Jag måste nog flytta till Dalarna.
  Nån som har jobb att erbjuda?

  SvaraRadera
 2. Häftigt! Nu när jag kört Baggbo vet jag precis hur tufft det är, du är grymt stark Öijer :)

  SvaraRadera
 3. Då var det dig vi möte vid Smedsbo. Du i falukläder, med bra fart och otroligt nog blekare ben än jag har. Vi var en annan Örebo 100-mila klunga.
  /Jonas

  SvaraRadera