Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-03-26

Vi kommer från Dalarna

Var uppe i Tegera Arena med Filip och Adam för att se Leksand-Västerås i kväll

Det började bedrövligt och Västerås hade ett tag 8-3 i skottstatistiken, Leksand såg verkligen ut att vara tagna av allvaret då det var mycket slarv. I slutet av första perioden ryckte Leksand upp sig något och lyckades göra ett mål med halvminuten kvar. I andra så kvitterade Västerås i powerplay och det såg väl inte så jätteljust ut. Men så kom tredje perioden och Leksand bara körde över Västerås och kunde vinna med 4-1 till slut. Sjukt mäktig stämning med en så positiv klack och engagerad publik. Fullsatt idag vilket betyder 7650 åskådare. Alla stod upp sista två minuterna av matchen.

Den här kvalserien börjar ju se riktigt bra ut, målskillnaden är fantastisk vilket kan bli viktigt. Fyra matcher kvar och Leksand har i princip råd att förlora två av dom. Nästa är mot Timrå borta. Skulle man förlora där så blir läget långt ifrån bra då man sedan måste vinna två av tre, men vinner Leksand så är elitserieplatsen i princip säkrad.
1 Örebro 6 5 0 0 1 16-7 16
2 Leksand 6 5 1 0 0 22-10 15
3 Timrå 6 2 2 1 1 14-16 9
4 Rögle 6 2 4 0 0 11-14 6
5 Västerås 6 1 4 1 0 9-14 5
6 Södertälje  6 1 5 0 0 8-19 3

Avslutar med ett filmklipp från när Leksands IF gör entré och Leksand Superstars rullar ut den gurkhackande masen: