Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-03-31

Distans imorgon

Samling 9:00 på Gamla Postenparkeringen i vanlig ordning. Jag kör cross, med SKÄRMAR.
Kom du också!

Morgon

Barnfri sovmorgon i morse, en härlig om än lite kylig dag väntar. Nu handling följt av barnhämtning hos deras farmor. Igår kväll var vi ju hos ett par grannar och kollade film, idag kommer ett annat par och deras son förbi på mat.

2012-03-30

Räkmacka på Gustafs Café

Ett populärt stopp för cyklister ute på tur, själv var jag ute på jobb idag och passade på. Var dit i måndags också men på måndagar har dom tydligen stängt. Räckmacka och lärre för 68:- i trevlig miljö. Till lunch åt jag pasta pescatore på Matpalatset och har nyss varit på McDonalds  också. Det går bra nu...
Nu ska Ronya och jag hälsa på en granne där vi ska se på film tillsammans.
Ha d gott. Henrik.

Tävling: Vinn ett set från Pearl Izumi

På måndag 2/4 kör jag tempocykling till jobbet igen, tävlingen går ut på att ni skall gissa min tid och den som kommer närmast med sin gissning vinner följande från PEARL iZUMi:
Tävlingen är öppen fram till dess att jag publicerat min tid här på bloggen. Skulle jag vara sjuk eller av annan anledning inte kan cykla på måndag så blir det nästa tempopendlingstillfälle som avgör. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Ange gärna någon kontaktinformation så jag kan nå dig efter avslutad tävling.

2012-03-29

Appad och oappad hempendling

Trötta ben och svag kropp på slutet, kanske vilar imorgon. Eller inte, vi får se. Det var i alla fall fint.
Nu: middag hos bekanta

Rekord och avklarad målsättning

Tog rekord även idag och klarade också min 28-dagars sub-50 målsättning på den tionde dagen! Utvecklingen har ju varit mycket bättre än jag vågat hoppats på:
20/3: 53:14
22/3: 51:33
26/3: 50:31
29/3: 49:57
Lämnade barnen på dagis idag varför jag kom iväg lite senare, var nog ingen nackdel. Vinden blåste sida-mot under första 33 minuterna men jag visste att om jag kämpade dit så skulle jag få medvind på slutet. Jag var också några sekunder efter förra rekordet när jag svängde in i medvinden men då visste jag också att det skulle kunna gå. Snittpulsen blev finfina 87.8% av max.

2012-03-28

Dödsgruspendling

Jaha, det blev en ganska dyr och trist hempendling det här. Eländet började egentligen redan på förmiddagen då det började regna. Regnet hade upphört lagom till att jag skulle cykla hem, men allt var ju väldigt blött. Försökte undvika gruset när jag åkte ut från Borlänge, men längs rv. 293 valde jag cykelbanan eftersom vägen är ganska trafikerad och smal. Kom dock inte speciellt många kilometer innan dödsgruset penetrerade mitt nya och fina däck.
Ringde dagis och fritids och meddelade vad som hänt och cyklade sedan på vägen istället för den osopade cykelbanan när jag pillat ut gruset och lagt i ny slang. Hade ju bara en slang med mig och var redan försenad till barnhämtningen så jag hade inte tid med någon mer punktering. Bilisterna agerade respektfullt men en yrkesförare i en timmerbil tutade först när han kom ikapp mig. Lite irriterande, men jag förstod att han måste upplevt mig som störande och det gjorde mig inte så mycket att han ville få utlopp för sina aggressioner genom att tuta på mig. Men sen tutade han igen när han åkte förbi och det tyckte i alla fall inte jag var speciellt motiverat eller kul. Jag åkte ändå så långt till höger jag kunde och det är ju inte direkt mitt fel att kommunerna inte lyckats sopat cykelbanan än.

Det var inte så svårt att hitta orsaken till punkteringen

Grävde ut den här lilla sylvassa krabaten

Punkterad cykel och cykelbana med dödsgrus

Siffror

Morgonracerpendling

Megatrött i morse, åkte på halvfart till jobbet och tog en omväg för att undvika grus. Kompenserar eventuellt detta med en hårdare hemcykling istället. Benen kändes lite straffade men hela kroppen var småseg så det var väl inget tårtkalas direkt. Har hamnat på gränsen när det gäller sömn igen med tre nätter under sex timmars sömn, skärpning Henrik!
Cyklade Du till jobbet eller skolan idag?

Finn två fel

Nej du, Fredrik Kessiakoff, det här kändes inte helt rätt. Snarare tvärt om, men vad gör man inte när man vill cykla finracer och det är mörkt...

2012-03-27

Hur man förvandlar en slö hempendling till ett kvalitetspass

5 spurter á 30 sekunder och jag kom hem med ett bra pass i benen, enkelt och effektivt!

Så här skäggig är jag inte nu längre, men jag var det när jag cyklade hem

Tog vägen längs ån på väg genom Falun, bara för att det är så härligt med vattendrag

Dagens hempendling genom Garmin:


Lördagens lyxiga racerpremiär:


Live stream Three Days of De Panne - Koksijde / Driedaagse De Panne - Koksijde 2012

Idag startar De Pannes tredagars, svenskt hopp är Tobias Ludvigsson. Man kan inte få för många belgiska cykeltävlingar!
14:45 Livestream Driedaagse De Panne - Koksijde
14:45 Livestream Driedaagse De Panne - Koksijde
14:45 Livestream Driedaagse De Panne - Koksijde

2012-03-26

Igång från 05 till 21:30

Mer eller mindre i alla fall. Det har väl legat på idag men det är ju kul när det händer något. Jobbade till strax efter fyra, åkte och hämtade barnen, lagade mat, matade barn, tog med alla barn för att lämna Emily på sin friidrottsträning och sen gick jag och barnen i skogen på Jungfruberget.
Barnen fick se det mäktiga TV-tornet som de annars bara beundrat på långt avstånd, på Jungfrubergets topp

Vi hittade två sådana här ljuslyktor som blivit så populära att skicka upp på nyår och andra tillfällen, istället för raketer. Trist att behöva se sådant här ute i skogen, och då gick vi bara en kort promenad och gick inte direkt och letade skräp...

Polisen kom sedan till gården för något ärende. Jag vet att det inte är polisernas fel utan de som fördelar resurserna, men när en kvinna blir överfallen och skadad i sitt hem och det dröjer nästan fem timmar innan den lediga polispatrull som var 18 mil bort anländer. Då är det fan illa. Kan det verkligen vara sant att man på en lördagmorgon (halv fem) bara har två polispatruller i hela Dalarna?

21:10 var jag in till småbarnen en sista gång och sedan diskade jag till halv tio ungefär. Nu vill jag sova, nya möjligheter imorgon!

Hemma!

Har jobbat ute större delen av dagen och har därmed fått njuta av frisk luft, solsken och årets första fjäril-spotting!
Åt lunch på Dala Airport, valde pizzabuffén efter som övriga Dagens inte lockade speciellt mycket. Nu visade det sig att köttfärspizzan var kall så det blev lite mer Hawaii istället. Ingen hit.
Drömde en del om landsvägscykling, funderade på träningsrundor och önskade att jag var proffs. Skulle ta fikarasten på Gustafs café, men där är det tydligen inte öppet på måndagar så jag blev utan...
Nu är vi hemma och Filip är ute och slipar på kraften.

Rekord igen!

Dagens pendlargubbe, ingen man vill möta i en mörk gränd

Dagens rekordsiffror

Skickade iväg allt jag hade och gick tokstum in i 6-minutersbacken från Ingarvet. Hade gått starkt dit, tappade någon sekund i backen men sen rullade det på bra. Minus två och vindstilla i Falun och en lätt medvind på slutet. Lördagens superpass hade gjort susen med kroppen och jag behövde inte bara ta mig upp utan kunde attackera backarna mer.
För en vecka sedan åkte jag på 53:14 och satte målet att klara 50 inom fyra veckor. Nu har jag putsat tiden rejält varje gång, men det blir givetvis svårare ju snabbare jag blir. Kul med snabba framsteg!

2012-03-25

MTB till salu

Jag vill sälja min MTB från förra sommaren, använd endast fem månader och skitsnygg: http://oijer.blogspot.se/2011/04/bilder-pa-monkybajken-bianchi-methanol.html
Storleken är 19" / 48 cm och sadelhöjden är från ca: 80 cm och nedåt. Pris i butik var 35.000:-, men jag vill bara ha 16.000 för den, så passa på nu! Vill ni ha lite snabbare hjul så kan ni lägga till 2000:- och få dessa som använts i knappt tre månader och väger 1291 gram.

Kämpa alla cykelintresserade!

Idag blir det mycket för er...
Eurosport:
Eurosport int. 13:45 Katalonien runt
Eurosport 2 13:30 Criterium International
Fattar inte riktigt hur Eurosport tänker där när dom inte sänder Gent-Wevelgem som avgörs idag! Det loppet kan ni följa via livestream från 14:30 här:
Gent-Wevelgem livestream
Gent-Wevelgem livestream
Gent - Wevelgem livestream

Criterium International livestream från 13:30 och Katalonien runt livestream från 13:45. Alla livestream-länkar hittar ni här.

Själv är jag lite stel i ryggen idag efter gårdagens racerpremiär med tillhörande bocksittning. Försökte sitta mycket i bocken för att lära kroppen det, det finns inga genvägar till den perfekta cykelkroppen! Eftersom frugan köpte ett kilo godis i fredags var jag tvungen att avstå middagen igår...
Med lite tur och en stor gnutta flyt kanske jag kan köra en till omgång av Skuggarvstempot idag. Vinden är inte bra för snabbtider idag, men jag räknar väl inte direkt med att vara snabb heller...

2012-03-24

"Jag har kraften kvar från förra året"

Så sa Filip när vi skulle ut på cykeltur idag. Han har ju cyklat runt gården några varv samt fram och tillbaka från dagis, så han hade väl känt något där. Vissa har det bra!
Bägge barnen pigga och nog tyckte jag att det gick lite snabbare än det gjorde förra året.
Borlänge CK passerade oss på slutet, till barnens stora glädje. Vi åkte sedan in till macken för glasspaus innan vi rullade hem.
Det kan bli en bra sommar det här.

Racerpremiär med extra allt

Ställde mobilen på väckning klockan 06:09 i morse för att jag skulle hinna träna lite innan frugan skulle iväg. Senast tio skulle jag vara hemma och jag rullade iväg vid sju. Efter att ha cyklat i 13:37 var jag vid starten på Skuggarvstempot, justerade bakväxeln en smula och gasade sedan iväg i full fart. Målet var att inte notera en ny sistatid och jag lyckades faktiskt. Med 10 sekunders marginal...
Pigg och glad efter målgång...
På väg upp för sista backen så trodde jag att jag skulle klara mig med ganska god marginal, men jösses vad sekunderna tickar fort i uppförsbackar och den där sista branten var fruktansvärt lång idag. Något kilo lättare, någon watt starkare, bättre vindförhållanden, varmare väder och sommarklädd ska det nog gå att kapa lite tid.

Efter avklarat Skuggarvstempo rullade jag iväg mot Bjursås för att klämma en backintervall i Baggbo.
På väg utför på baksidan av Baggbo fanns gott om dödsgrus och bakom en kurva gömde sig dessutom dödsis! Lyckades dock hålla mig i hjulspåret som var isfritt och behövde bara åka över någon kortare isfläck utför med racern.. Spännande!


På väg ner till Bjursås igen, eller Bjurs som vi säger

Ni vet när man har en ny cykel och tycker att den är ganska frän och man rullar stolt fram längs vägarna?
Snygg cykel i läcker miljö

Så när man åker där och är så där lagom mallig så dyker detta upp:
Plötsligt inser man att man sitter på Dalarnas näst häftigaste cykel

Styrde hem från Bjurs och kastade in några spurter bara för att göra träningen komplett. Så i Grycksbo så dyker familjen Westergren upp i sin bil och jag får en kortare pace-övning bakom deras blåa bil. När jag närmade mig Falun så hade jag ändå lite tid över innan jag behövde vara hemma så jag funderade på vart jag skulle skarva för att inte förlora värdeful träningstid. Då mötte jag detta glada gäng så jag vände om och tog sällskap några kilometer för lite cykelsnack.
Jesper Larsson på en likadan cykel som mig, Mattias Nilsson, en man vi cyklade förbi och Lisa Ström

"Se till att vara hemma före tio!"
- Like a boss!

Träningen blev ju rätt komplett idag, saknades bara lagtempo egentligen. Fick med spurter, backintervall, pace, tempo och distans.
Tid 2:50
Sträcka: 85.30 km
Snitt/maxhastighet: 30.1/67.7 km/h
Snitt/maxpuls: 150/184