Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-07-08

Touren, Mörksuggejakten, Kortbane-SM +ANNAT

Även dagens etapp passar Fredrik Kessiakoff som också körde ganska så bra igår. Det vore ju kul om svenskarna inte bara gömde sig till dom blev avhängda utan visade upp sig lite också. Några som körde bra var också Team SKY, satan i gatan. Den där Froome kan nog bli en otäck "överraskning" för Wiggins. Ingen verkar kunna åka ifrån honom uppför och han är duktig på tempo, riktigt duktig. Läs Fredrik Kessiakoffs blogg där han skriver om etapperna från Touren, det verkar som om han tog det lugnt igår och kan vägarna idag... Det luktar offensivlusta.
Det är intressant att titta på Team RadioShack-Nissan som inte tycks ha någon ledning eller plan alls, mer än att de skulle försöka försvara Cancellaras ledartröja. I övrigt verkar det vara kaos och alla kör mot alla.
Sändningen från dagens etapp startar redan 13:01 på Eurosport, pepp! Om ni vill kolla på touren i mobilen så skrev jag igår ett inlägg om hur ni går till väga.

Mörksuggejakten är i full gång i Rättvik och cyklisterna har nog ett riktigt blött saftkalas just nu. Minns för några år sedan då vi cyklade igenom stora sjöar längs banan, det var spännande det och jag hade gärna varit med där och tävlat idag. Tror att Lars Bleckur kan få en riktigt fin fjäder i hatten efter dagens race. Andra favoriter är Darvell, Wengelin, Dahlström eller varför inte Johan Landström. Ska också bli kul att se hur Jonas Ahlstrand presterar (han är anmäld!). Jag håller givetvis en tumme för Fredrik Ericsson, Falu CK.

Igår kördes Kortbane-SM (Kortdistans-SM) i Tidaholm och jag följde de spännande tävlingarna via Cyclesport.se och deras liverapportering. Kortbane-SM är alltså helt enkelt tävling på kort bana, som vi brukar kalla GP-lopp i Sverige. Banan i Tidaholm mätte 1.6 kilometer och gick centralt. Ingarvet GP mäter ca: 1.85 km som jämförelse. Jag undrar om man får någon mästartröja på detta SM och när den i sådana fall är tänkt att användas?  Ett svenskt mästerskap ska väl åtminstone ge en mästartröja.
Resultat från Kortbane-SM i Tidaholm:

H-elit 54.4 km
1 Jonas Bjelkmark, Team CykelCity.se
2 Jakob Södergrann, Trek Sweden Racing
3 Jonas Ahlstrand, Team CykelCity.se

H-junior 35.2 km
1. Marcus Persson Jönköpings CK
2. Per Harroing Jönköpings CK
3. Dennis Wahlqvist Falköpings CK

Damer 25.6 km (junior och elit gemensamt)
 1. Marie Lindberg, Åstorps CK
2. Elin Wångren, Motala AIF CK
3. Johanna Nilsson, Örebrocyklisterna

Igår landade protokollet från Svenska Cykelförbundets senaste möte, jag plockar ut följande att kommentera:
"Noterades av ordförande muntlig rapport om bl a att ordf och sportchef träffar Vätternrundan och Vasaloppet 21 augusti för samtal."
- Är det dags för fredssamtal angående de höjda avgifterna som upprörde Vätternrundan och Cykelvasan?

"MTB 
Ingen rapport från grengruppen, men noterades GS rapport att ingen arrangör hittats för NM XCO 2012 i Sverige. Vidare att ingen ur grengruppen representerade vid cupfinalen och att ingen slutprisutdelning hölls. 
Inga övriga rapporter"
- Dags för MTB-gruppen att vakna nu, cykelsporten växer snabbt i Sverige men bästa grenen för rekrytering (MTB) är så åsidosatt från förbundshåll att det är pinsamt.

"Beslutas bilda en Ungdomskommitte med Michael ”Roddarn”Andersson som sammankallande. Uppgift är att utveckla svensk ungdomscykel. Beslutas att hela förslaget om begränsade utrustningsbestämmelser för ungdom till 2013 backas och remitteras till denna kommitté."
- Detta betyder alltså att de utrustningsregler man tog fram i våras för ungdomsklasserna inte var tillräckligt bra. Jättebra att man man bildar en ungdomskommite för att försöka få fart på cyklingen i de yngre klasserna!

"Beslutas välja Kent Alfredsson, Göteborg för att ytterligare en gång utreda ev införskaffande av chip."
- Vi får hoppas att man denna gång kan hitta ett prisvärt alternativ så vi kan få smidiga och säkra resultatlösningar.

"SM KORTBANA 2013 Noterades ansökningar från CK Bure och Halmstad CK. Beslutas att med dessa kommunicera att TV-sändning prioriteras och att de till styrelsen beskriver hur de ska säkerställa detta."
- Bra med TV-sändning, men gör man något för att säkerställa TV-sändingar till riktiga SM?

"Beslutades efter ansökan bevilja inträde för:
Frösö IF, Kadens CK
Beslutades efter begäran bevilja utträde för:
CK Distans"
- Klubbnytt. Om det är Cykeltidningen Kadens som ligger bakom Kadens CK så har den potential att bli riktigt stor.

8 kommentarer:

  1. Peter Brohlén8 juli 2012 kl. 11:54

    -Kommer Ingarvet GP ha en egen mästartröja i framtiden ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har haft en ledarväst förr och kollar på ledartröjor nu.

      Radera
  2. Om man surfar in på SCFs hemsida och klickar på kategorin MTB blir det såhär roligt och inspirerande:

    http://iof1.idrottonline.se/SvenskaCykelforbundet/Grenar/Mountainbike/

    Verkar ju jättekul att cykla mtb, verkligen. Så roligt att bilder och nyheter är överflödiga.

    SvaraRadera
  3. Nej, Öijer Smålands CF hoppas ha första ting på Elna när hon känner för att påverka svenska folket att tävla på cykel.

    SvaraRadera
  4. Att kommunicera cykel vore ju drömjobbet. Kanske får ta och pitcha mina skills. I övrigt Mattias är jag lätttjingad - allt som behövs är en muta i form av cykel så jag själv kan tävla, moahahaha! :)

    SvaraRadera
  5. Där är problemet, alla som håller på med cykel vill själva cykla. Gäller tydligen MTB förbundskaptenen med ;). Elna, jag äger ingen MTB heller och det är en av världens bästa sporter att utöva, just i Sverige tack vare allemansrätten.
    Detta med egenintresse är antagligen något vi får leva med i samhället just nu. Inga eldsjälar utan egen eld. Kanske kan det vara detta som förenar oss som håller på. Tacka Twitter och Facebook för det.
    Man klarar sig utan cykelklubbar nuförtiden. Förr var man med i en cykelklubb för att få en gemenskap. Nu har vi bl.a. Strava!

    Det finns redan en kommunikatör på SCF. Hon är bra just för att hon inte har andra intressen än att cykla själv.

    SvaraRadera
  6. Fick inte till sista meningen. "Hon har andra intressen än att cykla" skall innebörden vara

    SvaraRadera