Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-07-02

Stark satan!

Kvällens cykel. Och nej, jag är inte köpt av Enervit.

Laddade för Skuggarvstempot idag, men det skulle dröja ända till klockan 21 innan jag kom iväg. När jag väl kom iväg så såg jag till att tända till rejält och peppade mig som bara den under uppvärmningen. När det väl var dags för start så var jag så nära övertaggad som man kan vara. Sjukt pepp!
Planen var att gå all in från start och sedan öka. Eller åtminstone försöka ta mig runt med hedern i behåll. Att starta innebär givetvis att försöka slå tidigare årsbästat (29:43). Om jag hade det i mig och kände det tidigt så var nästa mål att slå personbästat från 2007 (29:14).
Startade sjukt starkt och första "mellantiden" såg riktigt bra ut, andra likaså men sen stumnade jag nog lite för därefter åkte jag jämnt med tidigare försök i år. När jag var i Sundborn och skulle ta mig ann Skuggarvsbackarna så hade jag några sekunder till godo på årsbästat, nu gällde det bara att mata uppför och hoppas att det fanns något kvar i påkarna. Det kändes mycket bra också i backarna och mellantiden utanför Darvells infart var bättre än jag vågat hoppats på. Årsbästat skulle jag fixa och kanske även personbästat! Jag brukar avsluta på ca: 6.30 och jag hade nog 6.55 på mig att slå personbästat, så även om benen stod rätt ut och vinden blåste i ansiktet så skulle det nog kunna gå vägen. Tog sikte på personbästat och gav allt i sista backen (som också är den tuffaste). I sista backen har jag också en punkt där jag vet ungefär hur lång tid det är kvar till målet och där visste jag att personbästat skulle ryka all världens väg och om jag gjorde en genomöverjävlig avslutning så skulle jag kanske till och med ta bästa tiden någonsin. Med tryggheten i att det skulle bli personbästa så chansade jag med en riktig attack in i sista branten och idiotspurtade uppe på toppen. Väl i mål var jag tvungen att "göra en Adam" och lägga mig på rygg för att hämta andan en stund och surfa in för att kolla topplistan på Skuggarvstempot.

Kunde där och då bekräfta att jag skrotade mitt personbästa från 2007 med hela TRETTIOTVÅ sekunder och var bara 2.7 sekunder från att slå Robert Österlings "oslagbara" rekordtid. Så sjukt jävla nöjd kille!

Sista branten, inte go att tass med!

Tid: 28.42.6
Snitt/maxhastighet: 38.8 / 73.3 km/h
Snitt/maxpuls: 174 (89%) / 184 (94%)

All Garmindata hittar ni här:

8 kommentarer:

  1. Det där låter ju sjukt kul.

    SvaraRadera
  2. jag som trodde blogginlägget handlade om cavendish....?

    SvaraRadera
  3. Underbar läsning, jag får ge mig på den där sträckan själv någon gång. Men jag saknar att du och övriga kring Falun inte lägger upp det som ett Strava segment, lättare för oss wannabes att hänga med i snacket då :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min blogg fanns före Strava! Äsch... Det är väl för att det är så få här som kör Strava. Jag är registrerad och jag pratade lite med Jens om det i kväll faktiskt. Kanske lägger över Skuggarvstempot från min Garmin så ni får något att leka med.

      Radera