Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-07-06

Sista chansen nu

Idag är det sista "enkla" etappen innan bergen börjar imorgon. Sista riktiga chansen för spurtlagen att visa upp sig alltså. Från och med imorgon kommer spurtarna att få det jobbigt, vissa kommer att kliva av och några av hjälpryttarna blir både trötta och tvingast bryta. Så även om det kommer fler "spurtetapper" så är detta nog sista riktiga chansen att få se flera lag kriga om bästa spurtuppdraget för sina spurtare.
Dessa etapper har ju varit minst sagt tråkiga, även om det blev en väldigt dramatisk avslutning igår. Det verkar nästan som om alla kommit överens om att släppa iväg första bästa utbrytning och sedan hämtar man in dom på slutet. Det är inte ens en kamp om att komma loss längre. Cyklisterna verkar inte förstå att vi sitter i timmar framför TV-apparaterna för att få se fantastisk cykelåkning. Som det är nu skulle det räcka om Eurosport visade bara sista 25 kilometerna istället för sista 140 kilometerna. Nej, cyklister och sportdirektörer i Touren: bjud oss på underhållning! (jodå, dom läser sääääkert här och lyssnar på mig)
Idag bjuder jag på taktiken för att öppna upp tävlingen rejält. Som vanligt sticker 3-6 cyklister direkt vid startögonblicket och får den där luckan. Inget konstigt med det. Men. Idag så ligger ett attackvilligt gäng på ca: 5 cyklister med bakom spurtarna när poängen vid spurtpriset skall delas ut. Spurtarna gör sin grej och sedan skarvar några vidare med en attack. Spurtpriset brukar efterföljas av lugnt tempo/kisspaus men denna gång kommer en backe direkt efteråt. Perfekt för att öppna upp tävlingen med att fräscha ben sticker iväg i jakt på utbrytarna. SNÄLLA!?
Det finns de som ibland klagar på hur svenska elittävlingar avgörs, men dessa etapper på touren är då fan så mycket tråkigare och inaktivare kan jag lova. Trist att man inte ens försöker göra tävling av det.

Idag vinner väl Greipel om inte Cavendish slickat färdigt sina sår. Men. Avslutningen är ingen lätt sak även om den är platt, det kan hända en hel del på slutet och det är nog risk för nya avslutningsvurpor:
Sändningen börjar 14:01 på Eurosport. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar