Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-07-11

Idag på touren: Voeckler show - Imorgon på touren: Alperna!

Han kan den där krokige fransosen. Går han i utbrytning då kan man nästan ge sig fan på att den håller och att det blir hjältedåd. Idag var inget undantag och det kändes som om han hade full koll på läget hela dagen lång. 25 man bildade utbrytningen för dagen och den fick utrymme efter 35 hårda kilometer. Tyvärr ingen Kessiakoff med och där var den dagen över för Nacka-killen. Ingen bergatröja imorgon, men väl en bra chans att vinna tillbaka den. Så här är poängställningen i bergspristävlingen efter dagens etapp:
Inte så mycket som skiljer ännu och frågan är hur Voeckler ställer sig till att jaga tröjan. Han borde vara väldigt nöjd med etappsegern och tröjan eftersom han haft problem med ett knä och till och med funderat på att bryta touren. Det där är dock en kille som man aldrig vet vart man har honom. Han borde till exempel vara sliten efter dagens långa utbrytning, men jag skulle inte bli förvånad om det är han som sticker vid kilometer 0 imorgon.
Imorgon är det en riktigt svettig bergsetapp och skulle en och samma cyklist vara först upp på alla berg så skulle den belönas med 75 poäng i bergspristävlingen. Det finns mycket att köra för imorgon alltså.
Kikar vi på topp 10 i bergspristävlingen så var sex av dem i utbrytning idag, två kör för sammandraget och den enda konkurrenten utöver dessa blir Thibaut Pinot. Mannen som vann etappen där Fredrik vann bergatröjan, och idag var han dessutom snabbast bakom utbrytarna. God form, motiverad och livsfarlig uppför. Pinot ligger dock så fint som 18:e i sammandraget och är bara sekunder från att vara bästa fransos, tveksamt om han riskerar att bränna sig i en lång utbrytning igen. Tror snarare att han håller sig kring favoriterna med sikte på att bli bästa fransman i Touren och kanske till och med en topp-10 i totalen.
Så Fredrik, imorgon är det guldläge att sticka i lång utbrytning och samla poäng i bergspristävlingen. Det har jag räknat ut åt dig!

Det här är vad som väntar cyklisterna imorgon, snacka om skön känsla när de vaknar på morgonen

Imorgon har vi tur, vi får nämligen följa med från starten på tävlingen! Passa på att titta från början av en etapp om ni har chansen, när cyklisterna kämpar om att komma loss är det riktigt kul att se. Första berget kommer dock redan efter 14.5 km så vi kan förvänta oss attacker även en bit in i backen. Förhoppningsvis sätter de andra lagen press på Team SKY redan i ett tidigt skede och förhoppningsvis så går inte Team Radioshack-Nissan upp och kör för att bevaka en sjätteplats...
Sändningen börjar 13:00 på Eurosport
Etappen drar igång vid kilometer 0 klockan 13:20
Ni kan följa vad som händer live här: http://www.letour.fr/le-tour/2012/us/live/aso/
Livestream hittar ni, som alltid, här: http://sports-livez.com/
Så här ser du tävlingen i mobilen: http://oijer.blogspot.se/2012/07/se-le-tour-de-france-live-i-mobilen.html
Om ni, som jag, vill räkna lite poäng så ser poängfördelningen ut så här i bergspristävlingen:

Jag vill tacka för alla fina kommentarer jag fick angående förra inlägget med frågorna jag ställde till Kessikoff. Kul att ni uppskattar det. Lite kul också att folk både igår och nu i samband med det inlägget har tyckt att jag skulle skriva för tidningarna. Tror dock tyvärr att intresset för detta skulle vara svalt och jag behöver ju inte skriva åt tidningarna när ni kan läsa allt här istället! 
Kommentarer är nästan som en bloggares lön, det är dom som ger motivation och energi till att fortsätta skriva.

1 kommentar:

  1. Får passa på att betala ut lite lön då =). Jag läser mycket men kommenterar sällan. Din blogg är den enda nyhetskällan jag som cykelintresserad behöver.

    SvaraRadera