Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-07-14

Dags för en lätt spurtetapp, eller!?

Vi börjar med gårdagen. Vilken fin utbrytning det blev, för Fredrik Kessiakoffs del. Av alla de som var loss var ingen något hot i bergspristävlingen så Fredrik kunde bara sitta i klungan och se bergsprisen neutraliseras av relativt ofarliga cyklister för bergspristävlingen. Det enda potentiella hotet skulle väl vara Peraud då som avancerade upp till en 11:e plats i den tävlingen.
Att utbrytningen skulle hålla hela vägen trodde nog många igår och det var bara inför spurtpriset som gruppen var hotad då Sagan attackerat från klungan och Goss satte sitt Orica Greenedge att jobba hårt i klungan. Klungan kom dock ikapp Sagan i god tid innan spurtpriset så utbrytarna fick lite mer utrymme igen och efter bergspriset så stannade farten av helt i klungan. På en så här lång etapp som utbrytarna också gjorde till en hård etapp är det oftast den med mest krafter kvar på slutet som vinner. David Millar har vunnit förut, är en erkänt duktig cyklist och trettiofemåringen hade väl egentligen inga större problem med att avgöra i femmannagruppen.

Idag väntar en på papperet ganska lätt etapp:
Vinden ska dock komma från nordväst idag vilket borde ge cyklisterna sidvind från höger i stort sett hela dagen, dessutom kommer vinden tillta när de närmar sig målet så det kan bli kantvindsåkning idag.
Jag ÄLSKAR kantvindsåkning.
Med 18 kilometer kvar till mål kommer ett tredjekategoriberg. Brukar inte ställa till med så mycket normalt sett, men denna lilla rackare har 10.2% i snittlutning! Det är riktigt brant det så även om den bara mäter 1.6 km så går det att göra kaos med klungan (eller det som är kvar av klungan) om någon sätter fart. För er med lokalkännedom i Falun så är backen alltså lika lång som Baggbobacken, men brantare än Norlingberg.
Om det blir kantvindsåkning så kommer nog Wiggins, Froome, Cadel Evans och Nibali att vara med på noterna. Men de som ligger lite längre bak i topp-10-listan kan nog få det svettigt med sämre lag och positioner i klungan. Sista fyra fem milen kan bli högintressanta idag.
Om klungan håller ihop så lär Cavendish vilja visa upp sig igen, precis som Goss som jag tycker visar en uppåtgående formkurva.

TV-sändningen på Eurosport börjar klockan 14:00 idag
Etappen startar 11:45 och ni kan följa vad som händer live här: http://www.letour.fr/le-tour/2012/us/live/aso/
Livestream hittar ni, som alltid, här: http://sports-livez.com/
Så här ser du tävlingen i mobilen: http://oijer.blogspot.se/2012/07/se-le-tour-de-france-live-i-mobilen.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar