Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-04-15

Cykeldag med hård träning och kick-off för Falu CK

Vaknade redan klockan sju av mig själv och tänkte att jag kunde skarva lite före samlingen klockan nio, så jag spänstade iväg på ett Skuggarvstempo med dåligt resultat. Hade tänkt ta det lite lugnare på distansen så att komma dit med grisben och virvel i tanken vore ju inte helt fel.
På Postenparkeringen väntade tre tappra: Anders, Fredrik och Stefan. Och vi rullade iväg för en vända runt klassiska cykelsjön Runn med skarvningsalternativ.
Fredrik, Stefan och Anders

På väg mot Borlänge från Torsång, har väl passerat Berg här skulle jag tro

Det blev hem för lite dricka och macka, åkte nämligen helt utan energipåfyllning idag och hade inte ens vatten med mig för att jag inte monterat ett flaskställ än. Det där lär jag styra upp nu i veckan. Fredrik tryckte på bra när vi satt bredvid varandra och han både halv- och helhjulade mig rätt mycket vilket givetvis trissade upp intensiteten. På slutet när vi lämnade Aspeboda och närmade oss Olsbacka så tryckte jag på lite extra så vi bildade ett led och sen blev det lite lagtempoåkning nästan till Källviken. Kul med fart!

Nåväl, efter mackor och dricka så packade jag in barnen och deras cyklar och åkte via mellanlandning på Willys upp till Kårestugan (ligger vid Hopptornens parkering). Där var det nämligen kick-off för barn, ungdoms och föräldraträning i Falu CK idag. Och oj så många det var som dök upp. Enligt Hanna så brukar deltagarantalet stiga under säsongens gång också så det kan bli väldigt många aktiva cykelbarn (och föräldrar..) i sommar. Vi arrangerar nämligen från och med i år också föräldracykling så de ska slippa stå och vänta på sina barn i en timme utan kan vara ute och röra på sig själva samtidigt som barnen tränar.
Fyrtio tusen miljarder barn med föräldrar, och då var ju inte ens alla med i bild

Jag har i år blivit barntränare och är tillsammans med Hanna tränare för de yngsta barnen i Grön grupp. Här övar de och Niklas Bjerring på slalomcykling.

Fika EFTER träning är helt okej!

När jag kom hem så blev det 44 kilometer av Amstel Gold Race, härlig tävling och en skön och inspirerande cykeldag.

1 kommentar:

  1. Härligt att ni har med alla åldrar! Kommer ihåg Peter Lundblads trånande ögon medans jag o Fredrik åkte iväg på träning. Han läntade tills han skulle fylla 10 och få börja cykla han oxå! Hans längtan gav dock resultat då han fick köra 8 år som yrkescyklist! :)

    SvaraRadera