Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-11-30

God afton!

Allt är så mörkt och blött ute nu, så jag bjuder på en härligt somrig bild från den 23:e augusti istället. Backintervaller på Grejsarberget, fina grejer det!

Så där ja, ni har väl alla sett prisbordet för adventskalendertävlingen? Det är så himla kul att så många ville vara med. Om jag tjatat lite mer om det på bloggen och andra sociala medier så hade jag nog fått ännu fler priser eftersom jag fick nya sponsorer varje gång jag tog upp adventskalendertävlingen. Ännu ännu fler hade jag kanske fått om jag själv kontaktat företag och frågat om priser, men något ska vi ju ha kvar att göra till nästa år också. Tävlingsregler kommer med första "luckan" imorgon.

Har lämnat barn på dagis, jobbat, lagt barn, handlat och fyllt på med motorolja och spolarvätska i Bin Saaben idag. Kanske ingen jättespännande dag, men alla dagar är unika!
Har haft lite kontakt med sponsorer till tävlingen och ett par events som jag blivit bjuden till. Ett är jag riktigt sugen på att besöka, men det är mitt på dagen mitt i veckan så det kan bli svårt. På jobbet så var jag och den som är försäljningsansvarig på företaget in till Falun och Främby Hallar där vi ställde i ordning en monter, imorgon hittar ni mig på Falunborlängemässan.
Ah! Just ja. Idag beställde jag fem nummer av Cykeltidningen Kadens också. Har inte prenumererat på den på evigheter om jag ska vara ärlig. Brukar gratisläsa den lite här och där men det är ju så härligt att få hem tidningar man gillar med posten. Fick ett erbjudande på mejlen som var för bra för att tacka nej till, annars är ju reklam-mejl inte något jag brukar kasta mig över. Men hos BraMagasin.se får man 5 nummer för 99:-, ganska bra med tanke på att 6 nummer kostar 339:- om man beställer via Kadens hemsida. Finns andra tidningar också, fynda som julklapp till dig själv eller någon du känner.

Appropå allt och inget så har jag nu 290 följare på Twitter, du kan väl bli en av mina följare?

Prisbordet till adventskalendertävlingen

Imorgon startar jag min adventskalendertävling här på bloggen. När jag i slutet på oktober skrev ett inlägg och frågade om det fanns någon som ville skänka något pris till tävlingen hade jag hoppats på ett par tre stycken priser. Det blev så många fler. Totalt värde på de 24 priserna är 15.211:-. Stort tack till alla er som gjort detta möjligt, och stort lycka till alla ni som tänker tävla om dessa priser:


Aktivitus skänker:
4 st presentkort på konditionstest/testcyklar, värde: 250:-/st
1 st 2 kg hink Vitargo Professional, värde: 545:-


Bertilsson Honung skänker:
1 paket med 12 burkar honung, värde: 650:-



Bianchi skänker:
1 paket med ett par sportglasögon, en cykelkeps och en minipump, värde: 847:-



Conti Test Team / Duells skänker:
1 par kanttrådsdäck GP 24, värde: 798:-
1 par kanttrådsdäck Force/Attack, värde: 995:-
1 st Limar Ultra Light Racer strl S (53-56 cm), värde: 1599:-



1 forspaddling för 2 personer, värde: 1400:-



Handla Vitargo skänker:
1 hink Vitargo Electrolyte 2 kg + cykelflaska, värde: 480:-





High Chaparral CycleCamp skänker:
2 st platser på träningsläger, värde: 1095:- / st



Kvalitetstid skänker:
1 uppsättning Aerozine snabbkopplingar 45g, värde: 349:-




Mad Fairy skänker:
3 vinnare får två mössor vardera, värde ca: 100:- /mössa





Maxim skänker:
1 st energipaket + 3 st recovery drink + 2 flaskor limited edition + 1 protein shake, värde 615:-



Merida skänker:
1 st Motorex Bikeclean tvätt och smörjset, värde: 419:-
1 par Northwave Skeleton långfingrade handskar, värde: 479:-



Skiers AB skänker:
1 aktivitet Höghöjdsbana i Kläppen för 2 personer, värde: 700:-




TCM skänker:
1 flaskställ i kolfiber från Serfas, värde: 350:-



Öster Cykel skänker:
1 st Polar FT7 pulsklocka, värde: 1195:-

Specialized gör en djupdykning

2011-11-29

Lite gott och blandat

Fick hem nya numret av tidningen Cykla idag, kul med lite cykelinspiration i höst/vintermörkret!

Hans Mård har skrivit en tävlingsrapport på CX Sweden, den blir lite extra kul om man tänker på att han varit tävlingsledare för STHLM CX som avgörs i Kungsträdgården i centrala Stockholm. Så här har han bland annat skrivit:
"Minussidan; att tävlingen gick i stadsparken gör att det tummas lite för mycket på det specifika för cyclocross och det sportsliga kommer i andra hand. Följande punkter tycker jag missades i banläggningen:
a) Banan ska vara minst 3 meter bred.
b) Det bör vara möjligt att köra om på hela varvet."

Just tävlingsbanan i Stockholm är ju allt annat än tre meter bred överallt och den bjuder på ytterst få omkörningsmöjligheter. Jag gillar inte själva banan, men arrangemanget gör tävlingen till en riktig höjdare. Förutom en miljon kurvor, smal bana, hårda föremål (bland annat bänkar) i kurvorna så är banan i Stockholm endast 2.1 km lång. Enligt reglerna för CX så ska en bana förutom att vara minst 3 meter bred också vara mellan 2.5 och 3.5 km lång. Men med tanke på vilken fest det är i Stockholm så åker ju till och med jag dit för att få vara med och dela upplevelsen.

Lisa Ström leder ju denna CX-Cup, som faktiskt är sponsrad av SJ (tåg hjärta cykel?). I sin blogg skriver hon om sina mindre positiva upplevelser med detta tågbolag och får smaka på lite näthat också.

Magus Darvell har tömt spargrisen och drar till Spanien med hetaste meken (fast han är verkligen ingen mekaniker i verkligheten) för att tävla världscup i cykelcross nu på söndag. Härlig satsning från Darvells sida!

Min adventskalender på bloggen då! Jag hade satt sista datum för att bli med som sponsor i fredags egentligen. Men bara idag har jag fått in fyra nya priser. Men imorgon vid lunch publiceras ett inlägg med vilka priser som blir med. Så vill något företag hänga på i sista stund så är det snabba puckar som gäller. Just nu har jag fått in ca: 20 priser, helt utan att behöva jaga något själv.

Man skulle kanske satsat på fotografi ändå?

Andreas Gursky har nämlingen sålt nedanstående foto för 4.3 miljoner. DOLLAR!
Rhein II såldes den 8:e november i år för den fantastiska summan och är därmed det dyraste fotografiet som någonsin sålts. 

När jag läste om detta så kunde jag inte låta bli att kolla igenom min mobil och jo, nog har jag några foton som skulle kunna generera åtminstånde någon miljon kronor. Nu är det ju inte bara ett foto utan det är fantastik kvalité, en 3.5 meter bred bild i plexiglasram. Men det ser ju ut som något man fotar genom bilrutan när man är på genomresa...

99 Cent II Diptychon, som också är ett av Andreas Gurskys verk lär väl nästan anses som prisvärd med en prislapp på endast 3.3 miljoner $.

Tidigare rekordet (maj 2011) för dyrast fotografi löd på 3.9 miljoner dollar och det var fotot "Untitled #96" som Cindy Sherman fotat:

2011-11-28

Argument för Öijer-dieten

Vinterpendling!

Jo, jag ÄR pigg klockan 05:02 på morgonen!

Isfest på parkeringen

Oplogat i Smedsbo och nej, det är inte min lampa som lyser upp...

Siffror. När jag lämnade Falu C så trodde jag på en tid kring 1:40, kunde sedan räkna ner till 1:24, 1:20 och ungefär halvvägs satte jag en prognos på 1:15. Skönt att underlaget inte var som i Falun hela vägen...

Skönt att trampa gårdagen ur benen. I Falun och Borlänge hade slasken frusit på med härliga is-spår efter cyklister, fotgängare och bilister som följd. Längs rv. 293 hade man plogat från Falun till korsningen Aspeboda/Skog vilket givetvis var väldigt uppskattat, rätt ambitiöst att ploga vinterns första två centimeter snö. Mindre kul när plogningen sedan upphörde givetvis, men ensam är stark!

2011-11-27

Kungdistans med Läsk-Jeppe

Dagens runda: Hosjö-Ryggen-Korsån-Hillersboda-Svärdsjö-Toftbyn-Hem

Den här pulskurvan berättar en ganska intressant historia och var man med på passet så är allt väldigt tydligt.

I veckan verkade det bli deltagar-rekord denna distans-söndag men när det stod klart att det skulle bli regn så föll en efter en bort och jag trodde det skulle bli Läsk-Jeppe, en till cyklist och jag. Det blev bara Läsk-Jeppe och jag. Kollar ni på pulskurvan så ser ni att det var en ganska hård öppning, både i höjdmeter och intensitet. Redan efter 20 minuter konstaterade vi att vi körde på lite för hårt, men det forsatte. När vi efter en mil dammade in på grusvägen så förstod vi att det skulle bli en riktig fest idag eftersom det kraftiga regnet hade gjort vägen riktigt mjuk och härlig. Dessutom väntade ca: fem mil grusväg utan någon riktig civilisation och chans till energi-inköp. Vissa stunder fick vi verkligen ta i, bara för att komma fram.
Första timmen bjöd på 159 ( 81% av max ) i snittpuls och strax efteråt bestämdes det att intensiteten inte skulle hålla hela vägen hem. Läsk-Jeppe har kaozat sina ben i några veckor och idag kom ett härligt ras för hans del. Efter en och en halv timme började han svära och känna sig svag. Förra söndag och under inledningen idag så har vi legat ganska jämnt i puls men i ett motlut idag så sa han att han inte skulle palla att ligga på 176 hela vägen hem, då hade jag 161 och förstod att han var småkokt. Erbjöd honom vid något tillfälle att smaka på min sportdryck ( han hade bara vatten med sig ), men han skulle inte ha. Han hade en nöd-gel också, men den skulle han minsann spara till slutet, istället skulle han köpa en Cola i Svärdsjö. Tio minuter senare så drack han sportdryck och några minuter efter det klämdes gelen också, då hade vi ändå en och en halv timme hem. Andra timmen bjöd på 154 i snittpuls, medan den tredje låg på 147.
Då vi kommit ut på asfalten i Svärdsjö igen hade det slutat regna och molnen började spricka upp. Läsk-Jeppe var i sitt livs form här och traskade in på Gotteboden för ett energiköp. Ut kommer gossen med två burkar och en halvlitersflaska läsk. Han häller i sig ena burken på stående fot och blandar en busgrogg med övrig läsk i sin cykelflaska och häller i sig det som inte fick plats. Jag har under tiden bytt från regnjackan till en långärmad tröja, eftersom jag blivit blöt inifrån blev det lite småkallt. Med blöta kläder, en fulltankad Läsk-Jeppe och asfalt hela vägen hem bestämde jag mig för att hålla värmen/öka intensiteten. Fick in Läsk-Jeppe på rulle och kunde runda av passet med en fin långförning från Svärdsjö och hem.

Positivt från passet:
- Benen var mycket bättre än förra veckan
- Jag fixar nu nästan fyra timmar på en klunk sportdryck
- Att kränka en elitcyklist är ju aldrig tråkigt
- Med tanke på väder och underlag så blev det ett bra mentalt styrkepass
- Skönt att kunna växla upp intensiteten i slutet på ett långpass



För första gången sedan Sundsvall brann så hade jag ingen form av kamera med mig! Så himla typiskt då det hade kunnat bli några fina bilder idag. Det blev bilder att spara i huvudet istället. Har ändå tagit några efter passet för att ni inte ska behöva gå och lägga er tomhänta.
Notera gärna skärmlagningen med buntband

Drivpaketet blev några månader äldre idag

När jag kommit hem var det barnens tur att få cykla lite

Det första, men absolut inte sista, vörtbrödet för säsongen har landat i det Öijerska hemmet

Den första, men absolut inte sista, snön för säsongen har landat på gården

Henrik vs Berit 1 - 0

2011-11-26

Så gick det i CX-världscupen och CX-Cupen idag

Världscupen:

Damer:
1 Daphny Van Den Brand (Ned) AA Drink - Leontien.Nl Cycling Team 0:43:13
2 Marianne Vos (Ned) Nederland Bloeit 0:00:13
3 Katherine Compton (USA) Rabobank - Giant Off-Road Team 0:00:31
4 Sanne Van Paassen (Ned) Brainwash Wielerploeg 0:01:07
5 Sanne Cant (Bel) Boxx Veldritacademie 0:01:34
...
20 Reza Hormes (Ned) Orange Babies Cycling Team 0:05:04
21 Kajsa Snihs (Swe) 0:05:05
22 Christel Ferrier-Bruneau (Fra) Gauss 0:06:30
23 Gesa Bruchmann (Ger) 0:06:37
24 Nicole De Bie - Leyten (Bel) Telenet - Fidea 0:06:49
25 Ellen Van Loy (Bel) 0:06:54
26 Martina Mikulaskova (Cze) 0:06:59
27 Hilde Quintens (Bel) 0:07:15
28 Asa Maria Erlandsson (Swe) 0:07:23

Herrar junior:
1 Mathieu Van Der Poel (Ned) Netherlands 0:37:47
2 Daan Soete (Bel) Belgium 0:00:02
3 Wout Van Aert (Bel) Belgium
4 Silvio Herklotz (Ger) Germany 0:00:59
5 Yorben Van Tichelt (Bel) Belgium 0:01:04
6 Romain Seigle (Fra) France
7 Quentin Jauregui (Fra) France 0:01:49
8 Daan Hoeyberghs (Bel) Belgium 0:01:55
9 Matthias Van De Velde (Bel) Belgium 0:01:58
10 Quinten Hermans (Bel) Belgium 0:02:15
...
53 Dennis Wahlqvist (Swe) Sweden 0:07:03

Herrar elit:
1 Sven Nys (Bel) Landbouwkrediet 1:03:18
2 Kevin Pauwels (Bel) Sunweb - Revor 0:00:01
3 Bart Aernouts (Bel) Rabobank - Giant Off-Road Team 0:00:06
4 Zdenek Stybar (Cze) Quickstep Cycling Team 0:00:45
5 Tom Meeusen (Bel) Telenet - Fidea 0:00:51
....
32 Jeremy Powers (USA) Team Rapha Focus 0:06:07
33 Marcel Meisen (Ger) 0:06:18
34 Guillaume Perrot (Fra) 0:06:20
35 Patrick Van Leeuwen (Ned) Orange Babies Cycling Team 0:06:26
36 Julien Taramarcaz (Swi) BMC Mountainbike Racing Team 0:06:30
37 Jiri Polnicky (Cze) Sunweb - Revor
38 Magnus Darvell (Swe) 0:06:35
39 Joeri Adams (Bel) Telenet - Fidea 0:06:53

CX-Cupen:

Damer:
1 PERSSON Anna Åstorps CK 37:57
2 STRÖM Lisa Falu CK 0:23
3 AUNE Karin Örebrocyklisterna 0:27
4 BÖRJESSON Carina Åstorps CK 8:32

Herrar:
1 MÅRD Hans F. Cykloteket RT 40:11

Köpa julgran i Falun

Det gör man bäst på Holmtorget!

2011-11-25

Fredagsmys

Känner mig stabil i kroppen men lite sliten ändå. Skönt med helg, vi hörs på måndag igen!


Skoja bara...

Live stream imorgon lördag = UCI Worldcup 2011 Cyclocross - Koksijde

Magnus Darvell (och svenska landslaget) är på plats, håll utkik efter honom i blågult! Så här såg det ut i Koksijde 2010 (sista två varven):

Vi får väl hoppas att svenskarna gjort sin sand-läxa. Bart Wellens säger dessutom att banan är tuffare i år än i fjol, men det kan ju kanske ha med hans form att göra också...

Sändningen startar 14:30 men tävlingen startar 15:00
UCI Worldcup Cyclocross Koksijde LIVE
UCI Worldcup Cyclocross Koksijde LIVE

Tempopendling

Utvilad kropp och motvind gav hög puls (85,7%) och dålig tid. Morgonens mest intressanta var en långtradare som tutade glatt med en tuta som lät som en vanlig personbil och så mina tre minuter mopedpace. Kastade mig in på rulle och slet mig med i tre minuter ungefär innan han slog av på farten och släppte förbi mig igen. Mopedkränkning!

2011-11-24

Långlopp MTB i Falun 2012!

Det har väl ryktats om det ett tag nu och det verkar också bli av. En grupp har bildats för att arrangera tävlingen och Stefan Carlsson rekar banan i skydd av morgonmörkret. Gruppen som skall arrangera tävlingen har bildat en ny förening för ändamålet ( IF Lugnet Outdoor ) och har haft ett antal möten. Loppet skall bli ca: sex mil långt och gå i slingor med Lugnet som knutpunkt. Om jag tolkat Stefans blogg rätt så blir det en slinga på övningsområdet, en slinga på Jungfruberget och en slinga ut till Sundborn. Lite som Långa Lugnet, fast inte Långa Lugnet. Vet faktiskt inte vad tävlingen skall heta då jag inte varit involverad i arbetet med denna tävling. Men det kanske de i gruppen inte bestämt än heller. Har dock hört att man skall försöka göra ett lätt långlopp för att passa den stora breda cykelmassan.
Det är alltså inte Falu CK som planerar eller arrangerar tävlingen utan en grupp människor med ett intresse för ett långlopp i Falun. Kul med ännu en tävling och extra kul att det blir på hemmaplan. Kuligast tycker jag att det hade varit om Falu CK stått som arrangör givetvis, men jag är kanske lite färgad också. Vi ( i Falu CK ) får väl lägga i en tyngre växel och öka kadensen framöver. Kanske att Falu CK OCKSÅ står som arrangör av större tävlingar igen redan 2012...

Om att leva med en cyklist

/ Pigg och glad 82:a

Alltså det här med att vara vaken på natten OCH dagen är nog inte helt optimalt ändå. Morgonen ändå friktionsfri, kvällen kan bli spännande och nu ska jag försöka hålla mig vaken en hel arbetsdag.

/Småbarnsföräldern

2011-11-23

Avslutar mitt CX-landslagsältande

Landslaget till helgens CX-världscup ser ut så här:
Magnus Darvell Kalas CK (elit)
Åsa Erlandsson Varbergs MTB (dam)
Kajsa Snihs IK Jarl (dam)
Dennis Wahlqvist Alingsås Sportsclub (junior)

I stort sett samma trupp som jag tänkt mig, med enda skillnaden att Kajsa åker och Ludwig inte gör det. Så det var väl ganska bra tippat av mig? Tycker det är trist då Ludwig kör sitt första år av fyra i U23-klassen och bara var 1.10 efter årets suverän, Magnus Darvell, på SM och 1.06 efter samme Darvell på senaste cuptävlingen. Ludwig är redan snabb och har ändå många år kvar att utvecklas. Jag tycker att han borde ha fått en landslagsplats redan nu och har fått medhåll från fler insatta. Ludwig skrev idag ett inlägg i sin blogg om Landslag. TIO minuter senare är nästa inlägg publicerat och då har han pratat med förbundskapten Mattias Karlsson.
Jag citerar Ludwigs senaste inlägg:
"När förra inlägget skrevs hade jag inte talat med förbundskaptenen i cyklocross, Mattias Karlsson. Nu har jag i alla fall gjort det och han förklarade bland annat varför ingen U23a var uttagen till landslaget under helgens WC-tävlingar i Belgien. Han nämde att konkurrensen är extremt tuff i Belgien, alla på startlinjen är i princip proffs och tempot är näst intill på värdselitnivå. Att dessutom få starta sist då man inte är seedad gör naturligtvis inte saken mycket bätte. Detta gör alltså tävlingen som ganska olämplig som första internationell CX-tävling och är därför ingen U23a åker ner. På VM kommer man däremot ha chans till bättre startposition och dessutom får länder som Belgien ställa upp med ett begränsat antal åkare vilket gör det hela till en mer "utspridd" tävling, även om det naturligvis kommer vara stenhårt."
Visst är tempot hos de främsta i U23-klassen på absolut bästa nivå. Tanken med att skicka ett landslag till en värlscup i VM-förberedelse är väl just för att få uppleva denna nivå? Att Ludwig inte är seedad hör ju inte till saken då inte ens Darvell kan få räkna med att speciellt många led från sista. Svenskarna får helt enkelt räkna med att stå sist. Oavsett klass. Damerna kommer få det tufft, Darvell kommer få det tufft och Dennis kommer få det tufft. Startpositionen kommer inte vara märkbart bättre på VM då man ju faktiskt använder sig av samma seedningssystem där. Möjligtvis att han slipper någon enstaka holländare och någon udda belgare, men allt annat än att stå bak i kön bland världens bästa är otänkbart. Det är egentligen främst Dennis och Ludwig som behöver den här världscupen inför VM, de är ju "nybörjare" i det här sammanhanget. Övriga har varit med förr och vet vad som väntar.
I poängjägarsyfte tjänar man dock mer på en damcyklist än en U23:a då alla fullföljande damer får minst 5 UCI-poäng medans man måste vara topp 15 i U23-klassen för att få någon poäng med sig. Å andra sidan tjänar nationen bara fler platser på att vara topp 5 i nationsrankingen, och då får man ställa upp med 6 cyklister i stället för 5 i elitklassen... På VM och världscuper står först de 16 främsta i världscupen, därefter gäller individuell ranking och därefter cyklister utan individuella poäng i den ordning som nationen ligger i nationsrankingen.
Ja, nä. Mattias Karlsson gör ett fint jobb för cykelcrossen i Sverige, men jag hade tagit med Ludwig till Koksijde.

Matstund

Sitter här med barnen som kämpar med det sista av maten
Har idag fått två nya sponsorer till adventskalendertävlingen!
Falu cykelklubb har fått en ny cyklist!
Barnen är och har varit glada!
Minuset på jobbet minskar!
Klubblokalens testcykelsamling väntar tillökning!
Planeringen med cykelbytardagen i vår är redan igång!

Sista chansen att haka på som sponsor till adventskalendertävlingen

Ett tiotal varumärken har anmält sitt intresse för den adventskalendertävling jag kommer ha i bloggen nu i december. Ska snart sy ihop det hela så är det några fler som vill vara med så är det dags att höra av sig nu. Det hela kommer bli kanonkul!

2011-11-22

Nytt på bloggen

Under de senaste uppdaterade cykelbloggarna har jag nu lagt till några bloggar som inte direkt handlar om cykling. Tar tacksamt emot förslag på fler bloggar som passar in i den listan! 

Hemma!

Tog det lite lugnare hem idag, det var jag väl värd?

Karatecykling till jobbet idag

Klockan FEM i morse krälade jag ut ur ungarnas sovrum. Då hade jag spenderat en timme där sjungandes och försökt vara allmänt trevlig och lugn för att få flickstackarn att somna om någon himla gång. Så blev det inte och istället skickade jag in henne till vårat sovrum, hoppade i cykelkläderna och sköljde halsen med ett glas blåbärssoppa. Med svidande, rödsprängda och förträffligt trötta ögon gick jag ut till vändplanen med sikte på att köra skiten ur mig till jobbet för att bli lite avtrubbad och inte dras med något trist morgonhumör hela dagen.
"Där kan du gott ligga och leta satelliter, cykelskrälle!"

De yttre förutsättningarna bjöd på dimma och en minusgrad och ett tungt totalmörker. Jag drog igång med en långspurt längs Jungfruvägen för att försöka förklara för kroppen vad som gällde idag. Sedan karatecyklade jag hela vägen till jobbet. I backarna så slirade det dubbklädda bakdäcket fram på den frostglittrande svarta asfalten och det var jag mot världen. Nöjd och belåten med rivhals och blodsmak kom jag fram till jobbet på en tid av 54:10. En kilometer i timmen snabbare än igår men med tolv slag högre snittpuls, den där extra kilometern i timmen kostar ganska mycket, 84,7% av maxpuls istället för 78,6% om vi pratar pulssiffror. Att dra några större slutsatser genom snitthastighet och snittpuls är givetvis farligt då bägge dom faktorerna är så varierande beroende på förutsättningarna för stunden.

Med en kopp chokomilk ur automaten och en banan är jag redo att möta dagen, hej på ett tag!

2011-11-21

Hempendling! (och mer CX-landslag)

Kände mig stark, starkare än på länge. Är jag så här stark på söndag så behöver jag kanske inte ens somna på vardagsrumsgolvet efteråt, som jag gjorde igår. Klämde in en backintervall också i ren glädjeyra.

Såg att jag fått ett par kommentarer angående antal startande i morgonens inlägg om CX-landslag. Det är ju knappast de aktivas fel att inte fler ställer upp, nu ska förbundet skicka ett landslag på världscup och VM och tydligen är det inte fler intresserade. Då får man jobba efter de förutsättningar som finns. Nu vet jag inte hur många man kommer skicka till helgen så jag valde bara ut de bästa i respektive klass. Egentligen är det bara Magnus Darvell som enligt mig är given i ett landslag. Efter honom är det cyklister som är unga och lovande som bör tas ut för att på lång sikt kunna presentera ett slagkraftigt landslag.
Är truppen presenterad någonstans?

Uppdaterat 21:40: Truppen är presenterad här. Tycker det är synd att Ludwig inte får en plats då han är den näst efter Darvell som imponerat mest på mig. Dessutom är det första året för honom i U23 och han har stor förbättringspotential.