Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-04-30

Lördagskvällen

Det var inte bara cykel idag, vi grillade också lite på eftermiddagen

Jens Westergren med dotter var på visit och cyklade också runt runt runt vår gård. Inte Jens då, men dottern hans cyklade. Jens form är väl inte på topp ännu, men ge han en träningsvecka så är han väl frami igen. Jag har haft vilodag idag också, hoppas dock på att komma ut och sprätta lite imorgon någon gång. Domartornsbacken upp och The Enemy Within ner borde ju ge både kropp och själ en härlig omgång. Straff upp, belöning ner. I domartornsbacken kan man inte lata sig heller, för då kommer man inte upp.

Lära barn att cykla

Idag har jag lärt barnen att cykla. Eftersom de tränat så mycket med springcyklarna så var det ju inget problem alls. Det enda som krävdes var ju att de skulle kombinera balanserandet med trampandet. Det tog väl kanske 100 meter med assistans innan de helt kunde cykla själva. Storlek på cykel för barn kan ju vara svårt. Cyklarna våra barn använder har 16 tum stora hjul och bägge barnen är runt metern långa. Cyklarna är lite stora när de ska stanna, eller så har de inte lärt sig än bara. För det blir en del stoppvurpor. Filip har i alla fall lyckats starta själv några gånger nu medan Ebbah behöver starthjälp fortfarande. Båda är dock ivriga och försöker själva. Fort går det också och de har fått lära sig att man måste ta i för att ta sig upp för backar. Bägge tyckte givetvis att det var jätteskoj och de har cyklat fyrtiotusenmiljarder varv runt gården. Trots alla vurpor så fortsätter de bara. 
Filip hojar på Ebbahs cykel

Ebbah cyklar på Filips cykel

Resultat Hammarö 3-dagars

Tempo 17 km:
Herrar Elit Topp 10
Tobias Ludvigsson, Team CykelCity, 20:26,0
Alexander Gingsjö, Nordic Evo-Vallentuna, + 21,7 sek
Johan Lindgren, Team CykelCity, +29,8 sek
Jimmy Rönn, Team CykelCity, + 41,7 sek
Johan Landström, Team CykelCity, +52,2 sek
Michael Olsson, Team CykelCity, +1:02,6 min
Andreas Stillfors, Ck C4/Team Refero, +1:08,2 min
Fredrik Edin, Nordic Eco-Vallentuna, +1:09,4 min
Jonas Bjelkmark, Team CykelCity, +1:09,7 min
Christian Gustavsson, EPIC Mölndals CK Elit, +1:11,2 min
Team Mumien.se har foto på resultatlista här

Damer Elit Topp 10
Anny Hauglid, Torshov Sykkelklubb, 23:58,6
Linnea Sjöblom, Alriksson GoGreen Ck, +22,7 sek
Thrude Natholmen, Borås CA, +26,2 sek
Clara Såll, CK Team Novus Scientific, +39,7 sek
Mirella Ehrin, Team CykelCity,+ 1:32,8 min
Monica Holler, Alriksson GoGreen CK, +1:35,9 min
Tilina Levin, Svanesunds GIF, +2:01,3 min
Emma Karlsson, Borås CA, +2:07,6 min
Lisa Ström, Falu CK, +2:11,9 min
Linda Fransson, Oskarshamns CK, +2:23,3 min

Senior-resultaten bjuder Team Mumien.se på här

Ser väl okej ut för Cykelcitys del?
Tyvärr lyckades Skoghalls CK inte få fram några tider från gårdagens prolog. Egentligen tycker jag det är fantastiskt att vi så ofta får fram korrekta tider från tävlingarna med tanke på hur mycket som skall gå fel. Givetvis är det tråkigt när det blir som det blev igår, allra helst för arrangör och tävlande. Men det är väl ändå inte jordens undergång? Kanske borde en regel införas om att arrangörer skall ha två tidtagningssystem vid tempolopp? Om datorn eller vad man nu använder strejkar är det inte fel att ha haft en gubbe med tidtagarur, papper och en penna vid målet. Det tycker jag alltså; inför dubbla tidtagningssystem vid tempolopp och andra tävlingar där tiden är viktig (som etapplopp).
Nu ska jag ut i kylan och solskenet för att skruva cykel och så småningom tända grillen.

Dagens streamade cykeltävlingar

Bara att välja och vraka bland dagens alla cykeltävlingar som ska sändas via live stream:

Ronde van Turkije - Tour of Turkey - Turkiet runt (ca: 13:30-15:30)

Vuelta a Asturias - Asturien runt (Ca: 15:00-17:15)

Ronde van Romandië - Tour of Romandie - Romandiet runt (ca: 17:00-18:00)

Tänk på att sändningstiderna är lite preliminära, så det behöver inte vara så som jag skrivit. Som ni kanske förstår har ni cykling att njuta av hela eftermiddagen, ni behöver bara hålla ut till lunch!

2011-04-29

Hej helg!

Vilodagen lider mot sitt slut. Måste passa på att tacka er som lämnade feedback på min blogg, det uppskattar jag verkligen. Familjen kom och hämtade mig från jobbet idag så vi åkte bussen hem tillsammans och väl hemma har det väl rullat på som vanligt. Barnen fick vara ute jättelänge (halv åtta!!!), det är ju ändå fredag. För er som för viktdagbok så vägde jag superlåga 68.4 i morse. Det har jag dock kompenserat med en kalorifylld fredag, så imorgon är jag nog tillbaka på jorden igen. Med besked. Stadig frukost, rejäl lunch, godis after work, middag, godis i present från jobbet och så har frugan bakat en Key Lime Pie i kväll så det går inte direkt någon nöd på mig här inte. Godiset från jobbet förresten, jag har nog aldrig ätit så pass fräscht lösgodis! Prima kvalité där minsann. Det är som om dom stått inne i en godisfabrik, tagit godiset från bandet, lagt ner det i påsen och gett det till mig några minuter senare.


Fredagsmusik

Hejdå Dalatrafik, hej Dalatrafik!

Ja, eller egentligen har jag ju varit anställd av Proffice sedan 1:a juli 2010 men jobbat åt Proffice på Dalatrafik från 1:a oktober till och med idag. Detta är faktiskt min sista ordinarie dag på Dalatrafiks kundservice och idag har jag skrivit på ett papper som gör mig Projektanställd hos Dalatrafik i 23 månader framöver. Detta är anledningen till att jag hastigt och mycket lustigt skaffade körkort. Fick ett erbjudande om jobb här som krävde körkort och eftersom jobbet både innebar högre lön och bättre arbetstider så la jag in en liten ansträngning.

Härlig himmel idag!

Att hitta på present till mig var tydligen inte svårt, en stor påse godis i en skål. Hade ärligt talat inte väntat mig något alls då jag ju fortfarande stannar inom Dalatrafik, men de var snälla nog att ge mig en gåva ändå.

Finaste presenten fick jag från Daltrafiks informationsansvarige, ett helt eget växel-klistermärke!

2011-04-28

Lite feedback tack

Hur tycker ni att det fungerar här på bloggen? Är allt bara bra, eller vad kan förändras till det bättre?
Är inläggsfrekvensen bra eller borde jag öka? Räcker det med ett inlägg per dag? Vad vill ni helst läsa om och vad vill ni läsa mindre av? Och är det ärligt talat någon som ens bryr sig det minsta lilla i min jobbpendling?

Hempendlingen

Körde ju MTB idag och det kändes bättre än på morgonen. Fick upp pulsen ytterligare några slag också men den ska ju egentligen gå att skrämma upp mer än så här. Sjunde passet på fem dagar gjorde att det krävdes mycket övertalning för att ens få benen att gå runt, så jag är rätt nöjd med att ha en vilodag imorgon.
Ska bli så skönt.
Vägde för övrigt 68.9 kg i morse.
Det jag behöver nu för att bli lite bättre på det där med mountainbike är fartpass och teknikträning. Alltså typ lagtempon/Ingarvet GP och cykla mer i skog. Backintervaller i sällskap är inte heller helt fel då jag behöver pressa kroppen lite mer för bättre resultat. Det går ju tyvärr inte att mysa sig snabb. Idag ska tydligen ett gäng köra Ingarvet GP klockan 18. Gissar att det är YA Elit som ställer till med träningstävling.

Oscars film från igår

Grispendling

Nej, benen var inte piggare än så där idag och då försökte jag ändå åka snabbt

Kallt satan i morse, termometern skröt med en minusgrad när jag gjorde mig i ordning för avfärd. Så jag fick lägga undan sommarhandskar och keps till förmån för vinterhandskar och mössa. Långärmat underställ fick grävas fram men skoöverdragen lyckades jag inte finna. Det blev ju lite kallt det där, med sommarstrumpor och utan skoöverdrag. Nu när jag kom fram till jobbet så fann jag mina skoöverdrag som jag tydligen lämnat här någon varm eftermiddag.
Känslan i benen just nu är att jag skulle vilja amputera dom. Men det kan ju bli svårt att cykla hem då, så jag får bita ihop och längta till morgondagens vilodag istället.

PS. Jag hade egentligen tagit en jättefin bild med morgondimma å så där, men råkade radera den. DS.

2011-04-27

Träningstävlingsträningsträvlingen på Jungfruberget

Oscar Ekstam var där som fotograf, Mattias Hellöre var där, Fredrik Ericsson var där och Martin Eriksson var där. Och jag då förstås. För mig blev det femte passet på fyra dagar, hade egentligen tänkt vila idag men en tävlingsträning på Jungfruberget vill man ju inte gärna missa. Vi körde ett uppvärmningsvarv först och svettade in överdragskläderna en aning innan vi kastade dom till skogs. Ställde upp till start så Oscar kunde filma oss och sedan fick Martin starta oss i egenskap av junior (fast han inte är det). Starten gick och jag tog den inte. Gick ut som trea men på rullen på Martin och Fredrik, sedan drabbades jag plötsligt av akut långsamhet. Det kom egentligen direkt vi svängde av startrakan men jag lyckades tvinga mig vidare med någorlunda tätkänning in till den längre av dom branta backarna. Tyvärr hade den akuta långsamheten tydligen mest satt sig i benen vilket ju är förödande vid cykelåkning.
Taktiskt slipad som jag är släppte jag en lucka till tätduon. Detta för att spela ut dom mot varandra så att jag skulle kunna smyga ikapp med en dunderattack mot loppets slutskede. Tyvärr fortsatte dom bara att utöka avståndet ner till mig i rask takt och dessutom höll dom bara ihop i ungefär ett varv. Vi skulle köra fem. Efter drygt tre varv så var jag så slut att jag ville ge upp och åka hem för att gråta en skvätt. Kom då på att jag istället kunde göra en Jens och gena lite för farträning de luxe. Så jag slog av på tempot, genade och väntade in Fredrik så att jag kunde försöka hänga på så länge som möjligt. Och få lite fin film. Fredrik hade ju kört full fart och skulle ju gå ut på sitt sista varv, så han var nog lite sliten samtidigt som jag nu vilat upp mig. Kika gärna på filmen för att följa med på Super-Fredriks rulle (se till att välja 720p så du får bra kvalité):

Han är ju inte direkt otränad den killen. Så ni som tror att han äntligen blivit fet och slö kan nog tänka om. Tydligen har han haft träningsveckor som motsvarar mina bästa träningsmånader. Kul! Sen har han visserligen också perioder då han inte hinner träna alls. Men han är inte så långsam för det.
För egen del så saknar jag tydligen explosivitet för starten och igångdrag, syreupptagningsförmåga för klättringarna, styrka för plattåkningen, teknik för stigkörningen och mod för utförsåkningen. Men nu vet jag i alla fall vad jag behöver bli bättre på. Martin hade ett stabilt lopp som ohotad tvåa med luftläckage på bakdäcket.
Här beskriver Fredrik en vurpa i Martins nyinlagda dödsbrant

Tävlingsträning på Jungfruberget idag

Idag avgörs andra deltävlingen av Jungfrubergets Träningstävlingsserie (eller ska det vara Träningsträvlingsserie?). Start klockan 17:00 och samlingen sker här: http://kartor.eniro.se/m/abMXl
Ett varv runt banan (som nu har en alternativ inledning på utförsåkningen):

Bromsbelägg

Det känns som om Filip skulle behöva bromsbelägg fastlimmade på skorna, alternativt ett par stålhätteskor med stålet på utsidan. Dessa skor är bara någon vecka gamla... Skoj på hoj!

Tänkte börja väga mig lite oftare nu för att hålla koll på vikten. Råkade dock vara ovanligt lätt idag vilket kändes som en bra start på Beach 2011. Vi noterar 68.7 kg morgonvikt till protokollet.

2011-04-26

Lång dag, igen

Cyklade ju till jobbet så fort mina grisben kunde. Men dom var rätt krispiga från gårdagen så det var väl inga diamanter i benen direkt. Jobbade så där som bara jag kan och sedan cyklade jag hem. Då hade det precis börjat regna lite och blåste lätt motvind. Motiverande! Halvvägs hem mötte jag en cyklist som sprang med sin cykel och en annan som cyklade sakta bakom. Såg att de punkterat och jag stannade för att hjälpa till. Var helt säker på att jag hade en MTB-slang med mig då jag i alla fall hade en i väskan igår kväll. Men tydligen hade jag varit smart nog att lägga ur den i morse då den inte fanns i min väska längre. Istället lärde jag dem bita av slangen-tricket och pumpade efter bästa förmåga. Första gången gick det rätt kasst då luften läckte ut snabbt, så jag gjorde om allt och denna gång läckte det i alla fall inte så att jag hörde det. Vet inte om luften räckte hela vägen från Stråtenbo till Borlänge, men dom lärde sig i alla fall två saker:
1. Ha alltid slang och pump med när du tränar
2. Har du slut på slang så bit av den vid hålet och knyt en knut.
Sen gasade jag hem, fick 15 minuter ovillkorlig kärlek från mina barn och åkte sedan på styrelsemöte med Falu CK. Kom hem vid åtta och har nu ätit godis, ugnspannkaka och äter nu blåbärspaj.
Dagens återhämtning på jobbet sponsrades av Proffice.

Shut up legs - pendling

Grisben idag. Men jag svor lite och stampade på. Fint så. 30 i snitt med crossen, körde hårt i 45 min och tog det lugnare sista 15. Snittpuls på 150.

2011-04-25

Topp 3 saker jag akut behöver till mitt cyklande

1. Ny hjälm
Den ska vara lätt och snygg. Viktigt med vikt, men den ska inte vara ful heller. Utan snygg. Och lätt. Märke ej viktigt.

2. Styrfäste för Garminklockan
Vill ju inte gärna åka runt med den där pjäsen runt handleden längre.

3. Tillbehör till GoPro-kameran
Tänker mig ett Battery Bacpack, ett chest mount och säkert en massa mer.

Ett bra pass

Idag satte jag i väg i ett ganska högt tempo, planen var att grisa sönder kroppen med halvhård körning på mycket stig i kuperad terräng helt utan något att dricka. Totalt var jag ute i 3.10 och snittpulsen landade på 150. Den hade nog varit högre om det inte fanns så värdelösa människor som avverkar skog och jag inte fotat så många gånger. Men ni vill ju se bilder från passet och ni vill väl ha papper att torka er med så jag antar att det var nödvändigt att sänka snittpulsen en aning.
Jag blir så trött. Vem vill ha stock mitt på stigen liksom?

Och finns det något värre än när dom inte städar efter sig? Detta är dessutom på en markerad vandrings/löpningsled. Om dom inte är klara än så hoppas jag då verkligen att de städar upp efter sig när de är klara. Kunterberget, för er som undrar.

Men så såg jag white zipps för första gången i år och allt elände från avverkningen var som bortblåst

Hög intensitet = svettig keps

Övningsspår för MC och Öijer. I närheten av Skog.

 Skogsvägar är ju också fint

Ja tack!

Blue zipps och white zipps. Lite nördvarning på det här med att stå på huk ute i skogen och fota blommor och stigar iförd trikåer, men det bjuder jag på. Ni kan kalla mig nörd.

Ett exempel på bra avverkning med extraordinär utsikt som bonus. Var tvungen att använda telefonens panoramafunktion för att få med allt, därav den lite missfärgade himlen. Blev ju ett skitbra pass även om jag fick avbryta det och gasa asfalt hem. Sånt här behöver jag mer av.
Fick med mig lite drygt 2½ timme GoPro-film hem också, så nu har hela familjen ett härligt nöje i kväll.

Video: Jungfrubergets tävlingsträningsbana


Jag var ute och snurrade lite igår, körde bland annat ett varv på Jungfrubergets MTB-bana som vi brukar tävlingsträna på. Detta är dock utan den nya nedfarten från vindskyddet... Filmades i skymning så ljuset var kanske inte tiptop.

2011-04-24

"Filipp Sillbär"

Filip och jag såg när Philippe Gilbert krossade bröderna Schleck på dagens Liege - Bastogne - Liege. Finns väl inget att säga om loppet som inte redan blivit sagt. Filip kallar sig från och med nu Filipp Sillbäär och har lagt ribban lite högre för cykling runt gården. När han i kväll körde ifrån syrran runt gården skulle han ha blommor efter målgång, blommor som han sedan skänkte bort till åskådarna. När jag åkte med honom runt så "tävlade vi tillsammans" och då var det high five efter målgång tillsammans med kommentaren "Bra jobbat, tack ska du ha". Den lille parveln har förpassat mig till hjälpryttarrollen! 
Ett annat varv som han åkte så kraschade han och då skulle han minsann byta cykel och ta syrrans hoj (han såg Vinokourov punktera och ta en lagkamrats cykel på L-B-L idag) så han kunde fullfölja. Någon borde sätta stopp för dessa divafasoner!

Påskdagen rullar fram

Tjipp alla glada bloggläsare!

I morse när jag klev upp så ställde jag mig på vågen och tänkte att nu får det fan i mig vara nog. Ska jag åka långlopp och landsvägs-SM så vill jag ju inte gärna släpa på extrakilon. Nu ska det bli ordning och reda och inga stora onödiga intag. Det höll till strax efter lunchen då jag höll på att ställa in sakerna i kylskåpet och fann följande:
Utöver detta har vi chips och oändliga mängder påskgodis som skräpar. Bäst är väl att köra Öijer-metoden och vräka i sig allt på en gång så jag slipper äta onyttigt i flera dagar. På tisdag kan jag börja mitt nya liv.

Fortsatt fantastiskt väder och fortsatt mycket utelek blir det. Frugans syster med familj och svärmor har åkt hem nu så jag och småkidzen har varit ute en stund på förmiddagen. Vi har cyklat, gungat, klättrat, åkt rutchkana, kastat pinnar i vattnet, kollat på båtar och hoppat studsmatta. De bränner ju energi i alla fall. Själv hoppas jag kunna sticka ut på lite cykling senare idag. Tre vilodagar i rad på grund av en fjantig nacke, jag säger då det...

Live stream Liège - Bastogne - Liège

Idag är det dags för Liège - Bastogne - Liège, eller La Doyenne som tävlingen också kallas. Tävlingen avgjordes för första gången 1892 och är den äldsta vårklassikern. En riktigt tuff tävling där klasscyklister vinner. Sändningen ska starta 14:00:
Liège - Bastogne - Liège LIVE
Liège - Bastogne - Liège LIVE
Liège - Bastogne - Liège LIVE


Så här såg avslutningen ut i fjol

Under tiden som ni väntar kan ni fira påskdagens förmiddag med live stream från Tour of Turkey som pågår i detta nu.

2011-04-23

Påskafton

Har spenderat större delen av dagen utomhus och bränt min hårbotten i det härliga solskenet. Ebbah och jag teamade ihop och stack ut före alla andra. Vi lekte lite överallt i kvarteret och en hel del med en av hennes kompisar från dagis. Natten var oskön då jag vaknade flera gånger av att jag hade ont, flera gånger av att en av de yngre gästerna vaknade och pep och ett otal gånger av att Ebbah låg på eller direkt mot mig. Efter ett tag gav jag upp kampen mot Ebbah och la mig med huvudet i fotändan så att jag i alla fall kunde ha överkroppen som jag ville. Min kära fru gav mig lite sovmorgon och efter ett par timmars ostörd sömn så känns faktiskt nacken bättre idag. Kanske helt bra imorgon?

Ebbah berättade stolt att hon var vuxen idag. Anledningen? Hon hade ju skor med snören på sig givetvis.

Vi (Ebbah) hojade en del

Ebbah har spenderat mycket tid på grannens studsmatta idag och lärt sig göra kullerbyttor på den

Där är den, solen

Live stream world cup XCO Pietermaritzburg South Africa

Pågår just nu här: http://freecaster.tv/mountainbike/1014232/uci-world-cup-2011-xco-1-pietermaritzburg-rsa
Är Emil lika snabb som i fjol, eller ännu snabbare? Tar Darvell sin första topp-30? Har Wengelin anpassat sig till sitt nya liv utan gips? Frågorna är många...

2011-04-22

Glad påsk kära bloggläsare

Vill börja med att önska dagens fyra bloggläsare en riktigt glad, godisfylld och fantastiskt härlig påsk!

Här hemma har Ronyas mamma, syster och hennes familj anlänt hit, de ska stanna till på söndag så det är fullt hus hela helgen lång. Vi har haft äggjakt på gården för barnen, alla fick ett ägg!

Vi har också varit ute vid dirten och cyklat lite

Hoppas att ni äter minst lika mycket godis som jag gör dessa dagar. Och att ni inte har lika ont i nacken som jag har. Eländet har blivit värre under dagen igen. Rackarns skit. Hoppas på bättring imorgon då två vilodagar på raken är två vilodagar för mycket. Fantastiskt väder nu också, njut!

Händige Henrik

Ni undrar givetvis vad jag har haft för mig denna bloggfria långfredagsförmiddag, och det ska jag nu berätta för er. Har fortfarande ont i nacke/axlar, men inte på samma nivå som igår kväll då jag knappt kunde röra mig. Ingen cykling än idag, men jag har varit lite manligt händig så där som bara jag kan vara och styrt upp följande:
Ett styrstamsfäste för min GoPro-kamera. Funderar på att ta patent på lösningen så jag kan tjäna storkovan sedan. Jag VET att filmen antagligen kommer bli ganska så "nervös" och fladdrig eftersom man rattar ganska mycket mer än man till exempel vrider på huvudet när man cyklar. Men jag vill prova. Ett bättre alternativ vore nog att fästa kameran på ramen någonstans, men det där är inte helt enkelt heller. Oftast blir något ivägen.

Vår grill har jag också monterat ihop. Jag fick den som ett pris när jag blev tvåa på Billingeracet 2005. Det tog sex år, men sådant här ska man inte skynda fram. Bättre då att göra det riktigt och rejält.

2011-04-21

Filmpremiär!


Ny film producerad av mig. Så ni kan vänta er något högklassigt och väldigt underhållande med musik som till och med Adam Steen kan tycka om. Om någon nu, mot förmodan, kollar in hela filmen kan ni väl lämna en kommentar här sedan. Okej?

Full fart

Har ont i nacke och axlar idag. Att köra första skogspasset med kamera på skallen och stel nacke var kanske inte så smart... Är och hämtar kidz från dagis och skola nu. Hörs senare!

Hur man firar ett körkort

Med skogscykling så klart!
Ber om ursäkt för den lite skräpiga bildkvalitén, men jag har fuskat genom att filma träningen och sedan ta skärmdumpar när jag tittat på filmen. Körde utan handskar vilket givetvis inte är att rekommendera på tävling och oftast inte på träning. Men just på våren åker jag gärna en del pass i skogen utan handskar för att skaffa lite hårdhet till händerna. Ska händerna palla med krävande långlopp i sommar så måste de prinsessaktiga kundservicehänderna få lite hårdare hud så det är bara att fostra som gäller. Tekniken tyckte jag fungerade bra även om tajmingen behöver bättras en aning i vissa moment och cykeln gick ju som en dans. Ingen inkörningstid där inte, den gick dit jag ville direkt. En annan sak jag gärna gör på våren är att cykla vid Stångtjärn och gärna då det blåa spåret. Det blir en del stenar och rötter där och cyklar man mycket på stenar och rötter så blir man bra på just det också.
Passet i sig blev ett Hawaii-pass helt utan struktur. Jag ville köra skog och gjorde det, ibland tog jag i ganska mycket och när jag inte tog i ganska mycket så försökte jag ändå hålla god intensitet.

2011-04-20

Vad jag har gjort idag

Jag har väl bland annat klarat uppkörningen. Det i kombination med avklarade riskutbildningar och teoriprov gör att jag nu får köra bil på egen hand. Jag har tagit körkort som man säger. Även om man inte tar något körkort, man utför en förarutbildning och sedan får man väl gå och hämta ut den där förarlicensen någonstans. Men nu har jag i alla fall ett papper som jag kan anväda tillsammans med legitimation om jag vill köra bil någonstans! Ni behöver inte säga grattis, det går bra med "ÄNTLIGEN!" också.
Mer om det här lite senare, nu ska jag kolla på dagens träning som jag filmade. Också kul!