Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-12-13

Fotoförbud på förskolan på Lucia

Jodå så att. Nu sitter jag på bussen för att om en liten stund kolla på barnens luciafirande på deras dagis. Är lite småbitter över att det idag råder fotoförbud på förskolorna eftersom vissa barn kan ha skyddad identitet. Jag älskar ju att ta kort på mina barn och tycker att jag borde få göra det också, inte bara före och efter själva tåget och sångerna utan också när de kommer in och står där och sjunger. Det är ju den stunden som är höjdpunkten.
Är det någon som på fullaste allvar tror att ett barn råkar
illa ut om de blir fotade på sitt luciafirande? Allvarligt nu!? Och hur var det för 2-3 år sedan, fanns det inga barn med skyddad identitet då eftersom man fick ta kort på sina barn på den tiden?
Ska man låsa in barnen med skyddad identitet i ett rum utan fönster, eller ska man kanske försöka ge dom barnen och deras familjer ett så normalt liv som möjligt? Det verkar också bara vara vid Lucia som detta fotoförbud gäller!? Alla andra dagar på året får man alltså fota vilken dagisunge som helst?
Nåväl, bitterheten släpper nog något när lussebullarna och pepparkakorna dukas fram efteråt. Hoppas att ni alla har haft och fortsatt kommer ha en helmysig Lucia!

8 kommentarer:

  1. Jag tycker även att polis borde vara på plats och övervaka luciatåget, det finns kanske någon förälder som lyckas smuggla in någon hemlig spionutrustning (spionkameror är himla små)

    SvaraRadera
  2. Det har gått till överdrift!

    SvaraRadera
  3. Väldigt få av oss borde egentligen kunna uttala sig i detta ärende. Vad jag vet så finns det alltför många riktigt riktigt sjuka män(niskor) som är ute efter de med skyddad identitet.
    Vi andra kan nog inte sätta oss in i den situationen de lever i. Normalt liv? Jo, visst och jag tror att de kanske sover lite lugnare om de vet att risken minskas, om så ens bara någon procent genom att deras barn inte kan identifieras via publicerade bilder på diverse "sociala forum".
    Med djur som denna http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article14074725.ab
    på våra gator, skulle jag också vilja ha skyddad identitet. Eller ett basebollträ.

    SvaraRadera
  4. Ett sånt förbud kan ju inte ha laga kraft, eller?
    Det strider mot yttrande och pressfrihetslagen att ha såna förbud :|
    Fast det är ju klart att man inte vill vara den bråkiga föräldern..

    SvaraRadera
  5. "Grundregeln är att man får fota allt och alla, förutom exempelvis i rättssalar och på militärt område. Skolledningen kan däremot, med hänvisning till nyttjanderätten, införa ett allmänt fotoförbud."

    SvaraRadera
  6. För dom som lever med skyddad identitet är fotoförbudet faktiskt det som gör att dom förhoppningsvis kan bo kvar i t.ex. Falun. Ett foto som hamnar på nätet(FB eller blogg), kan bli förödande och tyvärr tvinga människor att byta bostadsort, skaffa ny identitet och kanske tom bryta med en del vänner- allt pga att nån tog ett kort någonstans och publicerade den på sin blogg eller FB. Den intet ont anande fotografen har därigenom gjort livet surt för några som redan har det jobbigt...

    SvaraRadera
  7. Knäppt . vill man hitta någon så gör man det .finns väll exempelvis inte så många skolor i Falun så med lite spaning borde man kunna hitta den man söker. ta på en tomtemask i värsta fall på aktuellt barn. Finns inget skydd som hjälper mot motiverade gärningsmän.

    SvaraRadera