Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-12-11

Det där distanspasset [många bilder!]

Jo, det var ju klassisk vinterdistans idag, precis som alla söndagar. Tidigare söndagar har jag bestämt rutt men idag tänkte jag låta andra få bestämma. Tre förslag fanns och det blev till slut Jens förslag. Rogrundan...
Vi skulle ju ta det lite lugnare idag, men jag var ju tvungen att testa en liten utbrytning i backarna mot Skuggarvet. Fick lov att stanna för att de andra skulle kunna komma ikapp!

Vi var tolv startande idag vilket är nytt rekord för denna söndagstradition

I Skuggarvet tog de flesta av oss vänster mot Rostberg men en trio triathleter valde att åka ner till Sundborn då de bara skulle vara ute i två timmar

På väg mot Rostberg

Nu är vi inne på Jens vägval... Efter Toftbyn tog vi vänster för att ta grusvägarna (och skoterleden...) mot Rog. Först var det plogad grusväg som sedan övergick i hjulspårscykling.

Landsvägskillarna slog till på en gruppvurpa


Den skylten säger väl det mesta?

Martin Eriksson plåstrar om ett blödande knä med en buff

Grabbar som kämpar med cyklarna som gick åt alla håll

Hannes kollade snödjupet en gång till för att vara säker, Benny och Peter tar ut löpsteget i bakgrunden


Bil efter bil hade gett upp och vänt och här stod vi på platsen där den sista bilen hade vänt. Slut på hjulspårscykling alltså och vi övergick i djupsnöcykling. Spårcyklingen hade inte varit speciellt lätt på slutet heller så detta kändes som en lättnad för min del i alla fall.

5-7 km/h och ca: 160-170 i puls. Styrketräning, rundtrampsträning, balansträning och teknikträning. Allt i ett!

Martin lovade glass till de som klarade att cykla upp. Hannes försöker och Lars har redan gett upp.

Inte nog med att jag blev först upp, jag var den enda som vann en glass också! 190 var högsta pulsnoteringen i backen. Hela tiden i djupsnön åkte jag på lättaste crossväxeln och slet på. Ett par gånger växlade jag upp till näst lättaste växeln och köttade på lite (när det gick utför...)

Jag råkade ut för att kejdan fastnade innanför kassetten och tappade några minuter där och fotade därför inte så mycket när jag skulle jaga ikapp på det som är en skoterled (Långlopps-SM 2009 gick här i motsatt riktning). Denna bild har istället Benny Sonesson Instagramat.

När vi kom ut ur skogen så hade en fyrhjuling åkt på vägen, inte helt lättcyklat tyvärr och när det brantade på mot slutet så fick jag lov att springa lite. Foto: Jesper Hjortsberg

Nu börjar det bli åkbart igen, Peter var ändå inte helt entusiastisk

Plogade vägar igen och alla blev som barn på nytt

Peter närmast kameran rullar in i Rog

Jesper sträckte ut genom Bjursås. I Bjursås delade vi upp oss igen. Hannes, Benny, Jesper, Peter och Lars skulle åka över Sågmyra-Rexbo och hem, Jens, Göran, Martin och jag åkte hemåt.

Där i mitten var det djupsnöcykling: hög puls och låg hastighet

Rundan

Passdata:


Tack till alla för en fantastisk söndagsrunda, nästa vecka kanske vi ska sikta på en cykelbar runda?

6 kommentarer:

  1. Kan bara lite kort berätta att äventyret fortsatte för oss fem. Jag totalväggade och jag var tvungen att trycka i mig massa onyttiga saker i Sågmyra innan mördardistansen kunde fortsätta. Kallt som f.n var det också. 5 timmar och 20 min tillslut.

    Jeppe var så stark att han efter 5.15 timmar, var tvungen att skarva i lite grann med att köra runt varpan solo.

    Grymt händelserik runda! =D

    SvaraRadera
  2. Det var en fin runda ni fick.

    SvaraRadera
  3. Men nu får du fixa till din Garmin Connect så vi slipper miles och mph..! Jag läser inte bloggar för att träna huvudräkning. ;-)

    SvaraRadera
  4. Jag tyckte rundan var rolig! mycket varierande. Och årets äventyr.

    Jag antar att du får välja en ny runda nästa gång, jens. :)

    SvaraRadera