Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-11-21

Hempendling! (och mer CX-landslag)

Kände mig stark, starkare än på länge. Är jag så här stark på söndag så behöver jag kanske inte ens somna på vardagsrumsgolvet efteråt, som jag gjorde igår. Klämde in en backintervall också i ren glädjeyra.

Såg att jag fått ett par kommentarer angående antal startande i morgonens inlägg om CX-landslag. Det är ju knappast de aktivas fel att inte fler ställer upp, nu ska förbundet skicka ett landslag på världscup och VM och tydligen är det inte fler intresserade. Då får man jobba efter de förutsättningar som finns. Nu vet jag inte hur många man kommer skicka till helgen så jag valde bara ut de bästa i respektive klass. Egentligen är det bara Magnus Darvell som enligt mig är given i ett landslag. Efter honom är det cyklister som är unga och lovande som bör tas ut för att på lång sikt kunna presentera ett slagkraftigt landslag.
Är truppen presenterad någonstans?

Uppdaterat 21:40: Truppen är presenterad här. Tycker det är synd att Ludwig inte får en plats då han är den näst efter Darvell som imponerat mest på mig. Dessutom är det första året för honom i U23 och han har stor förbättringspotential.

7 kommentarer:

  1. http://iof1.idrottonline.se/SvenskaCykelforbundet/Nyheter/Egnanyheter/CyclocrosslandslagetkorWCiBelgien/

    SvaraRadera
  2. Jag tror att en bättre framförhållning skapar ett starkare landslag. Jag skulle jättegärna själv köra ett VM men just den här helgen är för nära en tänkt förlossning för att jag vill vara i Skåne och köra uttagningstävling. Ett VM-deltagande är rätt stort så det är ingenting som bör förhastas fram. Ska man köra bra krävs det systematiska förberedelser i flera månader - speciellt i en materialidrott som cx. Att satsa ordentligt mot ett VM innebär också ett antagandet av ett ansvar och förberedelseplan som får konsekvenser för en hel årsplanering av tävling och träning. Jag förstår att de flesta tar ett aktivt ställningstagande mot att ta chansen att få vara med i landslaget. VM känns som en grej man vill göra ordentligt, inte bara slinka med på.

    Med det sagt så tror jag att många är intresserade av ett landslagsuppdrag men inte under rådande förhållanden. CX är trots allt inte huvudfokus i idrottskarriären för merparten av de svenska cx-cyklisterna.

    SvaraRadera
  3. Micke: Jag håller helt med. Att lägga ut info om att landslagsverksamhet existerar och att CX-cupen är ett krav för att få en plats dagen efter första cuphelgen och sedan skriva en vecka innan en tävlingshelg att det blir OBS-lopp är tyvärr ingen framförhållning alls.
    För cyklister som vill platsa eller platsar i ett landslag bör förberedelserna börja innan aktuell säsong.
    Även om det inte är huvudfokus för de flesta så tycker jag att man bör ta ut rätt åkare och att cyklisterna inte bara får en plats för att förbundet har avsatt pengar till landslagsverksamhet.

    SvaraRadera
  4. Hej.
    Ville bara säga tack för att du har en sån himla fin blogg. med bland annat en massa fina bilder som verkligen gör en sugen på att cykla! : )

    SvaraRadera
  5. Ludde är grym som få, han kommer bli vass framöver om han fortsätter kämpa!

    SvaraRadera