Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-10-29

Några bilder, en film +ANNAT från STHLM Cyclocross i Kungsträdgården

På en bana med så många kurvor blir det ju väldigt många mikropauser, vilket gör att det går att köra på igen i igångdrag efter igångdrag. Tyvärr har ju nu i höst varit ganska så långsam i starterna och inledningen av CX-träningar och tävlingar. Så också idag. Vi startade samtidigt som dameliten och vinnaren Kajsa Snihs låg länge flera placeringar framför mig. Men efter ungefär en kvart började jag få lite fart på ekipaget och tappade inte längre utan började köra jämnt med de framför mig. Det gav ju positiva tankar och jag pressade mig lite hårdare och började plocka in sekunder på de framförvarande cyklisterna. Från minut 18 så avancerade jag hela tiden och efter ungefär 19 minuter passerade jag Snihs som verkligen gjort en stark inledning och därmed slagit knock på damklassen. Kikade framför mig i tävlingsbanan och såg Pontus Pumpen Johansson ett antal placeringar fram och jag lyckades gräva fram ytterligare krafter. På en bana med så lite trampande och mycket svängande är det svårt att göra så speciellt stora skilnader i tempot då det hela tiden är inbromsningar och kurvtagningar. Med bra kurvteknik så tjänar man massor på en bana som denna. Min teknik började sitta bra efter dom där 20 inldande minuterna. Inför start så sänkte jag styret 1 cm och sadeln 0.5 cm. Detta eftersom jag ville få ner tyngdpunkten lite då jag kände mig lite väl hög och ostabil under uppvärmningen. Mot slutet av tävlingen hade jag närmat mig två killar till men det var ett eller två varv för sent så jag hann aldrig ikapp, körde istället kontrollerat under sista varvets andra halva för att inte ställa till med något tok.
Stort tack till Adam Steen som lånade ut sitt bakhjul till mig!

Tog några bilder före och efter mitt race också, senare i inlägget finns filmklipp, Garmin-data och intressanta pulsfakta! Har ni snygga bilder på mig i synnerhet eller kanske Prestigeklassen i allmänhet så får ni gärna tipsa/mejla mig.
Hittade en tvätthall i Hallonbergen, och tur var väl det då jag smetat på härlig Ursvikslera på cykeln. Min vanliga cykelväg in till stan var avstängd så jag "genade" genom att irra genom Ursviksskogen och dess lerfält.

Se så ren och fin den blev! Hoodsen återfick sin vita färg och styrlindan blev så ren att jag slapp köpa ny.

Anders Stenberg trasslade till det lite vid en av sina påstignignar

Totalledaren i Superklassen, Robert Österling är på väg upp i sadeln igen

Cyklister cyklister cyklister!

Vinnaren i Superklassen, Anders Stenberg (till höger) varvar en cyklist på väg ner för rampen

Kamp om andraplatsen mellan Stefan Carlsson i vitblått och Robert Österling i gult, Robert lyckades till slut knipa den strax före Stefan.
Dagens segrare: Matthias Wengelin
Mikael Flockhart med sin gamla cykel i bakgrunden, efter målgång fick han nya kläder och ny hoj då han byter cykelmärke från CUBE till Corratec.

Darvells blodiga knä. En ganska vanlig åkomma hos den gode Skuggarvssonen. Idag sportade han en helt splitterny Merida då det så sent som igår blivit klart att han och Team Kalas byter från Giant till Merida.

Jag tittade in till Bianchi Café & Cycles då jag ju som bekant är på jakt efter en sadelväska. Tyvärr var det slut på Bianchi-sadelväskor så jag fick rulla därifrån tomhänt. Fick dock en trevlig pratstund med säljaren på plats och kikade lite på 2012:or.

Matthias Wengelin, vinnare i Prestigeklassen och tävlandes för Team Kalas värmer upp genom att hoppa över löphindren.

Det syns ju att GPS:en hade svårt med kontakten när jag cyklat under bron och sedan åkte längs husväggen..
Snittpuls: 181 (92,3% av maxpuls!)
Maxpuls: 190 (97% av maxpuls)

2 kommentarer:

  1. Trevlig rapport! Synd bara att du inte fick med Darvells vurpa när han försökte samma sak som Wengan =)

    SvaraRadera
  2. Nu står det ju en Ridley bakom Flockhart. Inte en Cube...

    SvaraRadera