Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-09-08

28 minuter och 24 sekunder Hawaii-träning

Lite träning är bättre än ingen träning och Hawaii-träning är bättre än att bara vara ute och rulla lite. Hade en kort stund för lite träning idag och stack ut med crossen. Försöker växa fast i den nu inför stundande crosstävlingar. Känna hur den går på olika underlag, hur fort man kan ta en sväng utan att ramla och så vidare. Cykelcross är ju mer kraft och teknik än det är uthållighet. Det går att tjäna ett antal sekunder per varv på god teknik, så varför inte lägga lite tid på det? 
Jag minns när jag tävlade och var hyfsat tränad. Fortfarande inte snabb nog för att vara någon favorit, men med hjälp av att den CX-specifika tekniken i de flesta fall var något bättre än konkurrenternas så kunde jag åka med cyklister som egentligen var snabbare än jag. Har faktiskt funderat lite på vilken klass jag bör åka i detta år. Egentligen är det ju bara Prestige-klass som känns rätt för mig, men samtidigt kanske jag borde åka i den något sämre Superklassen där jag kanske kan kämpa om priser och framskjutna placeringar istället. Förhoppningsvis gör CX-Cupen om i prisfördelningen i år så inte duktiga cyklister lockas ner en klass bara för att försöka knipa priserna. Det blev ju onödigt tunt i Prestigeklassen i fjol och lite onödigt snabba cyklister i Superklassen. Min form har ju inte varit kanon varje vecka direkt så jag får väl träna ett par veckor nu och se om det blir någon prestigeform. Vi kan väl hålla tummarna. Med lite jobbpendling och Hawaii-träning kan man komma långt.
Så här såg passet ut idag. Några kortare spurtbackar som uppvärmning, en fyra i teletornsbacken och sedan tre längre spurter efter det. Det gäller att försöka påminna kroppen om hur den skall göra för att åka fort. Det var kul och jag var ganska långsam, men nu har jag ju i alla fall nästan fått en halvtimmes träning denna vecka.
Garmin-data

Cykeltvätten på Lugnet är ju guld värd och ja, jag vet att det är ett flaskställ på crossen.

1 kommentar:

  1. Flaskställ.. Landström syntes på lugnet med plastflärpar både fram å bak, men det får man ha så länge man ställer av med lätthet! // Paddlarn

    SvaraRadera