Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-08-17

Sett på jobbet

Jag får ju betalt för att åka runt och fota busshållplatser i hela Dalarna, då och då ser jag annat än busshållplatser också och eftersom mobilen alltid är med kan jag bjuda er på lite också.
Dagens skörd:
Fallet är kanske tre meter högt, även om det ser lite litet ut på den här bilden. Om ni vill hitta hit åker ni till Kloster. Det finns en busshållplats i Kloster och eftersom stället hette Kloster så kollade jag på kartan om det möjligen fanns ett kloster där och det gjorde det, eller en ruin i alla fall.

Här är ruinen efter Gudsberga Kloster som är/var Sveriges nordligaste och Dalarnas enda kloster.

Ett järnbruk där verksamheten upphörde ca: 1905

De tycks gilla att kapa bilar i Hedemora kommun, ni minns väl min rapport från Fors? Den här bilden är tagen i Åsgarn, eller Krommetsbo. Minns faktiskt inte helt vilken utav dessa grannbyar som huset stod vid men det är i alla fall mindre än milen till den andra kapade bilen i Fors.

Dom hade en liten dansbana i Åsgarn också, med betoning på liten. Kan inte ha varit så STORA orkestrar där och spelat inte...

Visst älskar vi väl alléer? När jag blir stor hoppas jag att jag också äger en allé.

Ibland ser jag cyklister också, då brukar jag tänka att jag alltid ska ha med mig lagningsgrejer, godis och något att dricka när jag är ute och åker. För tänk er själva när ni väggat och har punktering om det bara skulle glida upp en bilist och fråga om man vill ha slang och en näve godis liksom.

Mellanvåffla på Lappens blev eftermiddagsfikat, rullade mätt därifrån.

3 kommentarer:

  1. Vad är det nunnorna i Hosjö/Karlslund bor i då?

    "Här är ruinen efter Gudsberga Kloster som är/var Sveriges nordligaste och Dalarnas enda kloster"

    SvaraRadera
  2. What the hell do you do again?
    //Philip

    SvaraRadera