2011-08-25

Monark LC7

Monark 1962

Monark 2012

Jag var på LIVI idag för att Monark Exercise AB skulle fota en kommande modell av testcykel, Monark LC7. Fotograf var den superduktige Håkan Olsén och de behövde någon som satt på cykeln också, så elitorienteraren Lena Eliasson och jag fick agera modeller. Det hela tog ungefär tre timmar och jag fick träna också då jag brände av några spurter på den nya cykeln.
Denna Monark LC7 som ni ser på bilderna i detta inlägg är en protoyp 1. Den var i England en vecka innan den kom till Falun och LIVI och imorgon åker den till Hongkong. Produktionen av denna förväntas starta i slutet på detta år.
Cykeln kan justeras så att du sitter precis som på din eller dina cyklar du redan har. Med enkla reglage kan du snabbt justera sadel och styre precis som du vill ha det. Nu behöver man inte längre försöka få testcykelns inställningar att likna tävlingscykelns, nu kommer det svåra att bli att få tävlingscykelns inställning att likna den man har när man kör testcykel. Q-faktorn på denna blir 146 och man har förbättrat motståndssystemet för en skönare cykelupplevelse. Motståndet är varvtalsoberoende, så ställer du in 400W så har du hela tiden just 400W oavsett om du har 100, 99, 125 eller 58 i kadens.
Nog om sådant där vetenskapligt... Jag är ju faktiskt bara en enkel fotomodell! Men den hade pekskärm där man snabbt kunde ändra motståndet!

Inte bara ett svänghjul under den där kåpan inte!

"Blir det bra så här?"

Den där ack så viktiga skärmen där all magi händer.

Cykeln är så ny att dekalerna blev klara igår och klistrades på idag

Styrstammar vända bakåt kommer bli det stora heta 2012!

Den här bilden har ni ju redan sett i förra inlägget...

4 kommentarer:

 1. Some good quality images.
  Paul Moore - IDASS - UK

  SvaraRadera
 2. Ok, gammalt inlägg, jag vet, men 400 W med 23 i kadens går inte. 7 kp är max, och det blir bara runt 160 W med så låg kadens... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Jag har nu rättat... :)

   Radera
 3. En till kommentar om ett gammalt inlägg: Motsvarar Monark LC7 de andra monarktestcyklarnas -5-6 % i effekttapp?

  SvaraRadera