Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-08-28

Finnmarksturen, rapport, bilder och resultat!

Prylbloggaren Daniel Rytz

Hämtar nummerlapp

Här har jag precis infat Pumpen om att han har startnummer 1.

Kommissarierna till CRT: "Vi har tagit bort mållinjen nu, sätter ni in pengarna på kontot sen?"

Fjolårsvinnaren Mikael Flockhart. Idag blev han tvåa, någon centimeter från guldet.

Supertalangjäveln Jens Westergren som nu tränat en vecka och blev 17:e i elit

pre-race bajsning

Den här Monarken har ni sett förut, men den är givetvis värd att visas igen

Det börjar dra ihop sig...

Nervösa cyklister

Foto: jronbike "Idag ska jag köra på säkerhet och inte göra något förhastat"

Före detta elitcyklisten Erik Birgersson agerade fotograf idag

Först kändes det bra idag, sen attackerade en junior och jag jagade ikapp. Men det kändes ändå rätt bra, sen började folk passera mig och jag tappade luften ur bakdäcket efter ca: 13-14 km. Cyklade först sakta och uppgivet med nästan ingen luft i bakdäcket innan jag hittade ett bra gömställe att stanna på. Började pumpa i luft för att hoppas att skiteländet skulle täta, men det gjorde det så klart inte. Funderade en stund på hur långt det var till första depån och hoppades att någon där kanske skulle ha slang innan jag insåg att jag själv hade en slang i bakfickan!
Pumpade i luft i slangen, däcket hoppade rätt på fälgen och jag klämde lite med tummen på däcket för att känna om trycket var bra. Beslutade mig för att pumpa i bara lite mer luft. Fyra fem snabba drag senare gick ventilen av.
Okul! Träffade på Peter Almlöf efter loppet som råkat ut för samma sak.

Nu började jag gå/jogga längs spåret för att komma till första depån för att tigga slang. Men jag hann inte så jättelångt innan en jättesnäll Thomas Rahm kom och kastade sin enda reservslang på mig; "Jag brukar ändå aldrig punktera". Rev ur min trasiga skitslang och slängde i Thomas slang istället. Höll och var tät hela vägen! Jag hade inte direkt stressat sedan jag första gången tappade luften ur däcket och var nu ganska långt bak i fältet. Åkte förbi jättemånga cyklister och det var ändå rätt skoj. Ungefär halvvägs genom turen fick jag sällskap i omkörningsjakten.

Punkteringsjunioren Ludde var snäll nog att släpa med mig på rulle halva loppet ungefär. När vi kom mot mål så försökte jag spurta ner honom som tack för allt dragjobb, men fick stryk!
Hade egentligen inte tänkt vara så ofin, men eftersom vi kommit ikapp Pontus Pumpen Johansson och fått sällskap av honom så var jag tvungen att spurta. För jag ville så klart inte ha Pumpen framför mig i mål. Jag har inte använt min spurt på länge och funderade lite på det efter den snöpliga DM-förlusten mot Vacchi. Tänkte då att jag kanske inte behöver försöka avgöra innan spurten utan jag kanske kan spurta. Så idag gjorde jag inte en enda fartökning för att bjuda Cykloteketfjantarna på en riktig raketspurt och lyckades då få storstryk av dom båda trots nästan fyra mil på rulle...

Resultat Finnmarksturen 2011; 36:a av 38 i eliklassen! Såg att jag hade blivit 21:a om jag kört i Sportklassen...

Det bästa med Finnmarksturen!

Det bästa med Finnmarksturen!

Jens som kan det mesta om saker som träning, kost, kostillskott och idrottsmedicin var lite småskeptisk till denna fantastiska produkt. Idag kostade den där stora flaskan endast 150:-!

Jodå, så här var det. Långlopp är ju hur kul som helst. Finnmarksturen hade gjort en rolig och tuff bana med många snabba stigar. Att åka till en långloppstävling är ju lite som att hälsa på sin andra familj. Det blir mycket gemenskap och prat. Tänk till exempel på att Thomas offrade sin enda slang till mig. Mikael Flockhart som idag gjorde upp med Lars Bleckur om segern fick idag langning av Bleckurs föräldrar och åt också segertårta med Cykloteketgänget efteråt. Det är härligt att det är en sådan gemenskap och kamratlig anda inom MTB-sporten! Superkul också att så många (idag både tävlande och åskådare) hejar på mig!

Avslutar med en kändis-spotting från Kupolen, där Jens och jag stannade till för att hämta en Dagispåse:
Japp, det där är Göran Greiders flint det!

1 kommentar:

  1. Jättetrevlig läsning! Synd med punkan. Nytt försök i Varberg!

    SvaraRadera