Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-06-30

Svar på frågorna

Vem bestämmer på Jungfruvägen 95 A?
Den var lätt, Ebbah!

Hej, jaha du cyklar, har du cyklat Vätternrundan :)?
Ja, så klart. I år åkte jag min första (men inte sista) runda.

Är du sponsrad av Bianchi? En Oltre är ju inte helt gratis :).
Jag har ett samarbete med Monark Exercise som är distributör av Bianchi i Sverige. Här kan ni se det, och vilka andra personer och organisationer som samarbetar med Monark Exercise http://monarkexercise.se/default.asp?PageID=833

Körde du med kanttråd på Vättern och varför :)? Vad tycker du om Revolver racing annars?
Ja, jag körde Continental GP 24 för att jag inte hade några tubhjul. Mina Revolver Racing var både styva, lätta och kändes snabba så dom var jag helnöjd med.

Hur mycket pengar drar du in på din blogg?
Inga alls, den bara kostar i dagsläget. Jag drog in några kronor på Google-annonser tidigare, men dom var för fula så jag tog bort dom.

Vilket är ditt bästa Cykelminne?
Svårt att säga, har inget som sticker ut ur mängden men tusentals bra minnen. Jag skulle kunna sitta och berätta cykelminnen en hel dag tror jag.

Vilket var jobbigast? runt vättern, eller Landsvägs SM? på vilket sätt skilde de sig åt?
Jobbiga på olika sätt. På Vättern kör man med något strypt motor och maler ner sig själv bit för bit, i många timmar. Hög toppfart behöver inte gynna dig på Vätternrundan, här gäller det att vara stark, envis och målinriktad. På landsvägs-SM är det öppna spjäll, fullt vridmoment och mjölksyra långt upp över öronen så länge som man pallar det. Dock med en hel del inslag med lågt tempo också.

Vilken MTB/landsvägstävling är bäst i sverige? Vilken får man inte missa?
Jag gillar långlopp bäst. Det XC-lopp jag gillar bäst är Borlänge Tour i Mellsta.
Bland långloppen så var Finnmarksturen en av favoriterna tillsammans med Billingeracet och Mörksuggejakten. Mörksuggejakten passar mig egentligen inte alls, men banan är nog den finaste i Sverige och bästa "instegsloppet" för MTB-motionärer som vill prova på ett långlopp. Finnmarksturen har fått ny bansträckning och blivit fyra mil för kort, så där återstår det att se hur banan ser ut i år. Cykelvasan är också ett måste eftersom den är något extra med alla sina deltagare och det välslipade arrangemanget, troligtvis det mest prestigefyllda långloppet i Sverige just nu. Jag tycker att långlopp ska vara långa och segrartiden bör ligga någonstans mellan tre och en halv till kanske fyra och en halv timme.
Ett landsvägslopp jag sällan missar är Solleröloppet. Nu har Sollerö IF istället arrangerat SM ett par år, men nästa år är nog ställningen återställd. Har inte tävlat allt för mycket på landsväg men jag brukade tycka om att köra Skandisloppet när det inte var ett varvlopp inne i centrala Uppsala. Ska jag köra landsvägstävlingar så bör det inte vara något varvlopp och tävlingstiden får gärna vara lång och bansträckningen behöver inte vara platt.

Om man kör landsvägs sm i elit kan man då kalla sig motionär? är man inte elit åkare då oavsett hur man tränar?
Jag lyckas ju. Alla kan lösa en elitlicens, men alla är inte elitcyklister. Jag är en före detta elitcyklist som numer motionerar och tycker om att umgås med mina cykelvänner från min tid som aktiv tävlingscyklist.

Jag har lite funderingar angående att prova på tävlande på cykel och då främst i seniorklassen. Du som tränat mycket cykel i dina dar, hur ska jag lägga upp träningen, för att det ska bli så bra som möjligt?
Svårt att svara på utan mer utförlig information. Är det landsväg eller MTB du skall tävla i? Har du tränat cykel i många år? Annan konditionsidrott? Vad är dina styrkor/svagheter? Kör spurter, backintervaller och tempoträning så får du med det mesta. Att ha någon eller några att träna med är ett bra recept för att utvecklas, allra helst om dom du tränar med är bättre än du.

Får man ligga mycket om man bloggar?
Ungefär lika mycket som om man cyklar.

Oscar har nåt inlägg om en särskild sträcka och angivna tider som han, du och nån mer cyklat. Riktigt kul idé. Mer sånt, men varför inte ta nåt närmare Borlänge så man begriper var man ska åka ;-)
Jag har ju några liknande under Övrigt - Falun Finest. Men det där har tyvärr inte haft så hög prioritet.

Vad driver dig? Förklara vad som gör cykel så speciellt.
Vad är din bästa resp sämsta sida?

Just nu har jag ingen egentlig målsättning med mitt cyklande än att ha kul och njuta av det. Cykling kan vara både skonsam motionsform och stenhård konditionsidrott. Man kommer några mil när man är ute och cyklar, man hinner se mycket av miljön där man färdas och det är en frihetskänsla att vara ute och cykla.
Som cyklist hade jag så klart mina starkare och svagare sidor och ju mindre jag tränar desto fler svaga sidor får jag. Styrkorna och svagheterna har varierat något under åren som jag tränat/tävlat också men något jag sällan varit bra på är väl att hålla hög intensitet under lång tid. Långlopp har därför passat mig bättre en crosscountrytävlingar då man på långlopp ibland åker jättefort men annars håller en något lägre intensitet än man (bör) gör(a) i till exempel XC-lopp. Kuperade banor har jag alltid gillat.


Följdfrågor på detta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar