Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-06-20

Limar Ultralight 2011

Har en ny hjälm nu!
En Limar Ultralight av den nya, lite lättare, generationen. Detta tack vare samarbetet som Conti Test Team hade med Duells. Egentligen skulle vi alla i laget ha Limars 777-hjälm men när de sista hjälmarna skulle hämtas så fanns dom inte kvar, så några få av oss i teamet fick en varsin Ultralight istället. Jag klagar inte. Hjälmen ska enligt uppgift väga 200 gram i storlek L som jag har. På min våg vägde den finfina 189 gram! Passade på att väga min förra hjälm också och den landade på 306 gram, snacka om skillnad. Tänk att jag i så många år burit på så mycket onödig vikt och belastat nacken helt i onödan. Den här är verkligen jättelätt och den sitter dessutom väldigt skönt på mitt huvud. Har bara använt den runt Vättern än, men jag märkte inte av den trots att det blev en 30 mil lång premiärtur. Vilket måste anses som toppbetyg åt en hjälm.

2 kommentarer:

  1. Faktiskt så är den två år äldre varianten av denna Limarhjälm, ännu litet lättare... Fast det har de glömt att berätta för marknadsföringsfolket...

    SvaraRadera
  2. Tja det vete tusan. Jag har den äldre fast det kanske är en XL (finns det?). Den väger in på tunga 201 gram (inkl lite tung extrautrustning - lite svart eltejp...)

    SvaraRadera