Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-05-20

Motvindspendling, nu med mer tryck

Tänk vad lite medvind kan göra. Gårdagens pass var bra för det mentala, att få åka fort är alltid stärkande även om det sker med hjälp av vinden. Kände mig snabb igår och försökte ta med mig känslan på morgonens cykling. Trots lätt motvind skulle jag ge järnet hela vägen till jobbet och det gick ganska bra. Inte pang-pang hela vägen, men betydligt bättre känsla än jag haft på senaste tiden. Snittet blev 31.5 vilket jag anser är bra. När det blir lite varmare och benvärmarna åker av kommer det givetvis att gå ännu fortare. Tiden idag blev 56.37, en vindstilla dag tror jag att jag skulle kunna åka på tider ner mot 50 minuter och med lite medvind borde jag kunna åka till jobbet på under 50 minuter.
Alla kan cykla snabbt. Jo, men faktiskt. En kort bit kan alla cykla snabbt, det svåra är att cykla snabbt länge och att kunna ta i fullt ut hela vägen. Så det jag vill bli bättre på är att ta i under långa stunder. För att åka snabbt länge har jag gjort en liten analys så här efter Billingeracet och insett att det jag antagligen saknar är styrkan. Behöver alltså bättra på den lokala kapaciteten genom att bli skitstark. Styrketräning på cykel görs väl bäst i spurtform. Tokmax i cirka tio sekunder, gärna i motlut/backe är nog bäst. Att köra tunga växlar och gärna också det i motlut ger också bra styrketräning för cyklister. Får öva lite på det där på jobbpendlingen framöver. Nu känner jag i alla fall att jag är på rätt väg igen.

Återhämtning i form av Chokomilk och två dubbla ostmackor

Lite siffror. 159 är lika med 81% av maxpuls och 171 är lika med 87% av maxpuls

1 kommentar:

  1. Tänkte ut en sväng med MTB'n på eftermiddagen. Skulle kunna hänga på din hempendling om du vill sällskap :). Ser att det är samma vindförhållanden som senast.

    SvaraRadera