Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-05-01

Kvällens mårtenbajkande

Det här var dagens träning, två stycken 3½ minut långa intervaller, en i Domartornsbacken och en i Grusserpentinen på Lugnet
Före det så värmde jag upp lite på Jungfruberget och efteråt så rullade jag lite Jungfrubergsstigar på väg hem också. Efter mina två intervaller så träffade jag på lite Falu Freeride Bike-folk vilket var tur så jag hade en anledning att avbryta. Lungorna sprängde jag i Domartornsbacken och Benen blev tjocka betongfundament i Grusserpentinen. I brantaste delen av Domartornsbacken låg pulsen kring 180 och kedjan på 28-36, inte så stöddig där inte. Tiderna var väl inte helt värdelösa för en motionär, men långt från någon elitnivå.
När man åker och maxar så där så inser man vissa saker man behöver justera på cykeln. Några kom jag på under tävlingsträningen på Jungfruberget, och några har vuxit fram efter det.

Saker jag behöver göra med min MTB:
- Ta bort plastringen bakom kassetten!!!!!1111
- Montera och testa tävlingshjulen
- Sänka sadeln några (3?) mm
- Sänka sadelspetsen något (om inte sadelsänkningen gör att det känns bättre)
- Köpa och montera skumhandtag
- Flytta in reglagen något på bägge sidor

Sådana där småsaker som gör en bra cykel fantastisk.
Detta värdelösa foto är taget i Martin Erikssons brant på Jungfrubergets TT-bana. Skulle försöka att åka lite snabbt ner för att bli bättre till nästa race. Ena gången åkte jag rakt ur den tvära vänsterkurvan som följer där cykeln står och andra gången åkte jag ett antal meter med bara ena foten på pedalen och bröstkorgen liggandes på sadeln. Man kan nästan säga att succén uteblev.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar