Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-05-02

Kvällens bloggrunda

Tänkte ta upp en gammal favorit igen. Nämligen att tipsa lite om vad jag läst på cykelbloggar, idag kör jag en lite special med de som verkligen satsar allt på sporten.

Ni som är insatta har ju koll, men er andra kan jag väl tipsa om Fredrik Kessiakoffs blogg som seglat upp som en av mina favoritbloggar. Tidigare hade Fredrik en hemsida som han oftast inte uppdaterade själv, men nu har han en mycket bättre sida där han själv skriver. Han lyckas skriva på ett kort och intressant vis om proffslivet boendes i Monaco. Som läsare bjuds man på en del från hans vardag som cyklist och de tuffa tävlingar han kör. Både framgångar och motgångar. Han är bättre än mig på att blogga också då han alltid har någon bild med inlägget. Snart börjar Girot, och Fredrik skall tävla där. Kan vara dags att börja följa honom nu alltså.
En som tävlar i en lite lägre division är Nils Penton som har en ganska så ny blogg och nyligen har börjat en ny del av sitt liv. I vintras flyttade han nämligen till Frankrike och tävlar landsväg där för ett franskt lag. Penton kunde nog inte många ord franska när han flyttade ner och han är nu sambo med en ryss från laget som kan lite franska och några ord engelska. Ryssen har lite sköna matvanor också för den som orkar läsa lite äldre inlägg. Inte riktigt lika glamourös cykelvärld som Fredrik Kessiakoff, men för oss cykelnördar så är den lika intressant.
Nu ska jag vara lite tråkig och bunta ihop två bröder. Nämligen bröderna Stevenson. Storebror Christorfer är nog en av de med bäst placeringssiffra på de senaste årens SM-tävlingar, dock utan blågul tröja. Christofer har en bra blogg som han startat denna vinter. En talangfull och råstark cyklist som trivs när det blir lite tufft. Lillebror Michael blev istället först av bröderna med att vinna stora landsvägs SM när han i somras vann på Sollerön. Gillar utbrytningar och att slita. Lite sämre på att blogga än storebror, men det kan ju kanske bli bättre nu när säsongen är igång?
Nyast blogg av de jag tipsar om i kväll har Henke Åbom som startade sin blogg så sent som i april. Henke har flyttat ner till Nederländska Groningen där han tävlar för ett landsvägslag från just Groningen. En annan typ av cykling än vad Fredrik och Nils bjuds på nere i Frankrike, och givetvis lika intressant. Henke är en av fem svenskar som är uttagna att representera Sverige vid ett Italienskt etapplopp som startar på onsdag.

Så där, nu har ni lite kvällsläsning.

1 kommentar: