Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-01-31

Stångtjärns alla spår

Jag ville få lite mil i kroppen denna helg, och fick det också. Med 25.5 km i kroppen från igår gav jag mig ut i lite bättre tid idag för att hinna hem till CXVM. Idag hade jag också med mig pulsklockan, tyvärr valde den att starta om sig själv(!) efter 1.25. Så jag fick bara halva passet registrerat då jag körde 1.26 också efter klockans omstart. Försökte att hålla igen och åka kontrollerat, tyckte det gick hyfsat. Ibland kunde jag dock inte hålla tillbaka. Det är ju så härligt att skicka på lite. Började i Slätta och åkte till Stångtjärn, där åkte jag längsta spåret först, när jag avslutade det hela med sexan så började jag bli trött och på hemvägen mot Slätta igen så var jag riktigt krispig. Skönt att slippa komma hem pigg! Fick ihop 39.3 km på 2.51 vilket ger en kilometertid på 4.21, utan drickbart, ätbart eller uppladdning. När jag körde Maserloppet för några veckor sedan hade jag en kilometertid på 4.19, det känns att jag är mycket snabbare nu. Skulle nog kunna kapa minst 20 minuter från min tid på den tävlingen om jag skulle köra den igen.
Det var inte alla som "åkte torrt" idag, denna festpåse stod vid spårcentralen.

Vägen till/från Järnhatt, jag är vid fototillfället på väg från Järnhatt på denna fina staksträcka.

En ganska lång backe som nyper till ett par gånger. Klassisk saxbacke som jag besegrade tre gånger idag, utan att saxa en enda gång.

Igeltjärnen är belägen i slutet av alla tre spåren utan elljus.

Ser ni att jag ler? Kortet är taget efter avslutat pass, var en aning trött. Tog först en bild, men tyckte att jag såg så arg ut så jag tog en bild där jag såg glad ut istället. Det gick visst så där.

Eftersom jag varken åt eller drack något under träningen så smakade dessa 25 gram marsipan lite extra gott efter passet.

Träningsfakta:
Distans: ca: 39.3 km
Tid: 2.51
Snitt/maxpuls: 157/173 (under träningens sista 1.26)
Höjdmeter: 235 (under träningens sista 1.26)
Väderförhållanden: - 14 hemma, lite varmare vid Stångtjärn

Totalt sedan 100 dagar kvar (27:e november)
27 timmar 34 minuter skidor (349,4 km på 19 träningar och en tävling)
12 timmar 25 minuter cykel
3 timmar 7 min löpning
2 timmar 05 min styrketräning

Alla bilder tagna med min Sony Ericsson Satio

Bajsfest

Ebbah är värd för denna tillställning, också idag. Tre gånger på en timme från kvart i åtta till kvart i nio. Innan dess hann hon med en omgång vid halv fem i morse också. Efter senaste bajsrycket så har jag hunnit äta frukost och funderar på dagens skidtur.
Bara så att ni vet.

2010-01-30

Date

Frugan och jag har varit på dejt i kväll, utan barn! Det händer inte ofta och var inte igår, kan jag lätt säga utan att överdriva. Först var vi på bio, där vi såg Avatar och efter det gick vi till Banken Bar & Brasserie och åt gott. Jag åt en kalvschnitzel med potatis och rotfruktskaka och murkelsås. Efterätten blev vaniljglass med en riktig killer till chokladsås. Satt som en smäck.

Fin tur i Stångtjärn

Som jag skrev i förra inlägget så hade jag monsterfäste idag. Lite för bra nästan. Jag försöker ju lära mig det här med vallning och hitta rätt nivå. Men jag kan nästan lova att jag skulle halka runt ändå på Lugnets pistade plastsnö. Men idag satt jag som klistrad i backarna, ändå var glidet helt okej. Alla backar som jag brukade saxa uppför med skidorna brett isär kunde jag nu i stort sett diagonalåka. Det känns verkligen att mycket hänt med tekniken sedan senast jag var i Stångtjärn. Detta i kombination med bättre skidor gör verkligen skillnad. Det blev en långtur idag, kanske inte riktigt lika lång som jag hade tänkt mig igår. Men jag kom inte iväg så tidigt som jag hoppats. Allt kändes i alla fall bra hela turen och jag hade krafter kvar på slutet.

Med rätt slitage på Kalasöverdragen kan man få ett kombinerat cykelsko och skidskoöverdrag. Gick loss lite med saxen i morse och det fungerade mycket bra. Fotot är taget med min Sony Ericsson Satio

Fina spår, och fint väder i fin natur idag. Fotot är taget med min Sony Ericsson Satio

Lasse tyckte att det blev lite kallt på slutet... Fotot är taget med min Sony Ericsson Satio
Jag fick också lite pärlsocker i ansiktsbehåringen. Men frös inte speciellt mycket idag. Fotot är taget med min Sony Ericsson Satio

Träningsfakta:
Distans: ca: 25.5 km
Tid: 1.55
Väderförhållanden: -15 - -13 sol

Totalt sedan 100 dagar kvar (27:e november)
24 timmar 43 minuter skidor (310.1 km på 18 träningar och en tävling)
12 timmar 25 minuter cykel
3 timmar 7 min löpning
2 timmar 05 min styrketräning

Järnhatt


Ute på fintur i kylan. -17 hemma. Har så bra fäste att jag skulle kunna gå baklänges i backarna.

2010-01-29

Nattmacka


Sen ger vi oss för idag. Tyvärr kommer ni inte få ett inlägg i timmen imorgon. Hoppas ni kan leva med det. Jag tror Nilsson blir 18e i U23 och Darvell 28 i elit. Vad tror ni? Den som gissar rätt/närmast vinner ett pris.

Live Stream World championship Cyclocross / WK Veldrijden / VM cykelcross från Tabor, Tjeckien

Helgen är räddad, här är allt ni behöver:

Lördag:
11:00h - Juniors
14:00h - Men under 23 ( Mattias Nilsson )
http://bvls-feed/ch-3
http://bvls-feed/ch-5
http://bvls-feed/ch-6

Söndag:
11:00h - Elite women
14:00h - Elite men ( Magnus Darvell)
http://bvls-feed/ch-3
http://bvls-feed/ch-5
http://bvls-feed/ch-6
http://bvls-feed/f-143 (Elite only, 14h)

Bajsinferno, ja tack!


Efter att Ebbah delat ut en familjepizza vid köksbordet så känns plötsligt en bajsblöja i timmen som en riktigt trevlig nattsyssla. Ebbah har nyss lagt sig och de andra förbereder för sovstund i Emilys rum. Med lite tur sover alla hela natten och vi får en härlig sovmorgon. Jag vill inte ens tänka på värsta scenariot, vi har ju bara ett badrum.
Filip har fått en leksak från helvetet, som ni ser på bilden ovan.

Panoramafoto


Testar kamerans panoramafunktion. Barnens mormor och emilys farmor är här. Tempot är lugnare nu på kvällen, trots vakna barn. Jag skojar inte när jag säger att ebbah bajsat sex gånger i eftermiddag/kväll. Inte kul för henne, inte så kul för oss. Hoppas hon är klar nu så natten inte blir ett bajsinferno.

Sova kan man göra när man är död


Ebbah får också träffa mormor i kväll...

Nystädat


Här förbereds för natt. Filip badar med mycket lödder i väntan på hans mormor som kommer senare i kväll. Kanske kan den utökade uppetiden göra att vi slipper väckning före klockan sju på morgonen. Ebbah får nöja sig med att träffa mormor imorgon.

Ingen tävling imorgon


Får försöka bli trött genom straffträning istället. Har tittat till skidorna för att se om de mår bra, ska nog bjuda den på en åktur i Stångtjärn imorgon. Ebbah har bajsat fyra gånger på fyra timmar nu, känns som om det borde räcka.

Härj efter maten


Som vanligt blir barnen fulla av energi efter middagen. En energinivå som är på topp till vi lägger de små liven.
Läste att Kentucky i USA fått världsmästerskapen i CX 2013. Sven Nys blev så glad att han beslutade om att förlänga sin karriär med ett år. Han hade annars tänkt lägga av 2012.

Dagens tionde inlägg


Tiden går fort när man har kul. Sitter just nu vid datorn för att se om något händer. Det roligaste är väl att Adam har en tävling på sin blogg där vinnaren straffas med ett par riktigt fula kalsonger. Maten är i ugnen och på spisen, Ebbah har haft ett efterskalv och jag har planerat in en träff med Vasaloppet i början på nästa vecka.

Förstoppad


Ebbah har haft lite jobbigt ett par dagar. Men efter dagens vila så löstes allt. Bokstavligt talat. Jag har inte varit med om värre urladdning under mitt snart tre år långa liv som pappa. Nu är ebbah gladare, snällare och lugnare än någonsin, kan hon ha varit förstoppad från födseln?

Sponsrad


Posten kom vid tvåtiden idag och i högen fanns ett kuvert från Svenska skidförbundet. Det innehöll en mössa och info om Barnens Skidspel som avgörs den 14:e mars. Dags att sätta barnen i träning nu alltså. Först Sony Ericsson och nu Barnens Skidspel, vilken vecka. Kuvertet var adresserat till mig, så filip har givetvis bara lånat min mössa.

Handlar


Är och handlar. Kände mig riktigt låg och har lärt mig att lyssna på kroppen... Säger kroppen godis så måste jag ju ställa upp.

Hemgång


Nu ska vi hem och lämna Ebbah för att hon ska vila. Filip och jag tar en sväng med vagnen i hopp om att också han somnar. Tänk att mer än en timme om dagen går åt för att lämna och hämta barnen på dagis.

Här sitter jag och skriver PHP-kod


Kul va? Erkänn, visst log du lite i alla fall?

Internet


Inte mycket som hänt sedan igår. Eriks blogg avslutar bloggrundan. Dags för PHP-studier.

På väg hem från dagis


Nu har jag precis lämnat barnen på dagis. Glada som alltid och nu skulle de sjunga. Vi tog bussen till dagis idag och de ska bara vara där till 12. Nu ska jag hem och kolla datorn om något ändrats på internet från igår

Morgonbestyr


Barnen och jag har ätit frukost, Emily har gått till skolan och barnen leker nu. Jag har gjort mig klar för dagen och nu skall småbarnen göras i ordning.

God morgon


Ber om ursäkt för förseningen. Vaknade på riktigt 07.15. Det tog emot att smälla av blixten... Filip är den som får oss att kliva upp på morgonen. Alla uppe nu, utom jag som måste blogga innan jag går upp.

2010-01-28

EUIT

Imorgon tänkte jag köra något kul(?). En Uppdatering I Timmen (EUIT). Vad tror ni om det? Kom på den geniala idén nyss. Lite inspirerad av Ett foto i timmen (EFIT), som känns lite 2007. Så oavsett vad jag gör så tar jag ett kort och bloggar från mobilen. Från det att jag vaknar till att jag lägger mig. Detta kan bli nästa stora bloggtrend, kom ihåg vart ni såg den först.
Finns säkert någon påminnelsefunktion i telefonen så jag inte glömmer bort mig. Ska jag köra på detta eller blir det jobbigt med så många uppdateringar?

Januarisvar

Vad är ditt midjemått och Photoshoppar du dina bilder för att se smalare ut?
Just nu 79 cm och nej, ingen Photoshop för mig. Behärskar tyvärr inte programmet.

Jag har cyklat landsväg ett par år och genomfört Vätternrundan på skapliga tider. Nu har jag dock, tack vare dig och ett par andra inspirerande bloggar, köpt mig en MTB och ska cykla Ränneslättsturen, Bockstensturen och MTB Vasan. Tanken är att träna två cykelpass i veckan, ett distans och ett intervall. Har du förslag på något bra intervallpass för en "nybörjare" inom intervallträning.
Det spelar ingen större roll om du är nybörjare eller rutinerad på att köra intervaller. Längre intervaller är dock kanske lite snällare. Skrev om några intervallpass i senaste frågeinlägget: http://oijer.blogspot.com/2009/12/svar-pa-gardagens-fragor.html

Varför köpte du ingen Iphone? Var det kameran?
För mig är kameran en viktig del av telefonen, funderade ändå på en smartphone men var riktigt sugen på en Satio just för kamerans skull.

Men... Vem är det som puffar rök där borta? Det är Thomas! HEJ THOMAS!
Glöm inte James och Percy!

En cykelrelaterad fråga: (jag vet, det är konstigt, det här är ju en skidblogg...) Många använder bregreppet 4x4 när de beskriver sina intervaller, men verkar ha väldigt olika bild av vad som då ingår. Hur anser du att ett 4x4 pass skall utföras? Vilken pulsnivå? Hur mycket vila mellan 4orna?
4*4 är ju från början skidträning, så det passar sig även i denna blogg... Vilket innebär att du kör så hårt du orkar i fyra minuter och upprepar det fyra gånger. Förslagsvis med tre minuters vila. Men vila fyra också om du vill det. Vissa pratar om pulsnivåer, men det är mest en förklaring på att du måste ta i som fan.

Är du på något sätt sponsrad med din telefon eller varför är namnet med efter varje bild och som etikett?
Det stämmer, jag har inlett ett samarbete med Sony Ericsson. Känns faktiskt helt okej.

Ja, eller hur, undrar som Jonas. Och även Martin. Jag har en gammal Nokia 6220 classic som jag tar bilder med, dessa blir ju inte sämre än Sation ;)
Det hänger nog på fotografen i det här fallet.

Har du någon insider-information om hur det blir med SM/Solleröloppet?
Nix.

Snart kommer svaren

Fotot är taget med min Sony Ericsson Satio
Här hemma ska barnen gå från lek till sömn. Efter det ska jag svara på era frågor. Har ni några frågor så ställ dom nu. Siktar på att besvara alla runt 20:00 i kväll.

Mjukis

Fotot är taget med min Sony Ericsson Satio
Spåren var mjuka, stavfästet var sådär, skidorna bakhala och kroppen trött från gårdagens långpass. Ändå skulle jag envisas med att försöka åka fort idag. Hade tänkt mig ca 40 min i tävlingstempo men vek ner mig efter 15. En riktigt mjuk kille med andra ord. Imorgon blir det en vilodag och i helgen kan det faktiskt bli en tävling igen.

Frågor

Fotot är taget med min Sony Ericsson Satio
Har ni frågor som ni gärna får svar på, så ska ni ställa dom nu. Skriv en kommentar med en fråga så besvarar jag den senare idag.

2010-01-27

Lugnt på Lugnet

Så här såg det ut i Lugnetskogen idag. Fotot är taget med min Sony Ericsson Satio.
Idag lyckades jag med att hålla igen. Tänkte köra ganska lugnt och gjorde det också. Trots att en annan man var strax före mig i spåret inledningsvis. Han höll ett tempo som bara var strax över mitt, så frestelsen var stor att följa med och köra ifrån. Men jag hade bestämt mig, det skulle gå i ett behagligt tempo idag. Armarna börjar bli lite småtrötta och jag behövde slappna av lite i åkningen. Stundtals vräkte snön ner och jag körde tio varv på elljusspåret. Varvtiderna låg på mellan 9.10 och 9.48 på den lite drygt två kilometer långa slingan. Planen i morse var att åka lite längre, men jag kom i väg för sent. Tur var väl kanske det för jag var ganska så trött när jag var klar.
Träningsfakta:
Distans: ca: 22.2 km
Tid: 1.45
Snitt/maxpuls: 151/167
Väderförhållanden: -6 snöfall

Totalt sedan 100 dagar kvar (27:e november)
21 timmar 48 minuter skidor (273.9 km på 16 träningar och en tävling)
12 timmar 25 minuter cykel
3 timmar 7 min löpning
2 timmar 05 min styrketräning

Ebbah


Provar att blogga från den nya mobilen...
Ett seriösare inlägg kommer lite senare. Tänkte också bjuda på några testbilder från telefonens kamera. Bilden ovan är också tagen med telefonen.

En otränad idiot, och annat

Sedan jag skrev senast, så har det faktiskt redan kommit några centimeter snö. Det går fort nu.
Darvell rapporterar om -18 grader i Tabor, Tjeckien. VM i cyclocross avgörs där i helgen och just nu ligger 5-10 cm snö. Mer kommer imorgon. Arrangörena säger att de ska sopa hela banan, just nu är några kurvor och backar sopade.
Dugast har tagit fram ett dubbdäck (Diablo) som Sven Nys har testat i Eindhoven med fantastiskt resultat på halt underlag. UCI har dock varit snabba med att stoppa alla former av dubbdäck på VM. Cykeldäck får ju, enligt reglerna inte ha dubb på tävling (även om snälla kommissarier, i samråd med tävlingsjuryn kan tillåta dubbdäck). Men tänk vilka grymma vintercykeldäck det där skulle bli för alla som tränar och pendlar på halt underlag. Cykla runt med Dugast också på vintern vore ju lite av en dröm. Snacka om klass.
Tror inte ni som jag, att Darvell/Nilsson kan ha en liten fördel mot många andra med klassiskt svenskt vinterväder/underlag?
Nå, till rubriken.
När jag för ett par dagar sedan gick från omklädningsrummet, med skidorna i handen, till skidspåren på Lugnet så gick pulsen upp i ca: 130 slag/minut. Toppade på 132 innan jag ställde ner skidorna i spåret. Snacka om otränad med liten blodvolym?
Idioten är också jag. Igår råkade jag nämligen passera en gammal man i spåret med bara någon decimeters avstånd. Även om jag börjar få till tekniken i åkningen och vet hur man kliver ur och i ett spår så är det lite svårare i hög fart. Säkert för alla, men jag har inte så många år på skidorna att det riktigt sitter med säkerhet. Så igår när jag gled, i raketfart, utför med den där mannen jagandes någon sekund bakom så såg jag någon i spåret framför mig. Men jag missbedömde helt hans fart och det var som om han backade i jämförelse med mig, så lite för sent kastade jag mig ur spåret och kom inte så långt från spåret som jag hade önskat. Utan passerade en gammal man med alldeles för liten marginal. Ingen krock eller ens att stavarna tog i varandra. Men hade någon passerat mig på det där viset så hade nog jag blivit förbannad. Så till mannen, eller någon som känner mannen eller bara alla andra som läser här vill jag be om ursäkt för idiotpasseringen som jag råkade göra.

Snökaos

Som jag har längtat efter ny snö. Minst en decimeter. Och idag ska det komma snö, ganska mycket också har de varnat för. Jag håller tummarna. Behöver ju snön för att få nya, fina spår i Stångtjärn där spåren blivit för slitna för mina finskidor. Det började snöa här strax före nio. Drömmen hade ju varit en decimeter nysnö när jag slog upp ögonen i morse, men jag tar detn snö som jag får.
Emily är i skolan, småbarnen är lämnade på dagis, Ronya sitter och pratar med datorn (skol-grej på distans..) och jag ska äta en stadig frukost. Har ni fått någon snö idag?

2010-01-26

Lite hårt, lite lätt, lite lagom och mycket kallt

Kom upp till Lugnet sent i kväll, var där runt 21 någon gång. Det var lätt lätt snö i luften, lite som en snödimma. Kastade mig ut i spåren och hade tänkt öppna ganska lugnt, pulsen råkade jag dock skrämma upp i runt 170 redan i första backarna. Så kom det en sådan där snabbing. Snabbare än mig i alla fall. Och jag tvekade givetvis inte på att slita mig med i rygg. Låg några sekunder efter uppe på toppen. Men ni vet ju vad jag tänker skriva nu. Glidet, mina damer och herrar. Glidet. Nere i hästskon är jag givetvis i rygg på stackarn igen. Han blir så kränkt att han kliver ur spåret och börjar gräva i fickan (eller så skulle han kanske svara i telefon, ringa någon eller äta något..). Jag kör på i ett lagom hårt tempo uppför och hör snart ljudet av en skidåkare som närmar sig. Det är han igen. Åker inte på max, men så jag håller honom några sekunder bakom mig hela vägen upp. När vi ska utför är han nog bara två tre sekunder efter mig. Efter den långa utförsåkningen så har avståndet växt ytterligare och han kliver, till min stora besvikelse, av efter detta varv. Så jag avslutar dagen med ett lugnt varv. Här kommer kylan in.
Jag har nämligen börjat prova lite hur kallt jag kan vara klädd utan att frysa. Kan vara bra att veta hur jag ska klä mig för en tävling i en viss temperatur till exempel. Så när jag slog av på tempot så kände jag på slutet att jag var för kallt klädd. Gick från varm till att köra lugnt, i för lite kläder. Frös som en liten spädgris. När jag var klar klädde jag på mig alla överdragskläder som jag hade med mig inne i omklädningsrummet. Och det var inte lite.
Kilometertempot idag blev 4.05, helt okej fart i passet (med mina mått mätt...) med andra ord. På Vasaloppet skall jag under 4.00/km i 90 km. Det kommer nog gå galant om jag får vara frisk fram till dess.

Träningsfakta:
Distans: ca: 11.8 km ( tre varv runt lugnets elljusspår med varvning nere på stadion)
Tid: 48.21
Snitt/maxpuls: 157/181
Höjdmeter: 265
Väderförhållanden: -10 snödis

Totalt sedan 100 dagar kvar (27:e november)
20 timmar 3 minuter skidor (251.7 km på 15 träningar och en tävling)
12 timmar 25 minuter cykel
3 timmar 7 min löpning
2 timmar 05 min styrketräning

Sony Ericsson Satio

Reklam:Fick ju ett paket idag.

I paketet låg en massa uppblåst plast.

Under ett par lager med plastbubblor (som jag inte lyckats spräcka...) låg ett stort kuvert.

I kuvertet låg mer luftig plast och en liten kartong.

Den såg ut så här, och i den fanns ännu en liten kartongrackare.

Som var så här grön och fin. Provade att öppna locket...

Och fann en silverfärgad Sony Ericsson Satio. Plockade ur den och lite annat som låg under.

En telefon, en laddare, handsfree, USB-kabel, ett batteri, en penna för touch-skärmen och lite informationsböcker. I telefonen satt ett minneskort på 8gb.
Nu ska jag leka lite med den, i eftermiddag, kväll och natt. Återkommer med mer om luren senare. Ska försöka skida mina monsterskidor i kväll också.

Ni vet hur det är

Idag har jag lämnat barnen på dagis, läst bloggar, vallat ett par kanonskidor, kollat Lugnets webkamera, ätit mat, härjat i tvättstugan, handlat och hämtat paket.Det gick bra att göra barnen klara för dagis idag, vi lyxade med buss till dagis och de var glada när de lämnades där.
Bloggarna jag läste var inte så många, allt för många har en blogg utan att uppdatera den tillräckligt.
Det är inte svårt att valla bra skidor, utan att ha testat dagens vallning så vet jag att den är fenomenal. Har börjat gilla det här med vallning. Kanske går det över, vad vet jag. Men just nu känns det som att ett hus med tillhörande vallabod skulle vara lämpligt. Gärna med stor gård innehållandes sluttning. Då skulle jag kunna göra spår och utföra glidtester hemma på gården. Snacka om lyx.
Lugnets webkamera kollade jag för att se om spåren blivit dragna ner till stadion igen. Igår hade man nämligen plattat till allt från vägen och ner så det var bara en enda stor dansbana på snö. Jag vill ju ha spår, och det finns alltså idag igen.
Maten var lite rester från igår, Ronya värmde och jag fick en liten portion. I tvättstugan är nu allt på torkning, klart före 14.00. Handligen gick bra och jag köpte pingisbollar också åt Emily. Paketet skall jag öppna nu när jag skrivit klart dessa ord.

Hur har er förmiddag sett ut?

2010-01-25

Sverige långt ifrån sist

VM avgörs i helgen och startordningen baseras på nationsrankingen. Nationsrankingen baseras på nationens tre bästa poängplockares poängskörd. Så här ser rankingen ut (uppdaterad 19:e januari):
1 (1) BELGIUM BEL 6,476
2 (2) CZECH REPUBLIC CZE 4,247
3 (4) NETHERLANDS NED 2,444
4 (3) FRANCE FRA 2,398
5 (5) UNITED STATES USA 1,634
6 (6) SWITZERLAND SUI 1,563
7 (7) ITALY ITA 1,525
8 (8) POLAND POL 1,025
9 (9) SLOVAKIA SVK 981
10 (10) GERMANY GER 880
11 (11) CANADA CAN 549
12 (12) SPAIN ESP 511
13 (13) DENMARK DEN 428
14 (14) LUXEMBOURG LUX 381
15 (15) JAPAN JPN 323
16 (16) GREAT BRITAIN GBR 316
17 (17) SWEDEN SWE 266
18 (18) AUSTRIA AUT 248
19 (22) HUNGARY HUN 240
20 (-) CROATIA CRO 230
21 (19) ROMANIA ROU 230
22 (20) FINLAND FIN 230
23 (21) MONGOLIA MGL 45

De länder med 230 poäng har bara poäng från sina nationella mästerskap, där totalt 230 poäng delas ut. Vem som blev finsk mästare? Sverigebekantingen Kimmo Kananen. Sveriges bästa poängplockare är (ett SM-guld ger 120 poäng, andraplats 60 och en tredjeplats ger 50 poäng):
Jens WESTERGREN SWE19790515 139
Magnus DARVELL SWE19820602 77
Emil LINDGREN SWE19850504 50

Troligtvis uppdateras rankingen igen denna vecka.

Lugnt och ledigt teknikpass på Lugnet

Här uppe, vid Dalastugan är en lämplig plats att stå om man vill hänga på folk att glidförnedra.
Var uppe på Lugnet för en kort och lättare tur med teknikbetoning. Råkade få till diagonalåkningen och också stakning med frånskjut på ett mycket bra sätt. Så jag kunde inte hålla mig från att öva på teknikerna i korta sträckor med fullfart. Jag kom liksom in i en ny dimension rent tekniskt. Det var ganska härligt, trots att kroppen var bra slut. Sovit dåligt, ätit för klen frukost, pluggat hårt och haft lite mentalt energiläckage, inte ätit lunch och sedan börjat skida vid två på eftermiddagen. Så på slutet mer eller mindre gick jag runt ett varv. En man som åkte sådan där skate, ni vet, passerade mig i ett motlut. Men ni kan ge er på att jag gled snabbare än honom också. Skateskidor ska väl ha bra glid? Jorå så att.

Träningsfakta:
Distans: ca: 7.5 km
Tid: 40.56
Snitt/maxpuls: 153/181
Höjdmeter: 175
Väderförhållanden: -6 halvklart

Totalt sedan 100 dagar kvar (27:e november)
19 timmar 15 minuter skidor (239.9 km på 14 träningar och en tävling)
12 timmar 25 minuter cykel
3 timmar 7 min löpning
2 timmar 05 min styrketräning

Baksidan med längdskidåkning

Skidåkare överlag är inte kända som några modeorakel, och man förknippar knappast ordet skidåkare med ordet stil. Så för skidåkare känns det säkert helt naturligt att åka runt med en midjeväska. Man får ju med sig dricka och den är ju så himla praktisk. Men har skidåkare någonsin tänkt på hur extremt ful den är? Nu kommer jag säkert skaffa mig en sådan där sak själv också, så jag ska inte kasta för många stenar i glashuset. Men kom igen, midjeväska?
Ett par exempel (bilderna är stulna från http://www.adamsteen.se/ och censurerade för att skydda individernas identitet):



Ser ni på kroppshållningen hur mannen på sista bilden stolt poserar, med sin midjeväska. Glömde han bort att han hade den där, eller är han bara sååå stolt över sin snygga accessoar? Skidåkarna kallar det gärna vätskebälte, men alla ser ju att det där är en helt vanlig midjeväska med dricka i. Att döpa om midjeväskan gör den inte snyggare! Inom cykel anses camelbak vara något som man bör skämmas lite för. Visst, också den är praktisk. Men så ful att tävlingscyklister inte gärna förknippas med den. Detta eftersom tävlingscyklister gärna förknippas med stil. Camelbak skulle faktiskt, i mina ögon, vara ett lyft i skidvärlden. Allt är nog ett lyft i jämförelse med midjeväskan, nu när jag tänker efter.
Midjeväskor känns bara fel...

Äntligen måndag!

Sitter här med fruktolorna som Ronya köpte åt mig igår kväll. De försvinner i ett rasande tempo. Tänk om jag kunde vara lika snabb på att åka skidor som att äta godis. Eller ens lika snabb på att cykla.
Hoppas lite på paket idag, men eftersom jag inte ens vet om det skickats, så känns det lite osäkert om det blir idag det kommer fram. Som tidigast kan det ha skickats i torsdags, och om det skickades då så borde jag ju få det idag.
Det plingar titt som tätt i inkorgen. Måndag. De flesta handlar faktiskt om CX. Mejldebatter kan vara ganska kränkande för en stackars inkorg när många åsikter skall yttras i en fråga. Det viktigaste är kanske att det rör på sig i cykelsverige och att CX är en kär fråga hos många.
Nu skall jag dyka ner i studierna igen och sedan klämma in en skidtur innan barnen skall hämtas från dagis klockan 15.00.


Sista varvet igår, 2.20 in blir det duell Stybar/Albert.

2010-01-24

När Henrik Öijer äntligen tar körkort

Dagens CX

Lite taskig stream, men jag fick i alla fall se det mesta. Bäst var kampen på slutet där både Albert och Stybar ville vara först in ett par kurvor efter varandra och åkte axel mot axel i kampen.
Albert drog längsta strået idag men i totala världscupen kunde ändå Stybar vinna med ynka fyra poängs marginal. Nu är det bara att ladda kanonerna inför VM nästa helg. Darvell visade prov på lite bättre form idag, lovar gott inför VM.
1. Niels Albert
2. Zdenek Stybar
3. Kevin Pauwels
4. Klaas Vantornout
5. SvenNys
6. Erwin Vervecken
7. Gerben De Knegt
8. JonathanPage
9. Bart Aernouts
10. Radomir Simunek
...
35 Magnus Darvell
...
43 Joachim Parbo (Danske mästaren)

I U23 klassen gjorde Mattias Nilsson ett bra lopp, om jag ska utgå från resultatlistan.
1 Kacper Szczepaniak (Poland) 0:48:36
2 Tom Meeusen (Belgium) 0:00:09
3 Arnaud Jouffroy (France) 0:00:11
4 Kenneth Van Compernolle (Belgium) 0:00:13
5 Marek Konwa (Poland) 0:00:20
...
27 Mattias Nilsson (Sweden) 0:03:09

Skidåkning på Lugnet

Kanske ingen "bra" bild rent tekniskt, men jag lyckas få in mig själv, skidspåren som visar vad jag gjort, hopptornet som visar var jag varit och ett par varumärken i en produktplacering. Allt detta i en och samma bild.
Inte direkt den bästa dagsformen efter en ganska god form natten som var. Men vill man bli fin får man lida pin. Och jag vill ju få tekniken att sätta sig i ryggmärgen, och då gäller det att åka ofta. Hade bestämt mig för att åka lite lugnt, men sådant är ju bortkastad tid. Så det blev lite naturliga intervaller eller vad man skall kalla det. Tycker att även diagonalåkningen börjar bli okej nu. Ska bara lära mig att valla också, sen ska jag attackera backarna på Lugnet. Hängde på en av de åkare som var duktigare än mig ett varv idag. Mest för att studera tekniken och försöka sträcka ut lite själv också.
Glidet var helt okej, drog på mig en lättare förkylning i varje utförslöpa.

Träningsfakta:
Distans: ca: 9.8 km
Tid: 45.25
Snitt/maxpuls: 160/183
Höjdmeter: 235
Väderförhållanden: -5 uppehåll

Totalt sedan 100 dagar kvar (27:e november)
18 timmar 34 minuter skidor (232.4 km på 13 träningar och en tävling)
12 timmar 25 minuter cykel
3 timmar 7 min löpning
2 timmar 05 min styrketräning

Live stream Wereldbeker veldrijden / cyclocross world cup / världscupen Hoogerheide


Sista deltävlingen i världscupen idag, och också sista chansen att slipa formen inför VM nästa helg. Magnus Darvell och Mattias Nilsson kommer till start i elit och U23-klassen. Om Sportspegeln får för sig sända några sekunder också från denna världscupdeltävling, så håller vi tummarna för att de råkar nämna det svenska deltagandet i alla fall denna gång. Fungerar det inte att klicka i rutan ovan klockan 15.00, så kan ni prova någon av nedanstående länkar:
http://bvls-feed.blogspot.com/2009/11/ch-5.html
http://bvls-feed.blogspot.com/2009/11/ch-6.html
Totalställningen inför denna sista deltävling:
1 2 CZE19851211 STYBAR Zdenek TELENET - FIDEA 565
2 1 BEL19860205 ALBERT Niels BKCP - POWERPLUS 551
3 3 BEL19760617 NYS Sven LANDBOUWKREDIET 480
...
86 83 SWE19790515 WESTERGREN Jens --- 10
...
89 SWE19820602 DARVELL Magnus --- 8

2010-01-23

Tack Mollo


Två småbränder under inledande timmen bara. Jag fick äran att avvärja den andra. Här har vi kört muslimsk indelning med kvinnor i ett rum och männen i ett annat. Tycker det har fungerat bra. Frågan är bara om chipsen eller dipen tar slut först.

Vi hade inte råd att gå på festen...


Så vi fick planka.

Kvinnofrågor

Och då menar jag inte frågor som för fenomenet kvinnor, utan den typ av frågor som bara kvinnor kan ställa. De osvarbara frågorna. Ronya frågade mig idag vad JAG ville göra, jag blev genast misstänksam. Frågade också om det var en kuggfråga, men fick svaret att det inte var det. Hon ville bara veta vad jag ville göra idag. Naiv som jag är så föll jag i fällan och råkade svara just vad jag ville göra idag. Inte bra.
Vad är egentligen grejen med kvinnor och deras osvarbara frågor? Eller varför ställa frågor som man inte vill ha svar på? Eller säger en sak men menar en annan. Bara kvinnor gör sådant också, ett spännande fenomen faktiskt. Som när en man frågar sin kvinna om han kan göra någon specifik sak och kvinnan svarar "Gör vad du vill". Det betyder givetvis inte att man får göra vad man vill, utan att du bör tänka om. Har ni andra exempel?
Som en del i straffet för att jag svarat på vad jag vill göra idag fick Filip och jag gå och handla. Det tyckte vi var skitkul. Vi cyklade dit, handlade goda saker som fil, messmör och mjukt tunnbröd.
Dagens fynd var dock det Filip har i handen här. Sex pingisbollar för 10 kronor, det blir inte mycket bättre än så. Dom studsar, utan att ha sönder saker i hemmet. En bra investering för föräldrar med bollintresserade småbarn.

När vi packat in matvarorna och de flesta pingisbollarna så åkte vi ner till stan för att äta Pizza med tjejerna. När vi skulle hem så träffade vi Emelie Westergren, Klara och Anders Lind ( note to Jens: !!!!! ).
Nu är vi hemma, mätta och glada. Vissa av oss gör oss i ordning inför kvällen, som bjuder på festligheter för vuxna. Barnen får stanna hemma med sin farmor och Lasse.