Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-12-01

Bilder från dagens skidpass

Idag var jag ju å åkte skidor, som ni alla vet. Det blev typ 58 minuter på 10 varv. Varvet mäter enligt ansvariga på Lugnet 1.3 km och enligt andra 1.2 km, vem som har rätt och hur långt spåret är exakt är kanske inte så noga. I snitt åkte jag alltså på strax under sex minuter per varv, närmare bestämt ett snitt på 5.48. Detta inkluderar också en del kamerapill och annat trams eftersom jag inte direkt ångade på hela tiden. Bästa varvet gick på 4.40, och då tog jag i ska ni veta. Om varvet var 1.3 km ger det en kilometerfart på 3.35 och om varvet var 1.2 km så ger det en kilometerfart på 3.53. Kamerapill var det ja.. Jag kom idag att tänka på att jag inte använt min GoPro HD Hero Helmet cam på länge. Och att jag skulle åka skidor och att det gick att kombinera skidor och kamera. Så, lite resultat från det:
Jag satte fast ett fäste med självhäftande tejp på skidan och monterade kameran där. Tänkte mig ett varv med kameran riktad framåt, ett varv med kameran riktad mot mig och ett varv med kameran på huvudet. Först med kameran inställd på att ta en bild var femte sekund, och sedan samma visa igen fast med filmfunktionen. Här kontrollerar jag så kameran börjar ta bilder.

Det verkade den ju göra. Allt bra så här långt.

Då var det väl bara att promenera ut till spåret då.

Förbi Falu CKs förråd bakom läktaren...

Nästan framme nu.

Sådär ja, då låg skidorna i spåren då. Bara att börja skida...

Å, hej vad det går!

Jag visar er inte alla bilder, det hade väl blivit lite väl många även för bildtörstande personer som er.

Det här blir faktiskt sista bilden med kameran på skidan, men vilken bild sedan! Efter detta foto ramlade kameran av för limmet på den självhäftande tejpen var nog inte så bra. Eller så är den bara dålig i kyla. Hur som helst satt kameran inte längre kvar på skidan. Så jag satte den på huvudet istället med mitt pannlampsliknande fäste.

På väg upp på vallen.

På väg ner mot stadion igen.

Fartställning. Man vill väl att det ska gå undan...

Nere på stadion var det bara att staka på.

Så där ja, det där räcker väl? Inte!? Okej, ni kan få en mobilbild också...

Det blev ett par varv film också. Men ni vet, sådant tar tid. Dessutom har jag ju inte längre något Youtube-konto.

6 kommentarer:

  1. Nya skidor? Nää! Att dom håller!

    SvaraRadera
  2. Vilka minnen. Där har jag tävlat ett antal gånger.

    //E

    SvaraRadera
  3. Skidorna måste vara äldre än dig. Inte ens en gammal gubbe som jag har så gamla skidgrejor. Ändå har jag inget från det här årtusendet

    SvaraRadera
  4. Det står på dom att dom vann femmilen i VM 1982. Så jag gissar att det är 1983 års modell. Och därmed ett år yngre än jag är.

    SvaraRadera