Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-10-11

Pulskurva och höjdprofil Hackmora Bergslopp

Så här såg det alltså ut. Pulsen jämn och fin kring 190 och banprofilen lagom tuff. 2,9 kilometer skall banan mäta och den erbjuder 220 höjdmeter att bestiga, enligt min och Adams pulsklockor. Nivåskillnaden mellan start och mål uppges till 203 meter.
Ni tänker väl också som jag? Att Falu CK borde arragera bergstempo för MTB där. Och visst, det skulle ju vara helfestligt. Problemet är bara det där sista partiet. Det är väldigt brant och man har preparerat med makadam. Inte jättemånga skulle klara att cykla hela vägen upp, även om slutet nu är lite enklare än för några år sedan. Så hur kul är ett bergstempo om man springer sista 200 meterna, skulle ni tända på det ändå? Kanske man kan lägga en åkbar sträng med fint stenmjöl genom makadam-partiet, så får tekniken vid maxpuls vara begränsningen. För det är rötter och stenar där i skogen... Bara en tanke alltså. Gemensam start skulle bli lite för trångt med MTB.

2 kommentarer:

  1. Jag röstar för bergstempo! Vore ballt! Har körts ett sådant i Nyhammar (ungefär lite norr om Ludvika) under många år, men har nog slutat nu tyvärr.

    SvaraRadera
  2. Skönt att jag inte var ensam med den tanken. Det blir du och jag då Oscar, du och jag.

    SvaraRadera