Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-10-25

Cykelpendlingen kan återuppstå

Ett problem med mitt nya jobb har ju varit att jag inte kunnat pendla med cykel till och från jobbet. För det finns ingen dusch på min nya arbetsplats. Fick dock i förra veckan nys om att det eventuellt fanns duschmöjligheter i närheten. Idag innan arbetspassets början tog jag tjuren vid hornen och gick in dit med bestämda steg. Efter en lång och slitsam förhandling där bägge parter blev stora förlorare så är det nu klart att jag kan låna deras dusch. Det gick till ungefär så här:
Jag: - Hej, jag har en lite annorlunda fråga. Det är nämligen så att jag jobbar här bredvid och har hört att ni har dusch. Jag skulle gärna cykla till och från jobbet men vi saknar dusch. Skulle jag kunna få låna er dusch?
Representant för företaget: - Ja, men vi stänger 17.00 så du måste vara klar innan dess.
Så lätt det kan vara ibland. Nu kan jag cykla till och från jobbet igen de dagar då jag inte börjar 06:00 eller 06:45, eftersom duschföretaget öppnar 07:00. Duschen är ungefär 10 sekunders promenad från jobbet också, så det känns överkomligt. Nästa problem är att jag givetvis behöver en pannlampa med över 1000 lumen som jag kan blända långtradarna med när jag pendlar.

1 kommentar:

  1. Här ska du nog kunna hitta nåt som passar:
    http://www.lupine.de/web/en/
    Själv kör jag med en Tesla. Lätt och smidig att ha på huvudet när man, som jag, fuskar i cykelträninngen med ett och annat pass i orienteringsskogen. Den går dessutom löjligt enkelt att spänna fast på styret, och batteriet sitter på toppröret. Bilarna bländar av, jag kan intyga... :-)

    SvaraRadera