Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-06-09

Tack och Lycka till

Så var rubriken på ett mejl som jag skickade ut till deltagarna i projektet CX Sverige idag. Mejlet innehöll följande:

"Hejsan,


Jag skriver detta till er för att meddela att jag hoppar av arbetet med CX Sverige och CX-Cupen.
Säsongen 2009 var min sista säsong som elitsatsande cyklist, istället skulle famijen prioriteras i större utsträckning. Att arbeta vidare med CX-Cupen var något jag ändå hade planer på och tanken var att växla upp och försöka få cupen att lyfta ytterligare. Projektgruppen CX Sverige bildades och efter lite samtal så beslutade jag att göra gemensam sak med CX Sverige, för CX-Cupen och CX-sportens utveckling. I samma veva utökades mitt engagemang i Falu CK  och jag valdes till ordförande. Familjelivet, ordförandeskapet i Falu CK kombinerat med annat har gjort att jag inte längre har tid eller möjlighet att emotionellt och praktiskt engagera mig tillräckligt i CX Sverige. Om jag gör något, så vill jag göra det ordentligt. Just nu känner jag att jag inte har möjlighet att ge allt i CX Sverige och väljer därför att hoppa av. I en projektgrupp bör engagerade och drivna personer arbeta och när jag inte kan bidra till det drivet så är det bäst för alla inblandade att jag lämnar detta projekt. Det har inte varit något lätt beslut att ta då både jag och många andra förknippar CX-Cupen med mig, och mig med CX-Cupen.
Med så engagerade medlemmar som det är i CX Sverige så är jag säker på att både cupen och sporten snabbt kommer utveklas till det bättre. Mitt engagemang för CX kommer nu bli som en av de ansvariga för Falu Cykelklubbs deltävling i cupen samt att jag kanske startar i någon tävling igen.
Efter att ha samordnat CX-Cupen i över fyra år, från starten 2006 till och med säsongen 2009 är det dags att kliva åt sidan och låta andra ta vid. De cyklister som ännu inte har fått sina prispengar skall få dom och efter det är mitt jobb avslutat. Jag kommer dock finnas tillgänglig för eventuella frågor eller funderingar.


Med  vänlig hälsning
Henrik Öijer
073 950 49 19
info@henrikoijer.com"


Det var ett väldigt svårt beslut att ta. Eftersom jag både har fått och gett så mycket i mitt arbete med CX-sporten och CX-Cupen. Att besluta mig för att lämna vidare något som jag skapat och som många förknippar mig med var inte lätt. De här åren med CX-Cupen har gett mig så otroligt mycket, men det är dags att gå vidare nu. Med tanke på att jag inte ens kan slänga gamla cykeltidningar så var det verkligen inte ett lätt beslut. Men det känns rätt, och jag vet ju att CX-Cupen kommer till en bra familj.

2 kommentarer:

  1. Tråkigt men kan ju ändå vara bra att inte satsa lite här och var utan allt på en sak. Hoppas det kommer bli en grymt bra cup ändå och att sporten utvecklas. Hoppas också du kommer köra någon tävling :)

    SvaraRadera
  2. Oj, detta hade jag missat!
    När får du din cross då? För nu lär du ju göra som Jens och vinna skiten också. Se och lär, han ska ju inte börja tävla förrän augusti (eller vad han nu sa) Så än finns det tid ;)

    SvaraRadera