Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-06-01

Älgsafari

Var ju ute på en sen kvällstur igår. Tänkte reka lite inför dagens motionstur, och tur ( ja, haha ) var väl det. För en av de stigarna jag tänkt mig var visserligen till största delen åkbar för mig, men skulle inte riktigt hålla måttet för den tänkta turen. Bilderna ni ser är från olika platser av den rutt som väntar motionärerna i kväll, en liten teaser helt enkelt. Vi har tidigare varit ute i ca: 1½ timme. Idag blir det kring två timmar.
Sånt här kan jag ju leva med. Ett liv som proffs skulle jag inte tacka nej till. Tänk så härligt att leva på att cykla.

Mysigt i faluskogen.

Lite mullig gruvmiljö ute i skogarna. Brunt och slagg, kan inte bli mycket mer falukultur än så.

En sådan där by i Dalarna.

Vacker kvällsglöd nära toppen av en lång backe.

Efter en lång backe väntar givetvis lite skön utförsåkning och ja, Faluns skog är rik på sten.

Vi har ju också släta och snabba stigar lite här och var. Som tur är.

Så plötsligt såg jag den, älgen. Tack vare många års erfarenhet som cyklande fotograf samt en bra och snabb mobilkamera kunde jag föreviga den innan den sprang till skogs. Ni vet ju hur det är, man kan inte påstå att man nästan krockat med kungen och drottningen eller säga att man sett en älg, om man inte har en bild att bevisa det med.

6 kommentarer:

  1. Jag krockade nästan med en cyklandes Ebba Von Sydow igår. Det var väl egentligen aldrig nära ögat överhuvudtaget, men hon fick allt anpassa farten lite eftersom jag kom från höger!

    SvaraRadera
  2. men jag har inte lika överjordiskt snabba fotoreflexer som dig/var för stadsbomässigt stum av förundran för att hinna dra och skjuta/brister i den mångåriga erfarenheten som cyklande fotograf/har sämre kameraspons för sånt...

    SvaraRadera
  3. fina bilder :) slagg och barrskog <3

    SvaraRadera
  4. dina naturbilder gör mkt bra skrivbordbakgrunder med =)

    SvaraRadera
  5. Har du någon gång stött på björn när du är ute i skogarna i dalarna? det finns väl gott om björn där. Jag har själv hojat i ångermanlänska skogar en del och där finns det gott om björn. Jag har aldrig sett någon men jag får lätt björnfrossa. Det är främst på skogsbilvägarna med toktät vegetation på sidorna som gör mig fundersam. Det måste vara lätt hänt att man överaskar en hona med ungar...

    MVH
    Olof Lindskog

    SvaraRadera
  6. En gång har jag sett björn på en cykeltur. Magnus Darvell och jag hade varit ute i skogen och bland annat sett älg när vi var på väg hem längs en riksväg. Då gick en björn över vägen ett par hundra meter framför oss. Närmre björn än så har jag inte (mig veterligen..) varit.

    SvaraRadera