Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-04-04

Bilder och pulsfil från dagens grispass

Pulsklockan hade inte alltid kontakt med bandet, därav det konstiga utseendet på ett antal ställen.

Hann inte mer än sätta mig på cykeln innan jag ångrade mig lite angående rutten. Smaskade på med 35 minuter skogsväg tidigt på passet, där solens strålar nådde vägbanan svettades vägen ganska kraftigt och jag blev belgiskt skitig.

Den trasiga framskärmsförlängaren hjälpte smutsen att nå min fot, mitt ben och min cykel.

Efter ungefär en timme nådde jag slutklämmen på Baggbo-backen.

När man väl kommit upp kan man njuta av utsikten, om man orkar.

På väg från Sörskog mot Övre Gärdsjö. Snabba kilometrar på den här delen av passet. Här någonstans bestämde jag mig också för att förlänga passet. Om jag skulle hinna till Söderås ( när ni kommer från Falun och åker mot Rättvik och plötsligt ser Siljan nedanför en lång backe, då är ni i Söderås). 

Det här kanske ni MTB-cyklister känner igen. En populär langningssträcka ganska tidigt i Mörksuggejakten.

På väg från Gärdsjö-byarna mot Rättvik, mer skog. Inte så Belgien.

Kanske den vidrigaste backen i tävlingssammanhang. Mörksuggejaktens startbacke. Härifrån är det bara en enda lång plåga till bergspriset, sedan fortsätter plågan med syramättade ben.

Kortet taget ungefär 62 km in i passet. Om jag skulle nå Söderås på 2½ timme så skulle jag förlänga passet, hade jag bestämt mig för. Nådde toppen efter 2.31, men det var nära nog. Rutten ändrades från Rättvik-Falun till Rättvik-Söderås-Norr Lindberg-Leksand-Insjön-Rexbo-Smedsbo-Falun. Kastade mig utför i Söderås på grusiga och blöta småvägar.

Körde lite skogsvägar igen och kom till en härligt blöt belgarbacke upp mot Norr Lindberg. 65 km in i passet.

Dags för lite mer utförsåkning, denna gång ska jag ner mot Leksand.

Platten mellan Helgnäs och Helgbo, på väg till backen upp till Rexbo. Inga foton från Leksand eller Insjön som är ett enda ångt parti med platt kött-åkning. Där var jag för upptagen med att kötta, så mobilkameran kom aldrig fram. Kolla gärna banprofilen i början av inlägget, här är jag ungefär 93 km in i passet.

Äntligen uppe i Rexbo, ungefär 100 km in i passet. 

122 km in i passet så skymtar passets sista backe. Uppe på toppen är jag ofta mentalt hemma, men med ungefär 6.5 km till dörren.
Totalt blev det 1085 höjdmeter idag och ett snitt på 25.4 km/h. Mycket nöjd med dagens pass som var hårt och fostrande. Jag tog i ganska mycket nästan hela tiden, sista 45 minuterna var benen inte så stöddiga längre. Riktigt skönt. Mer långslakt åt folket! Kom hem och benen darrade när jag klev av cykeln.

3 kommentarer:

  1. Kristin Svenson5 april 2010 kl. 10:36

    Så. Vackert.

    SvaraRadera
  2. tog ut fin racern förrgår eftersom att det mesta gruset är borta och ingen snö/is finns kvar och solen sken och det var 12 grader varmt nu är det vår i göteborg. vad är det för program som du registerat din träning för att få sådana fina kurvor att analysera.

    SvaraRadera
  3. Programmet är det som följde med min Polarklocka. Inga konstigheter.

    SvaraRadera