Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-04-24

80% av maxpuls i fem timmar, åtta minuter och femtio sekunder

Ganska jämn och hög puls idag, en liten svacka pågick mellan 95 och 105 km, men en liten påse bilar och en halvliter Cola fick fart på kroppen igen och passets högsta puls nåddes i sista backen. Spurtade ensam på Tallenspurten, och vann!
Turen idag blev Grusväg till Bjursås-Norr Lindberg-Leksand-Djura-Gagnef-Djurås-Bäsna-Borlänge-Smedsbo-hem. Det var också årets första tur utan dubbdäck, vilket var skönt för öronen. Jag tog en hel del bilder idag och har valt ut ungefär 25 som jag vill visa er, alla kommer dock inte i detta inlägg då det skulle bli lite för mycket av det goda då.

Grusväg mellan Falun och Bjursås, här gick Långlopps-SM i höstas.

Ca: 45 minuter in i passet var jag fortfarande tjock och glad.

Här ska målgången på GP-loppet vara i mitt etapplopp. På ett mysigt litet krön.

Bortsett från några rödvita byar så består Dalarna mest av skog, skog och skog.

Fint väder hela dagen, och mera skog. Det var nästan så att jag inte hade behövt ullstrumpor och skoöverdrag idag. Det var ändå 9-13 grader under hela passet. Men jag frös i alla fall inte om fötterna.

Där nere vid pölen (Siljan), till vänster i bild, ligger det samhället med sveriges mest allsvenska hockeylag. På banprofilen i början av inlägget hittar ni Leksand ungefär 57 km in i passet.

Kepsen var på. Det var däremot lite kallt idag. Frös en del om öronen under de första två timmarna med motvind. Sedan blev det lite bättre. Hade med mig en buff, men orka byta.

Efter Leksand blev det platt.


Jodå så att. I bild ser ni platsen där Leksands Knäckebröd tillverkas.

Dom här vägarna, med lite medvind i ryggen, var inte helt fel kan jag lova.

En bro över Österdalälven, med räcke i Falu CK:s färger.

En annan bro, samma älv. Denna är en flytande bro som finns i Gagnef, för er som vill turista flytande broar.

Inga konstigheter, bara skog.

Lika härligt att se varje gång, Falun i all sin prakt. Hopptornen gömmer sig lite bakom de två tallarna lite till vänster i bild.

Myste hem längs Faluån, trött och glad.

Har ju några fler bilder också. Ska bjuda på någon enstaka till bild i ett senare inlägg och tala lite cykelminnen med er. Sånt gillar ni ju att läsa om. Det blir lite Landström, lite Team Mälarenergi, Lite Team Bianchi och mycket Darvell.

1 kommentar:

  1. Det verkar ha varit en skön o en rejäl tur, kan du inte lägga ut den på en karta?

    SvaraRadera