Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-03-06

Vallning och packning inför Vasaloppet

Vad jag kommer åka med för glidvalla under Vasaloppet? Ingen aning. Om man, som jag, är osäker på det här med vallning och tror att 75% av alla skidintresserade kan valla bättre så är det lika bra att låta någon annan göra jobbet. Varför stå och oroa sig och inte veta vad man ska göra när andra kan få ha den pressen på sig. Nu har ju jag fuskat lite och får mina skidor proffsvallade av Mr Maplus. Så jag känner mig väldigt trygg på den biten.
När det gäller packning har jag ju lite rutin från cykelkarriären. Men lite annat ska ju med nu. Som skidor och stavar... Höll på att glömma pulsklockan ett tag. Det hade ju varit en katastrof då jag lovat pulsfil i bloggen efter loppet. En annan viktig sak jag tar med mig är tejp till mina tår. Har fått skavsår några gånger i vinter faktiskt och med tejpen hoppas jag slippa det problemet. Dator, mobil, kamera, kort och nycklar. Då har man det mesta. En påse med 400 gram gelehjärtan ligger också nerpackat. Energigel, ett par flaskor och lite sportdryckspulver. Olika mössor och handskar beroende på väder, handduk och annat strunt är också med. Börjar kännas bra nu. Säkerhetsnålar för att fästa min tidsplan på ena ärmen har jag också med. En fundering är dock hur jag ska få med mig gel under loppet utan att ha fickor. Tejpa på stavar eller liknande går bort då fryst gel inte är så lätt att få i sig. Det där löser sig.
Familjen har nyss åkt till Stockholm på en impulsresa, så nu är det bara jag och min oro kvar i 23 minuter till mor med sambo kommer för avfärd mot fjällen.

2 kommentarer:

  1. Jag är ju definitivt varken idrottskvinna eller skidåkare och därför tänkte jag precis som du, låt någon annan valla skidorna. Men tyvärr sa SMHI en sak och det riktiga vädret en annan. Så fästvallan blev för klen. Därför var jag sååå tacksam för hjälpen jag fick av den supersnälla dalmasen som råkade förbi precis i startbacken. Ta med dig valla ifall att. Ett annat hett tips är att ha cykeljacka under en tunnare jacka, då kan du ju stoppa allehanda godsaker i ryggfickorna. Jag stoppade bara ned telefonen, och den använde jag inte en enda gång :)
    Lycka till i morgon. Micke och jag ska se om vi kan spana dig bland alla andra åkare.

    SvaraRadera
  2. På Kunskapskanalen sänder man från täten hela loppet. Så där hittar ni väl mig. ;)
    Jag har faktiskt med mig en cykeltröja som jag kanske har under skidtröjan för att få med mig allt godis.

    SvaraRadera