Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-03-11

Szczepaniak

I väntan på B-provet är de bägge bröderna Szczepaniak oskyldiga, men chansen är ju minimal att de inte åker fast för EPO. De två mycket lovande cyclocrossåkarna vann lite överraskande U23-VM i stor stil. Etta och tvåa i årets viktigaste lopp och nu har de alltså åkt fast i ett test. Pawel vann U23-VM och Kacper hade, 19 år ung, nyligen påbörjat sin proffskarriär i Fidea. Det rör sig alltså inte om några föredettingar som tar en sista chans till framgång här, utan två mycket lovande unga cyklister. Mycket tragiskt.
Frågan jag ställer mig är vilken idiot det är som försett dem med de otillåtna preparatet. Det är riktigt vidrigt detta. Först tänkte jag att det var ett tragiskt slut på ett par lovande karriärer, sedan insåg jag att yngsta brodern ju faktiskt bara är 21 eller kanske 22 när avstängningen är över och har då en lång andrachans till en fin cykelkarriär. Usch och tvi för fusket!

1 kommentar:

  1. Tyvärr var väl detta första tanken som slog en när dom klev upp på pallen, 2 för mig helt okända polacker på pallen på VM. / Thomas

    SvaraRadera