Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-03-26

Klubblokalen

Nu är jag på plats i klubblokalen. Har fortfarande någon konstig känning i halsen, som jag inte vet vad det är. Det gör inte ont. Irriterar lite bara och känns tjockt. Så jag ska inte träna. Istället ska jag "arbeta". Först med Falu CK-saker och sedan ska jag försöka göra enormt mycket skolarbete på ungefär tre timmar. Förhoppningsvis hinner jag klart. Annars får jag försöka bli klar i kväll när barnen somnat. Så vill någon köra lite testcykel, se hur våra lokaler ser ut eller bara säga hej så sitter jag här till klockan två ungefär.
Att jag inte sitter hemma beror inte på någon slags tvångstanke om att jag måste hålla klubblokalen öppen för alla, utan det är skönt att komma hemifrån när man vill jobba effektivt med något. Hemmet bör ju vara en trygg plats för lugn och ro. Och inte kopplat till arbete, stress och krav.

I kväll spelas den femte, och avgörande, kvartsfinalen mellan AIK och IBF Falun i innebandyns superliga. Matchen TV-sänds på TV4 Sport och jag kommer givetvis att titta. AIK har vunnit sina hemmamatcher på ett enkelt sätt tidigare, men då har man också spelat på sitt parkettgolv. I och med TV-sändningen så lägger man ut ett plastgolv och det tror IBF-spelarna och ledningen ska göra enorm skillnad.
Förre IBF Falun-spelaren Alexander Egebrandt, som nu spelar i AIK, är avstängd i väntan på utredningen kring hans "attack" mot en åskådare i senaste matchen.
Om man läser tidningarna så har åskådaren sagt "Bra match Egebrandt" när Egebrandt lämnade planen och Egebrandt ska då ha blivit så irriterad att han svingat sin klubba mot åskådaren som blev träffad på axeln. Åskådaren har visat upp sin blåslagna överarm i tidningen, erkännt att han provocerat Egebrandt och dessutom sagt att han tidigare spelat mot Egebrandt och då hade åskådarens korsband gått av i en närkamp mot just Egebrandt. 
Läser mellan raderna så är det alltså en aning bitter åskådare som tar sin chans att håna Egebrandt efter sitt nederlag. Egebrandt har uppträtt lite osportsligt under de matcher jag sett. Så att IBF-spelare och publik blivit lite irriterade har jag förståelse för. Att jag hört från folk som var på plats att det inte direkt var "Bra match" som åskådaren sa, spelar egentligen ingen roll. Man slår inte åskådare med klubban. Eller ens motspelare. Egebrandt kommer nog, med all rätt, att bli avstängd.
Egebrandt tar nog denna väntande avstäning. Hans jobb är ju att spela innebandy och han har misskött sig. Då får man ta ett straff. Åskådaren... Tja, pinsamt gjort bara. Han får Egebrandt avstängd, men vad har han personligen tjänat på det? Känner han sig som en bättre människa nu?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar