Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-03-17

Besökt YA Arena

Så har då äntligen också jag varit och sett Velodromen. Allt kändes dock igen då jag givetvis sett massvis med bilder och filmer från Arenan sedan tidigare. Var dock inte där för att cykla, utan i egenskap av Falu Cykelklubbs representant för ett möte med Björn Stenberg, mannen bakom denna fantastiska arena. Det jobbades för fullt där inne, man byggde bro över banan så man skulle kunna ta sig in utan att sänka en sektion som är sänkbar mitt på ena långsidan. Björn installerade också högtalare till deras larmsystem. Mötet blev ett stående möte där jag tittade på Björn som installerade larmhögtalare, drog kabel, ändrade i ritningar, visade mig arenan med boulehall och bardisk samt instruerade och samordnade olika hantverkare i deras arbete. Jag ska ta mig dit någon annan gång för att prova på det här med bana. Jag är ju egentligen en uttalad utomhuscyklist med naturen som stort intresse. Men jag måste i alla fall prova på bancykling innan jag dör.
Det är verkligen en stor tjänst som Björn gjort för svensk cykel i och med denna arena. Tillsammans med cykelgymnasiet för alla discipliner som skall starta i höst är det väl ganska klart vilken som är Sveriges cykelhuvudstad?
Jag tänkte faktiskt för några dagar sedan att en BMX-bana vore något för Falun. Perfekt för ungdomar och nybörjare att kunna cykla på avgränsat område och BMX är verkligen bra skolning för att bli duktig cyklist även i andra grenar senare i livet, om man nu inte fortsätter med BMX. En BMX-bana är ju inte heller så stort projekt som en Velodrom. Allt man behöver är en bit mark, några maskiner (eller väldigt många som gillar att gräva väldigt mycket) och ett gäng arbetstimmar. Perfekt för rekrytering, ungdomsträningar och lek. Så jag sökte på lite BMX-fraser på Google och fann då att man via YAs friskola ska bygga en BMX-bana i Falun våren 2011. Kalas!
Härligt när någon tänker samma sak som mig, och dessutom genomför det. Det kommer nog bli ett populärt tillhåll för många unga cykelintresserade.

Falun kommer alltså 2011 ha en velodrom, en BMX-bana, byggda freeridebanor och fantastiska möjligheter för mountainbike och landsvägscykling.

1 kommentar:

  1. Oj, jag visste inte att det var officiellt med BMX-banan än, då de inte hade någon plats att vara på senast jag hörde planerna. Men det är ju inte så svårt att få plats för en BMX-bana någonstans i Faluskogen.
    Det ser ljust ut för Sveriges Cykelhuvudstad

    SvaraRadera