Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-03-02

883 Helt Unika Besökare

Igår var det 883 helt unika besökare här på bloggen och detta gav mig ett problem idag. Hur firar vi detta? Först tänkte jag mig en 883 kcal stor frukost, men det hann jag inte riktigt med i morgonstressen. Nästa tanke var 883 armhävningar (push-ups) utspridda under dagen, men när jag räknade lite på det så insåg jag att det skulle ge mig träningsvärk till midsommar. Och det passar ju inte så bra med mina Vasaloppsambitioner på söndag. Så jag vet inte riktigt, hur firar vi detta?
En annan sak som hände igår var att jag inte tränade. Trots tre vilodagar där två var på grund av sjukdom, så tog jag mig en till. Anledningen till detta var att jag inte hade tid att träna på förmiddagen och var alldeles för trött på kvällen. Eftersom jag hade haft en halskänning i söndags kväll också så var det inte så svårt att besluta om en extra vilodag. Förkylning har jag inte tid med nu. Men idag ska jag ut, snart. Planen för denna sista veckan inför Vasaloppet var följande:
7:e mars Vasaloppet
6:e mars väckningspass 1 timme. Överlag lugnt tempo men med några fartökningar (intervaller på 1-4 minuter runt 90% av maxpuls)
5:e mars vila
4:e mars distansfart (snittpuls på 70-80% av max) 3 timmar. undviker att köra halvhårt men gärna med korta inslag av snabbhetsträning (ca: 30s maxning)
3:e mars träningstävling (mot mig själv?) 2*30 min
2:a mars stakintervaller i motlut
1:a mars vila
Planen var alltså stakintervaller idag. Jag kommer nog tugga på lite extra med stakningen utan att ta ut mig. Måste ju ändå försöka mig på en mjukstart känner jag.

4 kommentarer:

  1. 883 ord om varför man e knäpp nog att köra vasaloppet.. Nu har du ett nytt blogginlägg framför dig..

    SvaraRadera
  2. Det är många besökare det, över 600 mer än mitt rekord. Jag håller med Christian om firandet

    SvaraRadera
  3. Är förvånad över ditt såpass hårda schema tävlingsveckan. Hur har du resonerat? Är det ditt vanliga "cykelupplägg" eller har du tänkt på något annat sätt inför Vasan? Tänker då särskilt på passet den 4:e. /Nyfiken

    SvaraRadera
  4. Att vila mycket inför tävlingar är inget som passat mig. Det är i princip mitt cykelupplägg som jag gjort om till Vasaupplägg. Passet den fjärde har jag för att köra mig trött och få kroppen att suga i sig ny energi och kunna vila ordentligt efteråt. Körs helst på förmiddagen. 30 sekundersintervallerna är för att jag inte ska bli allt för seg av distansen och för att verkligen sätta igång kroppen.
    En vilodag och en lätt dag efter det kommer vara fullt tillräckligt för mig att återhämta mig på. Kanske känner jag mig fortfarande lite seg på lördagen men på söndag morgon är det pangpang i kroppen.

    SvaraRadera