Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-02-14

Livskvalité på en vinterhoj

Mycket bättre förhållanden än idag blir det inte för vintercykling; -2, mycket snö i naturen, en strålande sol som dessutom nu har börjat värma lite igen och pigga ben. Vi går mot vår. Ronya skickade iväg mig på en tretimmarsrunda idag och jag beslutade mig för Enviken-Svärdsjö-Toftbyn-Sundborn-Skuggarvet. Hade lite dålig koll på hur lång tid rundan tar på vintern, men det gick ju ganska bra med facit i hand. Gick lite långsamt inledningsvis då jag skrev ett ganska långt blogginlägg i de inledande motluten och tvingades stanna för en frambromsjustering och pisspaus. Men efter det rullade det på ganska bra och första timmen hade jag en snitthastighet av 25.5 km/h. Utnyttjade det faktum att jag är motionär och åt en energibar redan efter 1.45 och hällde i mig all sportdryck (0,5 l.) jag hade med mig under passet också.
Mellan Enviksbyn och Linghed plockade jag fram Sation och brände av ett par foton:

Från 1 timme till 1½ timme hade jag ett snitt på 26.4 och när två timmar passerades var totala snittet på 25.8 km/h. Men då närmade jag mig Sundborn och hade jag de fruktade Skuggarvsbackarna framför mig. Gjorde ett försök att videoblogga i sista backen, men blev inte nöjd med resultatet så ni slipper se det. Hade en liten svacka på 15-30 min under passet men i övrigt var det en ganska bra kropp som fick njuta av vintercykling när den är som bäst.

Träningsfakta:
Tid: 2.51
Distans: 68,9 km
Snitthastighet: 24.2 km/h
Höjdmeter: 555
Väderförhållanden: - 2 och strålande sol

Totalt sedan 100 dagar kvar (27:e november)
30 timmar 52 minuter skidor (383.5 km på 22 träningar och en tävling)
17 timmar 28 minuter cykel
4 timmar 26 min löpning
2 timmar 05 min styrketräning

3 kommentarer:

  1. Härligt, har stuga i Hillerboda så brukar träna runt Linghed Enviken Tänger när man vill ha lite plattåkning med mtb:n
    CE

    SvaraRadera