Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-02-26

Jag ger er svaren, ni ställer frågorna

Alla stora cykelbloggar (Din egen, Cykelmuppar osv.) handlar ju om annat nuförtiden, som löpning och skidor. Vilken tror du är nästa modesport för cykelbloggar att skriva om?Tro det eller ej, men jag tror cykling kan komma tillbaka nu under våren 2010. Mode går ju i cykler som vi alla vet. Ska jag vara riktigt vågad så säger jag annars multisport.

Nästa års modesport kommer vara velodrom. I alla fall i Falun.
Velodrom känns lite 2009, jag tror konstcykling (sök: "kunstrad" på youtube.com) kommer slå stort under hösten 2010.

Hur stor har du?
Det har varierat lite genom åren. Men mellan 18 och 20 tum.

Det pratas lite velodrom på sidan? Kommer du köra? Hur går snacket bland cyklisterna, kommer det bli några stora satsningar på det? Hur laddar du sista veckan inför vasaloppet(träning & mat)
Jag har skrivit någon gång förut om Velodromen. Men velodrom är inte riktigt min grej, jag kommer dock försöka testa det någon gång för att ha gjort det. Men jag gillar frisk luft när jag cyklar. Det jag gillar mest med bancykling är poänglopp, för att det liknar vanliga landsvägstävlingar... Bland tävlingscyklisterna har jag bara hört Johan Lindgren säga att han ska satsa. Men så har jag inte frågat speciellt många heller.

Vad önskar du dig i födelsedagspresent?
En cykel.

En rent teknisk fråga: Du verkar ha rätt bra koll på CX och kanske vet hur lite däcktryck man kan köra med i ett par crossdäck med kanttråd (läs Schwalbe RR 35 mm). På tuber går man ju ner mot 1 bar men var går gränsen för kanttrådsdäck?
Man kan köra lågt däckstryck också i kanttråd, men med stor risk för punktering givetvis. Eftersom man bara har kanttrådsdäck vid träning kan man gott ha i tillräckligt med luft i slangarna. Jag skulle nog inte gå speciellt långt under 3 bar.

1 kommentar: