Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-04-30

Det här med populära inlägg

Det här med lagtempo var tydligen ett väldigt populärt inlägg. Det är kul. Att jag inte bara skriver skit för mig själv, utan att också andra kan uppskatta bloggen. Fakiskt så har det inlägget gott upp topp 3 bland de mest lästa inläggen som jag skrivit i denna blogg.
Det här med distans är näst populärast och
Det här med distans del 2 leder faktiskt ganska stort.

Tror jag ska ha "Det här med.." i alla rubriker. Det verkar ju vara de inläggen som blir populärast.

Det har inte blivit mycket skrivet denna dag från min sida. Det har legat på lite. Så att säga. Min mamma, hennes sambo och hans mamma var hit och åt mat och snaskade jordgubbar. Innan dess var vi ute med barnen. Härlig dag. Jag är trött som ett litet svin.
Appropå svin.. Frugan var lite halvlustig i morse. Jag läste nämligen i tidningen för henne om att alla svin i Egypten skulle avlivas på grund av svininfluensan. Då sa hon att det kommer nog ta lång tid, för hon hade hört att det fanns många sviniga män där nere.

Ni såg väl vad jag hade för ny sponsor? High5 advanced sport nutrition. Det kommer bli grymt bra och ger förhoppningsvis det där lilla extra mot slutet av långloppen.

Såg att en frågestund efterfrågades.. Det får dock vänta lite. Jag skulle istället vilja fråga er något. Och det är om ni har något smaskigt cykelskvaller att bjuda på. Om ni inte törs skriva det som en kommentar så går det att mejla mig. Jag håller det hemligt om ni så vill. Men jag vill ha skvaller. Gärna smaskigt.

Årets första


Ja, jag skäms.

Ändrade planer och ny sponsor

Ingen distans idag. Kanske imorgon. Ronya har åkt till stan med Filip. Ebbah har nyss somnat. Igår fick jag klart med två nya sponsorer. Eller en sponsor och två olika produkter kanske är bättre att säga.
Ni vill väl veta vilka det är gissar jag?
Klicka här för att se produkter från det ena varumärket.

Sysselsättning

Det börjar bli dags nu, att hitta en sysselsättning. Det finns inte direkt många sökbara jobb här i byn. Tyvärr. Faktiskt så hade jag tänkt studera lite på distans. Det hade varit roligt. I ett ämne som jag är intresserad av och vill veta mer om dessutom. Efter en första dejt med vägledningscentrum lät allt väldigt bra. Men i veckan fick jag så veta att kommunen inte har några pengar, så ingen får börja läsa kurser nu. I höst kanske. Det var ju lite trist. Så nu lär jag hitta något annat att sysselsätta mig med.
Ni som läser här, ni kanske har något sysselsättningsförslag? Skicka ett mejl och tipsa mig isf. henrik@cyclocross.se

Ska träna idag också, solen lyser ju. Helst distans, för benen är nog lite smågriniga nu. Ronya blir nog bara glad att få slippa mig några timmar. Idag tar jag med mig lagningslappar ut på turen... Njuta lite i solskenet, känna den harmoni i åkningen som jag hade i förrgår. Det vore något det.

Jag har förresten helt nya cantileverbromsar av froglegs-modell som ni kan få köpa också. Är det någon som behöver ett set svarta alubromsar? 151 gram för allt utom bromsskor och wire. Även här gäller först till kvarn. Dugastdäck har jag bara något enstaka kvar nu, kul att det finns de som gillar kvalité.

2009-04-29

Kolmårdsbiken

Från och med gårdagens träning har jag börjat se fram emot tävlandet. Innan igår har jag mest cyklat runt i ett mörker. Ni har väl inte glömt att anmäla er till Kolmårdsbiken? Bra, då ses vi där.
Var in på deras hemsida idag och läste PM. De asen har lagt ett spurtpris redan efter 11 km. I fjol hade det passat mig grymt bra. Men som formen varit nu, egentligen sedan bilkrocken, så önskar jag ett lugnt och behagligt tempo från start. Så blir det inte med ett spurtpris efter 11 km. Jag kan nästan sätta en peng på att Jesper Dahlström tar spurtpriset, vågar någon tippa något annat? Topp tre i mål får prispengar, såg att det ramlat in en hel del namn i listan över anmälda. Realistiskt borde jag kunna slåss om en topp fem. Men att hamna "in the money" är ju alltid lite extra skoj.

7:e maj är det faktiskt Dalaserie i Falun, gör nog en smygpremiär där för att se hur nummerlappen sitter.

TT idag

Vi var fyra tappra; Martin Eriksson, Lars Bleckur, Jens Westergren och jag. Det blev ett uppvärmningsvarv innan, där kändes benen rätt stela men pulsen var lite lägre än den brukar vara när vi "värmer upp". Nåja, bla bla bla.
Starten gick och jag var lite för snäll och nästan väntade på Jens så jag kunde ta hans rulle. Ville gå ut försiktigt idag. Martin gör som man ska och försöker hänga på tätmannen Bleckur, efter ett tag har syran samlats och Martin tvingas släppa. Jens släpper en liten lucka till mig och jag tar mig förbi Martin. När man kommit upp för backarna på varvet så är det plattåkning på stenar och rötter. Jens ansluter till mig och vi börjar utförskörningen. Jag hör ett pysljud redan i första branten. Men luftern försvinner inte utan jag kan åka ett litet tag till. Gungar bakdelen av hojen för jag var rätt säker på att det där var punktering. Mellan stenkistorna börjar luften ramla ur däcket.
Det fina är att jag alltid brukar ha slang med mig. Men igår punkterade jag ju. Och tog då en ny slang. Trodde att jag hade en slang uppe på vinden men när jag kollade där innan jag stack ut så fanns ingen slang. Så jag var slanglös på punkaberget. Bleckur går ut på sitt andra varv och Jens försöker hänga på. Mammas sambo Lasse kommer påpassligt förbi och offrar sin reservslang åt mig. Under loppets tredje varv byter jag slang och pumpar med min urusla pump. Får precis på bakhjulet när Bleckur kommer igen, tyngsta växeln i och uppförsbacke att starta i var inte bra. Så jag tar en liten genväg för att ansluta till honom. Att försöka hänga på bättre cyklister ger bättre träning än att själv åka runt i sitt egna tempo. Tappar lite uppför och mer utför, tar en till genväg och ansluter innan sista utförskörningen. Tänkte att ett helt varv i full fart ska jag väl klara av och försöker därför hänga på Lars så länge det går. Inte länge.
Det lilla jag var med kändes då bättre än tidigare. Inte snabb, men mindre osnabb.

Bleckur tog rekord för totaltid. 40.27, med ett bästa varv på 7.53. När vi körde för någon vecka sedan pratade snabbingarna om en tid under 40. Jag trodde det inte var möjligt då. Men med torrare bana och snabbare ben så verkar det vara möjligt.

Lyckad TT



Dagens goda

Full fart idag, Ebbah och jag lämnade Filip på dagis, gick och skickade däck och tog sedan bussen in till stan. Där köpte vi manliga pyjamas åt Filip. Röda med hjärtan på. Han blir söt i dom.

Vi gick in i en del andra butiker också givetvis. Och åkte hem med föda åt Ronya. Ett blöjbyte och lite mat senare så gick vi och hämtade Filip från dagis igen. Och nu sitter jag här med trötta ben. Att gå är jobbigt.


"Gå till socialen istället, här kan du inte sitta."
Så sa den trevliga tanten, som ser ner på den stackars kvinnan som försöker tjäna några slantar med sitt instrument. Strax efteråt frågade hon om kvinnan var hemlös och varför hon annars skulle sitta där. Sen hörde jag inte mer.
Brukar tycka synd om de som tvingas tigga om pengar eller mat. Snacka om att ha det tufft när man måste be främlingar om småpengar. Tyckte att tant skulle sköta sitt egna liv istället. Men sa inget. Svenne som jag är.
Tror dock inte att pengar är rätt varje gång. Vem vet vad de köper för pengarna.. Idag skulle jag äta på stan. Men jag valde att hoppa över den måltiden och gick till mataffären och köpte bröd, mjukost på tub, saftsoppa och mariekex för matpengarna istället. Sen gick jag till kvinnan och gav henne påsen med mat.
Det kändes bra. Både hon och jag blev belönade tror jag.

Dugast


Ännu en text om däck. Har precis skickat dessa till en lycklig(?) ägare. Eftersom jag inte kommer tävla i CX-cupen i höst behöver jag inte alla däck som jag har hemma. Om någon vill köpa ett par av världens bästa crossdäck så kan ni mejla mig, så säger jag vilka mönster och storlekar jag har kvar. Henrik@cyclocross.se, först till kvarn!

Nyfiken i en strut

Ser att det ramlar in en del besökare från Funbeat. Gissar därför att någon skrivit något om mig där. Och jag vill veta vad. Så, berätta nu för mig. Nu. Tack på förhand

2009-04-28

Förlåt


Jag kunde inte hålla mig. Tänker inte skriva elakheter, bara visa er hur det såg ut när de bästa i Falu 3-dagars fick pris. Det räcker väl så?

Cykellycka

Idag upplevde jag äkta cykellycka a la Gävles Endorfin-Lina. Allt gick så lätt, allt var så vackert, allt var så roligt. Det fanns inga problem, det fanns möjligheter. Styrka, harmoni, balans och tekniken satt som en smäck. Jag såg spårval på stigarna som aldrig förr och jag satte nästan vart enda spår. Jag var ett med cykeln. Hade flow, helt enkelt. Klarade att cykla en uppförsbacke som jag aldrig tidigare hade klarat. Bara en sådan sak.
Turen började givetvis hemma hos mig, efter ett par kilometer började stigarna. Kom in på blåa spåret som leder till Stångtjärn.
Blåa milspåret i Stångtjärn bjuder nog på den bästa, uppmärkta, stigcyklingen i Falun. Kan jag varmt rekommendera. Inget för nybörjare kanske, men gillar du att cykla på stigar och gillar du stenar och rötter så är denna helrätt. Bitvis ganska svår. Det finns utmaningar också för vältränade och tekniskt skickliga elitcyklister. Lite blöthål och några träd som fallit över stigen efter 2-3 kilometer sänker upplevelsen en aning. Men i övrigt. Guld.
Nåväl, tog mig alltså till Stångtjärn och därifrån via stigar ut mot Källslätten. Ett par kilometer innan Källslätten låg det massor med nedfallna träd och trädtoppar på stigen och runt om i skogen. Lite synd. Från Källslätten på lite endurospår, provade på några svåra backar. En satt som en smäck, den andra får jag ta vid annat tillfälle. Såg massor av spår från vildsvin, skogen var väldigt sönderbökad. Stannade till en snabbis, vill gärna se ett vildsvin någon gång. Saknas i meritlistan.
Helt sjukt bra dag. Svårt att beskriva. Sådant driv, ett med cykeln, fantastiska däck, fantastisk gaffel, härlig natur. Igår hade jag en riktig rasdag då allt var misär, och så idag kom plötsligt detta.
Kom tillbaka till Stångtjärn, hade en del tid kvar innan låsen skulle bytas ut där hemma. Så jag åkte in på den andra delen av blå spåret. I sista långa utförsåkningen känner jag att jag hamnat i cykelhimlen. Grym fart, vassa stenar kommer överallt men jag lättar cykeln i precis rätt ögonblick, sätter varje spårval. Flow.
Det planar ut och jag rullar några meter innan jag ska ut på motionsspåret. Då hör jag ljudet alla cyklister känner igen, punktering. Men inte ens det gjorde något. Jag tog det med ett skratt. Skrattade lite extra åt min värdelösa pump. Den är liten, väldigt lätt och väldigt snygg. Men värdelös.
Lätt och snygg. Det är väl ändå viktigare än att åka runt med en sådan där ful sak som vissa tvingar ner i ryggfickorna? Man ska ju ändå inte punktera.

Så idag kände jag att det fanns hopp. Det var fantastiskt. Ville inte att det skulle ta slut, samtidigt som jag inte ville fortsätta tills det övergick till annat än lycka. Tre timmar var en perfekt tid idag.


Blå spåret, dagens första pisspausplats förevigad.


Blå spåret, lite småknivigt.


Blå spåret, underbart.


Inte ens snö eller tjällossningen kunde dämpa mitt humör idag.


Som jag tidigare skrivit, så har vintern varit hård mot stora delar av skogarna i Falun. Det blev en del trädklättring idag tyvärr.


Mitt ute i mörka granskogen finns dessa vitsippebeklädda ängar. Källslätten kallas platsen. Åk dit någon gång, ta med familjen och grilla ett par korvar vettja.


Här har Novemberkåsan gått ett år. Då stod jag i mörka skogen med ett par kompisar och såg enduroåkarna komma med sina hyfsade strålkastare...


Ibland är det inte svårt att känna glädje.


Branten några meter bakom cykeln är cykelbar, utför. En gång i tiden erbjöd jag Darvell 5000 om han klarade att cykla den uppför.

Livet leker


Nu ska jag utför branten som finns strax bakom cykeln. Den är grym, cykeln alltså.

[Öijers cykelskola] Det här med lagtempo...

I fredags bjöds det ju på lagtempo här i Falun. Eller Sundborn då, men i Falu Kommun. Kanske inte så publikfriande tävlingar, men en skön tävlingsform. Lagtempo är dessutom en väldigt bra träningsform då man lär kroppen hög fart. Dessutom kan man pressa lite mer än vanligt när man tar vind, eftersom man får "vila" strax därefter. Något alla cykelklubbar, team och övriga träningsgrupperingar bör öva lite på. Om man vill bli bättre på att cykla det vill säga. Annars kan ni strunta helt i lagtempo. Ta en fika eller nåt.

Jag har märkt i kommentarer och genom mejl att många där ute inte är fulländade cyklister, utan skulle uppskatta tips och trix för att bli bättre cyklister. Har länge tänkt på detta och att jag skulle vilja lära er det (lilla) jag kan. Har ett par saker jag kan och skulle kanske kunna lära er via bloggen. Har bara inte tagit mig för att börja skriva det.

Men så läste jag följande hos svenska mästarn i tempo...:
"...det subtila och finkänsliga samarbetet åkarna mellan är svårt att bemästra.

Att lyckas tajma det hela så att laget drar nytta av varandra på ett optimalt sätt samtidigt som alla når samma utmattningsnivå precis vid mål är en konstform som är extremt svårt att fullända."


Inte så konstigt att han inte har Protourkontrakt, han har ju inte en stavelse rätt. Jag har tränat en del lagtempo, aldrig tävlat i det dock. Det närmsta jag kan komma är väl en partempotävling. Det gossen Fredrik Ericsson inte tycks ha förstått, är att det är under lagtempon man har chansen att sätta sig i respekt hos kompisarna(läs: konkurrenterna). Genom att trötta ut sina kompisar vinner du deras respekt. Kör du i en klubb eller ett team så kommer lagkamraterna tala om för andra hur stark du är. Du får alltså ett gott rykte och dina kompisars respekt genom att förnedra dem. Snacka om win-win. Det goda ryktet sprider sig och du får bättre spons/lön/kontrakt/roll i laget. Eftersom alla vet att du är en elakt stark jävel. Tänk om Fredrik hade skrotat Lucas och Christofer i Sundborns lagtempo. Folk hade viskat om det länge. Hur stark Fredrik var som hade Steve och Lucas på hjul på slutet och tvingades vänta på dem i backarna. Nu lekte Fredrik "schysst lagkompis" genom att tala om hur jämstarka de var och vilket lagarbete det var. Så svenskt.

Men hur gör man då för att slakta polarna, undrar säkert ni. Det fina med lagtempo är att du faktiskt inte behöver vara starkast för att skrota kompisarnas ben. Men det är givetvis bra om du har svaga individer med er på träningen/tävlingen. Flera gånger har jag varit starkast under lagtempoträningar, utan att för den sakens skull haft bäst fysik. Men med mina knep behöver man inte samma fysik. Det tråkiga är väl kanske nu att jag kommer få smaka på min egna medicin i framtiden.
Här kommer några tips(grundläggande cykelsportskunskaper kan vara nödvändiga för att förstå följande tips):

1. Placeringen i gruppen.
Jävligt viktig punkt och därför tar jag upp den först. Sätt dig inte bara bakom någon. Tänk till. Hamnar du bakom den där 55-kilosräkan så kommer du få så mycket fartvind i fejset att förkylningen kommer som ett brev på posten. Nä, leta upp en stor kille att sitta bakom. Det behöver inte vara den största. Men han ska ha stor frontalarea. Alltså sitta upprätt och vara väldigt bred. Sitter du som i ett vindskydd så är du garanterad många bonuswatt när du väl hamnar först.
Du bör inte heller sätta dig direkt bakom den allra starkaste. Helst ska du ha någon mellan dig och den starkaste. Den som sitter mellan er två kommer få ett helvete, mer om det senare.

2. Kraft i förningarna.
Har du hört ordet stötförning? Om inte så har du nog aldrig kört lagtempo. Stötförningar är värdelösa, för dina kompisar. Och alltså bra för dig, om det är du som utför dom. När det blir din tur att ta vind, dra i lite extra. Du ska inte spurta. Dels blir det för uppenbart vad du sysslar med och dels slösar du för mycket energi. Det bästa är här om du släpper en halvmeter till en meter på killen framför och sedan suger in det avståndet precis när du ska upp och dra. Det här momentet kräver lite rutin/träning, men är väldigt effektivt för att få fart in i förningen. På så sätt får du nämligen gratisfart upp i spets eftersom du utnyttjat framförvarande cyklists "drag". Det finns flera syften med detta. Dels kommer du snabbt förbi personen som växlat, så du själv kan växla snabbt om så behövs. Och den person som är "på väg ner" och skall in i ledet igen får ta i lite extra för att komma in på rulle. Med lite tur kommer den personen att vara smågrilad redan vid sin nästa förning eftersom han fick slösa mycket kraft bara för att komma med. Efter ett par stötförningar är du troligtvis av med honom.

3. Växla i backe.
Hörde Cykelcity prata i Sundborn om hur bra det var att de inte växlade frontman i uppförsbackarna. Också ett gäng döskallar som inte fattat poängen alltså. Sitter du på andrahjul inför eller in i en backe så har du bra läge att grilla frontmannen. Går ni in i backen så kan du utnyttja farten(igen, släpp en halvmeter och sug dig förbi). Killen som nyss har legat först har nu dragit på sig syra så det räcker och blir över, och din stötförning in i backen tvingar honom att avsluta sin förning med en spurt i uppförsbacke. Du kan kosta på dig ett flin. Om ni redan är i en backe kan du också passa på att växla. Två syften här; dels för att göra det jobbigt för den som skall in "på hjul" och dels har kompisarna inte lika stor nytta av din rulle i uppförsbacke. Eftersom vindmotståndet sjunker då farten sänks.

4. Välj dina förningar.
Om du läst punkt 3 så kan du det här med att höja farten i uppförsbackar. Då hade inte dina kompisar lika stor nytta av att ligga bakom för vindmotståndet bla. bla. bla. Nu till bonuspoängen med att passera krönen först. Du får sitta på rulle utför. Där rullen hjälper som mest. Ännu en gång; win-win. Du skall alltså sikta på att dra i uppförsbackar och vara sist i gruppen när det går utför. Vet du att det kommer en backe snart så tar du jättekorta förningar för att spara dig till backen, där du slaktar gruppen. Först mot slutet av lagtempopasset/tävlingen tar du långa monsterförningar. Detta för att det man oftast minns är just slutet av passet/tävlingen. Vem som var starkast i början på passet är väl skit samma. Den som avslutar starkast är ju bäst. Det vet alla. Alltså, korta förningar i början på passet och inför backar. Och monsterlånga stötförningar i slutet.

5. Vid växlingar av frontman.
Om du tror dig vara starkare än personen som skall ta vid efter dig. Se till att behålla farten när du går åt sidan. Halvhjula honom, om möjligt (alltså sitt med ditt framhjul ett halvt hjul framför den andra personens hjul). Detta kan knäcka vem som helst. För ökad "psykfaktor" ska du skicka en förvånad blick mot honom som säger; "kommer du inte förbi?". När du själv växlar från frontposition, gör det snabbt och gå tydligt åt sidan. Låt ingen jävel suga sig förbi dig med en stötförning. Om det är din tur att avancera till spets och personen framför dig är ett monster så säger jag bara, stötförning, stötförning, stötförning. Personen i fråga kan komma att halvhjula dig så du måste förbi, så fort som möjligt. I värsta fall kan du tvingas med ett klassiskt "höftdrag" då du helt sonika tar tag i personens höftben och drar dig fram. Det här är föklaringen till varför du vill ha någon mellan dig och den starkaste. Den mellan dig och den starkaste blir först halvhjulad av monstret och sedan avlöser du den trötta stackarn med en stötförning. Öppet mål.

6. Undvik vind.
Visst lagtempo kanske är en lagsport. Men cykel är en individuell sport. Sitt i bocken. Kryp ihop när du går upp i spets. När du växlar och ska ner för att gå in på rulle igen, glid ner så nära dina lagkamrater som möjligt. Sväng gärna lite in i ledet när du är på väg ner. Detta tvingar de andra, som skall upp, ut i vinden och du får mer lä. Win-win för dig igen. På så sätt kommer du lättare in på sista hjul igen. Och detta är viktigt för en snabb återhämtning. Återhämtar man sig inte mellan förningarna i ett lagtempo så är man rökt. Se därför alltid till att dina kompisar inte kan återhämta sig.

7. Psykningar.
Det jag saknar mycket i cykel, främst MTB då, är möjligheten till psykningar. Detta är nämligen något av det jag är bäst på. Eller var, då jag spelade innebandy. Berätta gärna innan passet om hur hårt du tränat dagarna innan, eller kanske samma dag som ni ska köra. Då blir kompisarna extra imponerade; "han hade kört sju timmar dagen innan och backintervaller på morgonen, ändå körde han skiten ur oss". Du kan därmed vinna extra många respektpoäng.
Några användbara fraser till svagare individer:
"Du såg ut att ha svårt att komma förbi mig när vi växlade."
Detta eftersom du givetvis halvhjulat stackarn som nu bara kommer tänka på hur jobbigt det är att ta sig upp i spets.
"Du såg ut att ha svårt att komma in på rulle igen."
Detta eftersom du givetvis kört stötförningar, gärna i backar, när han var på väg ner. Och nu funderar han på om han kommer hänga med nästa intervall/mot slutet eftersom det är så svårt att komma in på rullen..
"Det känns sådär idag."
Du slaktar dina kompisar totalt, och får veta att du ändå inte är i toppform. Att du i själva verket känner dig som en kung behöver ingen veta, mer än du själv.
Några användbara fraser till eventuellt starkare personer:
"Va klen Kalle[byt ut Kalle mot valfritt namn] var idag"
På så sätt får du och starkingen ett starkare band mellan er. Han känner igen sig i dig som upplevt hur svag Kalle är. Det gäller för dig att hitta en gemensam fiende, så du själv inte blir offret för starkingen.
"När du växlar, slå av lite mer på farten."
Den frasen bör du vara sparsam med, du blottar dig nämligen något oerhört mycket. Men om du har svårt att ta dig förbi honom, trots stötförningar var och varannan gång, så måste du påverka honom på något vis.
"Backintervallerna i morse sitter kvar i benen."
Detta förmedlar att du egentligen är starkare än vad du visar. Han ska fan inte tro att han är något bara för att han råkar vara starkare än dig.
Om du blir anklagad:
"Det går så sakta idag och jag vill ha mer fart."
Om någon anklagar dig för något så vidrigt som stötförningar...
"Ska jag behöva bromsa mig ner? Stå över någon förning istället om du är trött."
Om någon anklagar dig för att halvhjula ,så vänder du på det hela, och påpekar på ett fint sätt för personen att den är svag.

Nu lär jag sluta med dagens lektion. Blev lite läsning för er det här. Jag ska ut och träna, kanske fyller jag på denna lektion senare med mer info. Om jag kommer på någon.

11 månader


Grattis grattis!

Idag vill jag cykla lugnt och nöta lite stig. Det blir ett distanspass i skogen. Tror faktiskt att det kan vara bra för mig. Mina pass brukar vara hårda, men ett lugnt pass är nog bra för både ben och huvud. Lite favoritstigar för att få in tajmingen och glädjen i kroppen. Jag tror på det här.

Jungfruberget TT imorgon, är någon sugen på att vara med? Förslaget är 17.00, utan uppvärmningsvarv. Så värm upp på vägen dit.

2009-04-27

Kraftlös

Ingenting, så mycket fanns det i min kropp idag när jag skulle hem. Skitkroppen var helt slut och jag klev av cykeln i en backe. En asfalterad backe som säkert var 150-200 meter lång. Ett par gånger till var jag väldigt nära att stanna och kliva av på väg hem. Hade jag inte haft familjen så hade det blivit en lång hemresa.
För jag var verkligen slut som artist. Hade lika gärna kunnat lämna cykeln där ute och gått hem och lagt av med all tävlingscykling. Frustrerande är förnamnet.
Men ni vill inte höra gnäll. Det vet jag.

Har fått ett erbjudande om att köpa en begagnad digitalkamera via mejl. Hade tänkt mig att köpa nytt, för då är den min, bara min. Och jag vet att allt är fräscht. Men nu har jag chansen att få ganska mycket kamera för lite pengar. De begagnatannonser jag själv kollat på ligger inte så mycket lägre än nypriser hos näthandeln. Så därför hade jag tänkt nytt. Så plötsligt idag fick jag ett till erbjudande. En kompis som skall sälja sin begagnade. Så nu har jag två kameror att fundera mellan. Som om jag inte var nog velig redan innan...
Kameror och telefoner har jag tydligen väldigt svårt att bestämma mig för. Är det någon annan som vill skänka bort sin digitala systemkamera?

Ingenting



Utlottningen av en fristart till Kolmårdsbiken


Så här gick det alltså till, grattis till vinsten!

Morgonstund

Emily är på skolan, och och jag cyklade dit tidigare i morse. Småbarnen har ätit och fått dagens outfits på sig. Ronya har åkt iväg på en massa ärenden idag så jag blir ensam med de små till runt tre i eftermiddag. Strax ska jag klämma ner en frukost också.

Igår hade bloggen 911 besökare. Det kändes rätt okej. Det går att se i statistiken att antalet besökare ökat nu i april. Fler som är intresserade av att läsa om cykel, helt klart. Min blogg slår lite olika rekord ett par gånger i veckan nu. Växer så det knakar, så att säga. Det går tydligt att se att lördagar är veckans sämsta dag när det gäller trafik på bloggen. Många av mina läsare är väl ute på tävlingar då gissar jag. På söndagar och måndagar skyndar ni dock in hit för att läsa allt trevligt jag har att skriva. Tog flera personliga bloggrekord igår, tar nog ännu fler idag om jag känner er läsare rätt. Men det gäller ju att ha bra flyt med länkningarna också, det hade jag nog igår.

Efter frukosten ska jag lotta ut fristarten till Kolmårdsbiken, har skrivit upp alla er som kommenterat och skickat e-post på små lappar. Filip får nog äran att dra ett namn. Han har ju lottat ut vinster förr på hemsidan. Hm. Kanske det då är Ebbahs tur idag, vi får se vem som är mest sugen på att dra en vinnare.

Jag har förresten några bilder från Falu 3-dagars, det är min halvsyster som bor längs Sundborn Kermis bansträckning som tog en del kort. Är det något ni vill se?

2009-04-26

Lugnets DH-backe, och Domartornsbacken

Redan när jag kom till Jungfruberget så insåg jag att det inte skulle räcka till för att skrämma igång kroppen. Småbarnspappor är väldigt trötta på kvällarna, det ska ni veta. Hade jag lagt mig istället för att sticka ut och träna, så hade jag somnat ganska omgående. Men istället kastade jag i ett par sockerbitar i lite Coca Cola innan jag stack ut. I ett desperat försök att kicka igång kroppskrället.
Det fina med domartorn är att det spelar ingen roll om man är trött eller seg, för att komma upp över huvudtaget så måste man ta i. Ordentligt.

Det här är den lätta delen av Domartornsbacken.

Jag fick för mig att jag skulle åka Domartornsbacken upp och Lugnets DH-bana ner. På så sätt både träna fysik och teknik idag. Det är ju rackarns skoj att leka. Har nog börjat bli för gammal, trettioårskris? Första försöket utför stannade jag här:

Fastnade lite vid stenen som cykeln är lutad mot. Det spårval jag ville åka i, går i trädets böj. Men kurvan jag fastnade i senast gick lätt som en plätt. Hade dock svårt att hålla uppe blicken och missade därför idealspåret.
Nu blev det ändå bara två vändor upp för Domartornsbacken idag. Men det beror inte så mycket på tröttheten eller att jag tog slut.
Utan jag klarade nämligen stenbranten i DH-backen. Hela. På andra försöket, med syrastinn kropp. Så istället för att plåga mig en gång till så frirajdade jag lite.

Det här droppet var faktiskt inte det största som jag klarade. Tog ett senare som var ca: 80 cm högt. Det är högre än era köksbord där hemma det. Men mobilens batteri tog slut när jag skulle kolla om denna film blev bra. Så jag kunde inte filma det. Det är fan stort för att vara jag det. Hela mitt liv har jag haft som mål att, förutom ha ruskigt kul, cykla så snabbt som möjligt. Har aldrig varit någon hopp och lek-kille. De drop jag brukar utsätta mig för är tottoarkanter som jag måste ner för.

Darvell blev bäste svensk idag med en 62:a plats. Det var grymt fint. Och grymt. För att få starta längre fram nästa helg behövde stackarn få poäng. De 60 främsta får poäng. Darvell var bara 13 sekunder från att slippa allt för mycket trängsel nästa vecka. Nu får han istället köra om 120-140 tröttingar igen. Från plats 38 och ner till 60 tappar poängskalan en poäng per placering. Men stannar på 8 poäng till 60:e plats. 7, 6, 5, 4, 3, 2, och 1 poäng kan man alltså inte få i världscupen.
Tittar man på varvtider så hade Emil Lindgren ett varv som var två sekunder snabbare än Darvells bästa varv. Men jag gissar lite fräckt att Darvell hade kunnat åka lite snabbare utan trängseln i början. Faktiskt så tappade Darvell 3½ minut på första varvet och sedan knappt en minut per varv, i snitt. Tar man bort förstavarvet, då han trängdes med massorna, så hade han en topp 40 i kroppen idag.
Om. Det är ett fint ord.
Jag är imponerad av hans insats och lider lite med honom samtidigt. Men har man inte poäng så får man stå långt bak. Bara att gilla läget.
Övriga svenskar:
78 Matthias Wengelin
89 Emil Lindgren
98 Anders Ljungberg
106 Olof Jonsson
127 Mattias Nilsson
163 Calle Friberg

Vinn en fristart till Kolmårdsbiken

Vill ni vinna en fristart till Kolmårdsbiken? Då är det dags nu. Tävlingen stänger 23:59:59 idag.
Klicka här för att läsa vad du skall göra för att vara med i utlottningen.

Vad gör ni nu?


Jag ska träna. Ungarna somnade tack och lov tidigt idag. Eftersom Ronya har mått krabba, så har jag inte kunnat träna tidigare. Nu har jag dock chansen. Som så många gånger tidigare så ska jag köra backe. Jag gillar backar. Jag älskar backar. Frågan är bara om Jungfruberget räcker för kroppen, eller om jag måste till Domartornsbacken. Ni får svaret senare. Hej!

Resultat Vika Kermis, Falu 3-dagars.

Tack Oscar Ekstam för liverapportering. De gick i mål för 2 minuter sedan... Det var mycket smågrupper fram och tillbaka under loppets gång, Fredrik Ericsson, som verkar vara lite asocial, samlade utbrytningstid också idag. Till slut var de de tre Team Capinordic/Cyclecomponents.com-cyklisterna som höll undan och spurtade om segern.

1:a Christofer Stevenson, Team Capinordic/Cyclecomponents.com
2:a Fredrik Ericsson, Team Capinordic/Cyclecomponents.com
3:a Lucas Persson, Team Capinordic/Cyclecomponents.com
Bakom de tre tätcyklisterna kom dessa in i mål var och en för sig:
4: Martin Halvarsson, Team Cykelcity
5:a Patrik Stenberg, Team Cykelcity
6:a Jonas Djurback, Falu CK

Totalt vinner alltså Fredrik Ericsson, före Lucas Persson och Christofer Stevenson. Rätt okej etapplopp för de tre Capinordic-cyklisterna.

2 * toppklass; Liege-Bastogne-Liege och världscupen från Offenburg


Eurosport och värlscupen i MTB live på nätet, klicka här för att titta.
Gotland ser stark ut på TV och Absalon har just lagt in en stöt på tredje varvet i XC-loppet.

Barnvagn med inbyggd världscupspelare



Livestream världscupen MTB

Damerna kör nu, tittar ni? Länk: Klicka i rutan så kommer bilden efter en liten stund.

Städdag på gården


Är ni en av de som står ute, i god tid, med krattor och sopsäckar? Eller är ni en av de som drar ner persiennen och gömmer er?

Hemmapappa och länkar till livestream från Luik-Bastenaken-Luik, eller Liege-Bastogne-Liege som det också heter

Ronya är sjuk idag. Så jag stannar hemma istället för att åka till Vika. Lite trist då jag sett fram emot att se de spännande tävlingarna, tagit en del kort och framförallt snackat massor med skit med alla cyklister och cykelintresserade. Kommer förhoppningsvis få rapport från någon eller några direkt efter målgång.
Jag får trösta mig med världscupen i MTB via livestream och Liege-Bastogne-Liege på Eurosport. Inte kattskit det heller.
Darvell är ju i grymt bra form, Nilsson ska nog också vara i bra slag om rykterna från Tyskland stämmer. Det ska bli väldigt intressant att se hur Darvell lyckas med sin taktik att ta sig förbi de 185 som startar framför honom, på startloopen. Jepp. Darvell ville ha fritt spår i skogen, och det förstår jag. Blir ju lätt trångt när 235 cyklister ska in på samma stig, samtidigt. Jag hoppas Emil klarar sig utan problem också, honom unnar jag verkligen en topp-20. Det är ett steg han behöver ta snart, och det skulle ge honom en bättre startposition till nästa WC-race som går om en vecka. För startpositionen gör en hel del. Jämför gärna Emil Lindgren #40 och Olof Jonsson #235. Olof kan väl inte ens se ända fram till Emil som står där 200 man framför. Även om Olof skulle vara starkare än Emil så skulle han nog inte kunna vara före Emil i mål med den startpositionen. Poäng, poäng och mer poäng är vad som behövs. Ju längre fram man får starta, desto enklare blir det att ta fler poäng.
Se bara på mina resultat i CX-Cupen...

Livestream Liege-Bastogne-Liege:
13:50 www.rtbf.be Franska
14:10 www.sporza.be Belgianska

Nu har båda ungarna bajsat, härligt. En dubbel. Bara att kavla upp ärmarna och göra mitt jobb som hemmapappa.

2009-04-25

NISSAN UCI Mountain Bike World Cup Offenburg XCO imorgon, livestream på nätet.

För att se tävlingarna live imorgon så går ni bara in här på bloggen och klickar i rutan här under:


10:45 Damer elit
#44 Alexandra Engen
#81 Kajsa Snihs

14:30 Herrar elit
#40 Emil Lindgren
#126 Matthias Wengelin
#139 Calle Friberg
#141 Mattias Nilsson
#169 Anders Ljungberg
#186 Magnus Darvell
#235 Olof Jonsson

Idag har juniorerna tävlat.
Damjun:
35 AHLSTRÖM Josefine

Herrjun:
30 LUDVIGSSON Tobias
61 BERTILSSON Christian
DNF KRISTOFFERSSON Tomas

Sommarens första lövprovning


Ebbah är frisläppt och tar vara på situationen.

Ute igen


Jag och Filip tjuvstartade, Ronya och Ebbah kommer snart ut. När vi gick hem från dopet så somnade Filip. Han vaknade kanske för en halvtimme sedan. Så det blir en lång kväll. Känner jag Ebbah rätt blir det också en tidig morgon. Men det tar vi då.

Darvell har upptäckt en spricka i ramen. I kanonform och med världscup imorgon. Kalasläge.

Hemma igen och resultat Sundborn kermis

Kom hem nyss från dopet. Och fikat. Varmt ute, fint värre. Adam Steen var nyss förbi och hämtade lite kläder. Bebisarna sover. Lugn och ro helt plötsligt.
Pratade precis med Jens som var på gott humör. Trots tok-kramp med två kilometer kvar till mål idag. Han hade nämligen som mål att hänga med klungan, men istället var han i tätgruppen och jobbade. Min syster hade rapporterat att det gick bra för pojken Jens också. Fint för honom, talangjäveln. Fredrik Ericsson tog mycket vind idag lät det som, och vann solo. Skräll. Bakom, i Jensgruppen, var det ca: 15 man. Det sprack upp lite mot slutet och Robert Österling vann spurten i det som var kvar av huvudgruppen.
1. Fredrik Ericsson
2. Robert Österling
3. Lucas Persson

Nä, nu ska jag se om det hänt något på internet sedan jag lämnade datorn senast...

Rapport från syster


Min syster bor längs dagens tävlingsbana. Och de ser nu till att stämningen är på topp under tävlingarna idag.

Det rullar på


Dagen alltså. Själv är jag väldigt trött. Skulle inte må dåligt av några timmars sömn. Efter grötfrukosten kom Filip med innebandyklubborna och ville spela. Ebbah var också med(!). Jag vill ogärna skryta, men jag var nog bäst i vardagsrummet. När bolltrollandet var över byggde jag en koja åt ungarna som de lekte i en stund. Nu har vi nyss varit till affären och handlat och stannade ute i solskenet när vi kom hem. Filip älskar att vara ute, och jag älskar Filip.
Har krävt snabba resultat från dagens tävlingar. Jens rapporterar om äckligt lite sömn och däck som limmats för några timmar sedan. Tur att det är någon timme kvar till start så limmet hinner torka.

Lite fler bilder från lagtempot under Falu 3-dagars

Ni har väl sett bilderna från igår? Här kommer, på begäran, några fler.
Börjar med några bilder som visar mobilkamerans förträfflighet:






Snabba ungtuppar.


En riktigt bra bild på Cykelcitys målgång.


Borlänge/Falun går i mål.


Henric Wilert känner efter om den sitter kvar.

Morgonnytt

Lance Armstrong skulle lägga in videoklipp i sin twitter. Det gick inte och istället stod det att man skulle kontakta avsändaren av filmen och be honom försöka igen. Lance Armstrongs e-postadress stod alltså plötsligt på hans Twitter. Ni kan väl bara gissa om han fick några nya mejl? Med 700.000 som officiellt följer det han skriver och säkert någon miljon som tjuvkikar.. Undrar om jag ska mejla honom också, och tipsa om att lacka över styrstams-plattan och höljestoppen?

Henric Wilert berättade igår att han var mycket nöjd och stolt över att ha blivit omnämd här på bloggen. Han satt och skakade när han såg sitt namn. Så jag gissar att Henric Wilert får en jobbig dag på cykeln idag om han läser detta före start. Stackarn kommer ju inte kunna koncentrera sig på cyklingen nu när jag skrivit Henric Wilert tre gånger.

Idag ska jag _nog_ på dop, så jag missar alla spännande tävlingar på den läckra banan. Att jag skriver nog beror på att Ronya blivit dödssjuk i en förkylning som det verkar. Just nu sover hon men vi får se hur läget är när hon kommer upp. Ungarna har dragit på sig snorigheter, igen. De hann ju knappt bli friska. Jag vägrar dock att bli sjuk igen. Just nu sitter ungarna och leker i Filips rum. På golvet denna gång. Jag ska styra upp lite havregrynsgröt åt oss tre som är vakna. På återhörande!

2009-04-24

Bilder från Falu 3-dagars

Jag körde åtta stycken ettor ut till Sundborn. Lite folk, klent med drag i serveringen och lite gäspigt med lagtempo och så få lag. Hade lite tid innan, under och efter att fota lite. Och nu är bilderna äntligen klara.
Njut. Eller nåt.

Börjar med ett par bilder på cyklister som fäster nummerlappen på kompisen.

Oj, förlåt. Fel bild.






Patrik Stenberg leker PRO på sin P2C


Robert Österling justerar bakbromsen så den ligger mot fälgen, det skulle bli så drygt att åka och vänta på lagkamraterna annars.


Den här bilden ville Robban väldigt gärna att jag skulle publicera på bloggen.


Jonas Djurback kom och letade efter sitt lag, men det var ju åtta minuter kvar till start. Ingen stress. Jag fick det stora ansvaret att vakta hans bilnycklar och hans mobiltelefon.


Cykelklubben.se-Fredrik


Lucas Persson och Fredrik Ericsson, Christofer Stevenson hann inte riktigt in i bilden.


Cykelcity lag två.


Cykelpampen nummer 1, Anders Karlsson, fyller på energidepåerna. Han köpte av mig en Baguette med skinka och Potatissallad och en Fanta att skölja ner det med. Hans kvinnliga sällskap tog en Loka och en bulle. Jag råkade ta fem kronor för lite betalt av Anders, men han gav sex kronor i dricks, så det jämnade ut sig.


Kamera för runt förtiotusen, objektiv för tjugotusen, blixt för fyraåetthalvttusen och bara lite skit på linsen.


Vad blev det för snittwatt?


Brudpiga RK är också lite teamiga med matchande kit. Det gillas.


Tur att någon i laget hade koll på vart kameran var vid målgång.


Styre åt folket. Kolfiber i solsken. Aaah..


Motala tävlade inte idag, de var bara på plats och chillade.


Svenska tempomästaren, Fredrik Ericssons tempocykel. Men vänta nu, vad är det jag ser?


Buntband.


Här nere satt ett andra buntband, och ja, det Force-växlar på deras cyklar.


Ännu ett buntband. Kollar ni in stumparna från pinnarna så ser ni fotografen.


Här framme satt det det fjärde buntbandet, strax under den fasttejpade SRM-displayen.


Namnmärkta nav hos CC-pojkarna, lite som på dagis alltså.


Cykelcityplast.


Christofer med sitt största fan, tillika bäste vän, GB-gubben.


Christofer Stevensons FSA-styrstam och Nokonhöljen, som Fredrik Ericsson gärna vill ha också på sin cykel...
Lucas Persson åkte på Brian Vandborgs sadel. Det ni.