Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-12-25

Sovmorgon och utelek

Det är ungefär vad jag hunnit med idag. Låg i sängen till 11. Helt otroligt, jag vet. Direkt efter uppstigning skulle jag ut och valla barnen i snön. Ebbah är, som ni kanske kan ana av bilden, inte speciellt road av utelekar ännu. Hon förstår inte riktigt tjusningen av snö och mycket kläder. Enligt henne är allt bara svårare och tyngre. Inte ens åka pulka är kul någon längre stund. Ut vill hon ändå, men hon ångrar sig ganska snart.
Filip gillar utelekarna i snö. Han är lätt med allt som har med lek att göra.
Här hemma talas det mycket persiska dessa dagar, inte direkt det språk jag behärskar bäst. Men det är härligt ändå. Kul med besök och trevligt att fira jul med andra än oss själva.
Till min, och säkert också er, stora besvikelse så har jag inte ont från gårdagen. Inte mer än lite i högra skinkan som dämpade ett av mina fall. Igår var det mestadels stakning, om jag skulle ha diagonalåkt så hade jag nog haft mer ont. Överkroppen är ju vältränad, som ni säkert vet vid det här laget.
Funderar på om jag skall försöka komma ut och åka lite idag också. Smida medan järnet är varmt liksom. Och jag behöver ju varje minut med skidåkning som jag kan få. Runt nollan ute nu. Inte så bra för nybörjarskidåkning. Dessutom tycks den här delen av landet vara den som fått minst snö. Nere i Skåne, till exempel, har man ju runt halvmetern om jag förstått det hela rätt. Här har vi nog en decimeter nere i byn, säkert lite mer på höjderna runt stan. Kollar nu Yr.no och enligt deras prognos så skall det börja snöa om ett par timmar och sedan snöa i mer eller mindre ett dygn. Det blir ju perfa. Så spåren kan bli lite bättre.
Nu är det dags för en persisk brunch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar