Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-11-22

Svenska CX-galan

God förmiddag kära läsare, igår saknade jag ett pris eller två på Svenska cykeldagarna. Så jag tar mig friheten att arrangera tidernas första CX-gala här i min blogg. För att det inte ska bli för långrandigt (ni vill ju alla ändå bara till baren..) så går jag direkt på priserna:

Årets CX-cyklist herrar: Jens Westergren
Har i år vunnit både SM och Northwave CX-Cup efter hårda dueller med främst Magnus Darvell.

Foto: www.cxcupen.se

Årets CX-cyklist damer: Kajsa Snihs
Har i år vunnit... Allt.

Foto: www.cxcupen.se

Årets prestation: Calle Friberg
Den ende herrcyklist som lyckats vara före en av pojkarna Westergren/Darvell på en tävling i år. Med sin andraplats i Evaldscrossen visade han att kapacitet finns för att slåss i absoluta CX-toppen. Man skulle faktiskt kunna säga att det var Friberg som avgjorde hela Northwave CX-Cup genom att peta ner Darvell en placering.

Foto: www.cxcupen.se

Årets tävling: Kumlacrossen
Det här kan ju vara lite känsligt i och med att jag sköter cupen. Men om vi bortser från det nu och bara låtsas att jag är en fånig bloggare med en egen gala, så grundar jag främst beslutet på snacket hos cyklisterna. Jag har ju varit på cupens alla deltävlingar och SM. Konkurrensen är givetvis stenhård i denna klass då de flesta tävlingsarrangörer är passionerade och hungriga på att göra bra tävlingar.

Foto: www.cxcupen.se

Årets CX-butik: Allebike.nu
Butiken hade i år en egen tävling, Allecrossen, med start och mål framför sin butik. Säljer inte bara tubdäck av finaste sort utan har också ett eget cykelmärke som bland annat Emil Lindgren, Calle Friberg och Matthias Wengelin cyklat på i år.

3 kommentarer:

  1. fan va de min åsikt som invärkade lr?
    Erik.

    SvaraRadera
  2. förövrigt har ja oxå en Allebike som vinter hojj=)

    SvaraRadera