Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-11-20

Kadens vs. Öijer, statistik 17 aug - 16 sept

Eftersom jag inte kläckt ur mig något vettigt i bloggen idag så tänker jag fortsätta med det. Så ni inte blir chockade. Väldigt många av mina läsare befinnner sig i Jönköping i helgen, men inte jag. Stannar hemma för att tråka ut er stackars arma människor som väljer att läsa min blogg istället för att gå på cykelmässa och dricka sprit på galan.

I papperstidningen Kadens skriver dom om sin statistik för hemsidan. De använder sig av Google Analytics, precis som jag. Så jag tänkte jämföra sifforna, bara för skojs(min egen..) skull.
För er som läser Kadens så vet ni ju att följande stod att läsa:
"Bloggaren Henrik Öijer fortsätter att vara en stor trafiksponsor till oss. Han bidrog med 537 besök under perioden. Fortsätt så Henrik Öijer(http://oijer.blogspot.com)."
Ni ser, Kadens praktiskt taget lever på mig. Lätt överdrivet. Så nu bestämde jag mig för att se hur många besökare jag fått av Kadens under perioden, tjänster och gentjänster vet ni. Och jag har fått 141 besökare från Kadens. Detta trots att deras sida har mer trafik än min blogg. Det känns som om jag borde kunna få en gratisfika på redaktionen alltså.
Nåja, ni vill ju ha siffor. För siffror ljuger inte, det blir bara lite hårda fakta.

Kadens - Öijer
Besök
47903 - 30170
Unika besökare
16647 - 5827
Sidvisningar
162628 - 62314
Sidor/besök
3,39 - 2,07
Genomsnittslig tid/besök
01:46 - 02:44

Av ovanstående kan jag konstatera att Kadens.se når ut till nästan tre gånger så många personer som min blogg. Men jag kan också konstatera att mina besökare återkommer i större skala, och stannar dessutom längre vid varje besök.
I papperstidningen har de valt ut ett par sökfraser som sticker ut lite ur mängden, vilka det är får ni kolla upp själva i tidningen. Här följer några sökfraser som sticker ut lite i min statistik:
mtb sm 2009, 145 besök
underställ liquigas, 74 besök
limma tubdäck, 17 besök
motionär, 12 besök
vino 4 ever, 3 besök
en ren träningsprodukt, 2 besök
klart grabben ska ha en cykel, 2 besök
"att byta däck" mtb guide, 1 besök
bajskorvar i olika former, 1 besök
cykelbyxor könshår, 1 besök
modeblogg, 1 besök
programmet skrivet av team cykelcity´s fredrik ericsson, 1 besökare

För övrigt kunde jag räkna till fem "Henrik Öijer" och ett "Öijer" i det aktuella Kadensnumret, hur många Henrik Öijer hittar ni?

2 kommentarer:

  1. Jag är en stammm läsare på din sida sårru vet:O)
    //E.Jonsson

    SvaraRadera
  2. Min patetiska blogg har 600-700 unika besökare i veckan. Jag tror det beror på att jag visar bilder på mig själv när jag kör trainer. Bar överkropp drar folk nämligen.
    /J

    SvaraRadera