Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-11-15

Igår

Tänkte bjuda på lite mer text om gårdagen. Det började givetvis med att jag vaknade och åt hotellfrukost och sådant där, ni vet. Vi åkte ut till Ymergården och hittade dit efter en kort stunds förvirring. Att det inte var skyltat om man kom från just Boråshållet kändes lite märkligt.
När vi kommit fram så bytte jag om och stack ut på en löptur. De hade ett 9.7 långt motionsspår där som jag tänkte skulle bli lagom, trodde det skulle ta ungefär 50 minuter och då skulle jag ha bra med tid innan Open-klassen startade. Motionsspåret var det tuffaste jag sprungit på. Det var nog minst 70% stig. En hel del rötter, lite stenar och väldigt mycket lera. Flera stora lerhål där det blev att plaska rakt igenom samt många korta men branta backar gjorde att jag misstänkte en något längre tid än jag hoppats på. Sprang dessutom fel i ca:12 minuter vilket gjorde att jag låg på lite mer efter det. Kom till slut runt på 1.00.04 med mina 12 felminuter. Sista 40 minuterna hade jag ett snitt på 175 så det var bra träning. Tränar man sällan så får man ju se till att i alla fall ta i. Fint motionsspår var det ändå. Mycket härlig skog och jag kände igen mig många gånger från MTB-tävlingar som jag kört i området.
Openklassen blev en duell mellan Benny Andersson och Hans Mård, det hela avgjordes först på sista varvet där Mård drog längsta strået. Trea blev Janne J.
I damklassen så avgjorde Snihs i startbacken. Inte så intressant om vem som skulle vinna. Bakom låg länge Angelica Edvardsson som tvåa men Åsa Erlandsson kunde vända på steken och ta silvret.
I herrklassen var det desto mer spännande. Magnus kör ju med en Nils Albert-taktik, vilket innebär full fart från start. Han fick också en lucka redan på första varvet som sakta växte. Som mest var den uppe i 20 sekunder, men ganska direkt efter det var luckan nere i 15 igen. Sedan pendlade det mellan 8 och 15 sekunder ett ganska långt tag. Emil Lindgren gjorde Jens sällskap i jakten men fick ge sig en bit in i tävlingen. Plötsligt så tappade Magnus farten och Jens smet förbi, jag frågade Magnus vad som hänt och han svarade att han mådde riktigt dåligt.
Så från att tävlingen varit en hård och tät kamp i kanske 40 minuter så såg nu Jens ut som den klara segraren som han också kom att bli. Magnus samlade ihop sig lite och behöll andraplatsen. Men det där vet ni ju.
Vi var bland dom sista att lämna tävlingsplatsen och hängde en stund på hotellrummet efteråt. Vi gick ut och åt på Vinci i Borås. Mycket god mat. Alltså väldigt god mat var det. Trevlig personal också, och snygga lokaler. Lite för bra alltså, helt klart ett toppenställe.
Efter lite mer hotellrumshäng och bloggande så begav jag mig till ett annat toppenställe i borås. 49:an heter det och är en butik som är öppet 24 timmar om dygnet, bra när godissuget blir för stort sent på kvällen.
På senkvällen blev det lite mys och cykelsnack. Mycket cykelsnack. Så efter en lång nervarvning var vi på högvarv en stund igen.

Nu har jag ätit hotellfrukost igen, ska packa det sista och sedan åker vi mot Alingsås, Oscar och jag som gillar att vara på plats i god tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar