Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-10-07

Så långsam

Intressant det här med löpning. Idag hade jag tänkt jogga lugnt i en mil eller så. Ungefär som förra onsdagen då jag hade snittpuls på 152. Efter förra onsdagens 52.37 långa löpning hade jag träningsvärk i vaderna i fem dagar och ont i ryggen fram till igår. Idag sprang jag drygt 58 minuter, så vi får väl se hur kroppen kommer må efter detta. Har dock bara råd med tre dagars smärta då jag ska tävla på söndag.
Kände inte av ryggen alls idag, blev så glad att jag råkade ta i extra mycket. Tävlingdjävulen inom mig är för stark för att låta förnuftet sköta tänkandet. Joggade upp till Lugnet för att springa sexan på Jungfruberget. Såg redan tidigt på pulsen att det hjärtat jobbade mer än jag hoppats. Det är rätt kuperat där uppe, totalt var det 135 höjdmeter på slingan. Mitt lilla mål med passet var att kunna springa hyfsat avslappnat utan att ha speciellt hög puls på tider under 5 min/km. Meeen.. jag vet inte ja. Klockan gick väldigt fort och pulsen var väldigt hög idag. Två ursäkter till högpulsandet är att jag hade för mycket kläder på mig och därför var väldigt varm och så hade jag ju vilat i två dagar.
Men 168 i snittpuls är fan inte lugnt tempo. Tiden blev dessutom bedrövliga 32.47. Vilket skulle ge 5.28/km, och detta med skithög puls. Ridå.
Nu har jag dock kontrollmätt med Eniros fiffiga mätverktyg och får då sträckan till 6.6 km, Eniro brukar dessutom ligga lite i underkant. Så då blev jag lite gladare och räknade om. Hamnar istället på 4.58/km, vilket känns mycket bättre. Om det inte vore för den där snittpulsen på 168 då... Totalt på mina 58 minuter hade jag 162 i snittpuls. Spännande det här med ny sport. Trots att jag tar i, och är i ganska god form, är jag riktigt långsam. Då inte bara jämfört med svenska eliten, utan också halvduktiga motionärer... När jag cyklar och tar i så är jag ju relativt snabb. Kränkande.
Hur som helst, fin dag på Jungfruberget var det. Väldigt skönt att ryggen inte kändes alls.

Som sagt, rätt kuperat. Inte nog med att det är motlut i ungefär en kilometer i början så kommer denna fina knäppa efter 1.5-2 km. Som en jävla vägg kändes den. Totalt på varvet var det 135 höjdmeter och slingan mäter, enligt Eniro.se, 6.6 km. Det ger ett snitt på 20.45 hm/km


Väl uppe kunde jag njuta en kort stund av utsikten ner mot sjön Varpan.


Motljus på slingans andra halva.

10 kommentarer:

  1. Ska springa samma runda senare idag.

    SvaraRadera
  2. Innebär det att jag vann en kaka?

    SvaraRadera
  3. Marx: Starta och stanna klockan vid den spårcentralen då. Den där runda infobyggnaden.. Du vet?
    Johan: Tyvärr. Kilometertestet gjorde jag förra tisdagen och Adam Steen som gissade på 3.24 vann. Tiden på 1000 m blev 3.24.2

    SvaraRadera
  4. Den på andra sidan vägen? Sprang på en liknande tid förra veckan och var också ganska knäckt!

    SvaraRadera
  5. Ja, precis på andra sidan asfalten. Det måste vara just den banan som är extremt långsam alltså, och inte vi...

    SvaraRadera
  6. Nu har jag genomfört dagens pass. 31 min 20sek tog det. Ja det är banans fel!

    SvaraRadera
  7. Ni verkar ha långsam terräng där uppe i Falun. Trots hög höjd som annars brukar vara bra för rekordslakt.

    SvaraRadera
  8. Marx: Tog du i? Snitt/maxpuls?

    Micke: det är något skit i marken på Jungfruberget. Måste vara gruvhålen..

    SvaraRadera
  9. Micke: Ja, du är välkommen vilken dag som helst:)

    Öijer: Ja jag låg på ganska bra. 166 i snitt. Cykeltröskel på ca 175bpm.

    SvaraRadera
  10. Ah. Då måste det vara banan det är fel på. Om två så duktiga löpare får så dåliga tider.

    SvaraRadera